Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,

widze że tu tez barkuje waznych informacji - conajmniej na I stronie :
- jaka jest nuka w stosunku do innych psiaków - szczególnie mniejszych - samców
- czy miał jakieś akcje z machnięciem ząbkami na człowieka (pewnie jesli miał to ze strachu ale prosze napisac)
- czy jest wysterylizowana
- dlaczego znalazła się w schronisku
- czy sa widoczne zmiany zwyrodnieniowe stawów (cieżko mu się podnieść, poruszać) ???
- jakieś inne choróbska, schorzenia widoczne, zbadane ?
- w jakim schronisku przebywa?

Pozdrawiam CIotki i zapraszam na watek Ozzy'ego...........

Posted

- nie kłapie ząbkami na człowieka
- jest zdominowana przez inne suczki w boksie
- z samcami nie mieszka więc aż tak nie można dowiedzieć się, na spacerze ze mną i Yuki spotkała małego facecika ale pomachały do siebie ogonami i odeszły
- zmian zwyrodnieniowych nie ma
- schronisko we Wrocławiu

resztę to uzupełni Gosia jak będzie wiedzieć

Posted

Ja tylko dodam , że porusza się normalnie, tyle że na lekko ugiętych łapach, trochę jak kot, ale generalnie nie ma żadnych problemów z poruszaniem się . Być może tak chodziła bo była z lekka wystraszona. Jak trafi do nowego domku to by się pannę odchudzić troszkę przydało :)

Posted

dziewczyny wszytsko mozna sprawdzic- jak będzie ktoś zainteresowany- i będzie miał kota, bo tak, to nie jest tak łatwo wyciągnąć psa z boksu, tym bardziej , ze za bardzo nie ma kto tego robić , suka jest na ogolnych boksach - gdzie wyciągnąć musi pielegniarz, a do tego inne suki zaczynają po wejściu na boksy na nią pokazywać zęby.

Posted

Emigrantko wpisałam twoje deklracje do 1 postu :) jej przydałoby się wyróżnione allegro za 12,50zl - czy ktoś jej może zasponsorowac? a ja zrobię?
Jeśli chodzi o wyciąganie ze schroniska - ja narazie się tego nie podejmuje - moim zdaniem Boro jest jednak pilniejszym przypadkiem, zas nie weznę na siebie zobowiązań 3 psów bez pełnych deklaracji.
Dlatego przy Nuce skupiam się na ogłaszaniu i poszukiwaniu domu stalego.

Posted

Nuka dzisiaj..

na koty ciężko sprawdzić bo kotów nie ma jak sie wyjdzie z psem, za zimno jest i zwiewają, ewentualnie można z nią do biura wejść ale tam jest zamieszanie zawsze i Nuka prędzej się zestresuje niż na kota zareaguje..

Posted

sama nie wiem co robić - jedna Pani w Wrocławia by adpotowala Nukę, ale spanie na zew
Słuchajcie to daję listy od Pani pożniej wykasuje i napiszcie co myślicie.
jestem zainteresowana adopcją nuki
to faktycznie sliczna sunia nie przeszkadza mi jej wiek mam bardzo dobre warunki dla pieska
willa z ogrodem we wrocławiu kojec po poprzednim psie który był u nas 12 lat
gwarantuje bardzo dobre warunki,michę i serducho do kochania
prosze sie odezwać czy ogłoszenie jest nadal aktualne i gdzie można się zgłosić po Nukę mam auto więć nie bedzie problemu z transportem pozdrawiam

na moje pytania dostała odpowiedz:
Pani Małgosiu sunia miałaby dostep do domu ale wole zeby spała w budzie na dworze kojec jest w czesciowym demontazu wiec jest swobodny dostep do ogrodu non stop jest rozebrana siatka w przyszłosci sunia bedzie chwilowo zamykana podczas wizyt gosci itp. z doswiadczenia wiem ze adoptowany pies może być zazdrosny o innego człowieka,i bedzie dobrze pilnował swojej posesji i mnie tak wiec karmienie i spanie na zewnątrz uwielbiam porządek w domu moze chce Pani przyjechac i obejrzec proponowane przezemnie warunki?

Posted

GoskaGoska, trzeba zobaczyc warunki. Nie wiem do jakich warunkow jest Nuka przyzwyczajona, ale moze byc, tak, ze wlasnie do kojcow. Trzeba wynegocjowac spanie w zimie w domu. Moze sie uda. Sprobujesz? Na pewno bedzie jej lepiej tam niz w schronie. Co o tym myslisz?