Emigrantka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Boro, trzymaj sie biedaku.. myslimy o Tobie... Dawac ludzie nowe deklaracje na psine.. ladnie prosze.... :mad: Quote
GoskaGoska Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 zrobilam mu gumtree wawa - ale nie wiem czy przejdzie , bo te gumtree humorzaste się zrobiło Marta mozesz podmienić mu w allegro tekst? Boro SZUKA DOMKU W CAŁEJ POLSCE WOLONTARIUSZKI POSTARAJĄ SIĘ ZORGANIZOWAĆ TRANSPORT W NAJDALSZE MIEJSCA W POLSCE, ABY TYLKO ZNALAZŁ DOMEK Wpatrzony w człowieka jak w obraz. Odda wszystko za odrobinę uwagi. Wciąż stoi przy kratach i płacze. Wierzy, że ktoś odmieni mu los Nie zasługuje na śmierć , nie zasługuje by leżeć na śniegu i zamarzać- piesek jest dość nowy w schronisku , trafił na bosku do dużych samców, pies albo nie jest przyzwyczajony spać w budzie, albo nie jest wpuszczany przez inny większe i młodsze psy. I tak już od ponad 2tyg leży prawie caly czas na zew na gołej ziemi w śniegu i telepie się z zimna. Seniorek (oceniono go na 9lat) błaga o ratunek- prosi by ktoś dal mu ciepły kąt , godną starość- by nie odwracać od niego glowy, prosi o miłość i swojego człowieka do kochania. Z mych smutnych oczu mozna wyczytać wiele - jednakże w tym całym psim nieszczęściu największym mym smutkiem jest tęsknota za człowiekiem. Nie za tym, który mnie miał i pozbył się mnie, lecz ta tęsnkota za człowiekiem, który pokocha mnie na zawsze - na dobre i złe. Tak bardzo pragnę być głaskany, tak bardzą pragnę mieć swój kąt i swoje miejsce na ziemi. Zamknęli mnie za kraty i zostawił. Nie mam już nic procz krat i ścian. Tak bardzo proszę, tak się staram wkładam pyszczek w te skrzyżowane druty, tak bardzo błagam i nic..bo przecież są młodsze , ładniejsze co ich marzenia się spełniają. Ale ja tak bardzo pragnę być kochany- czy to , ze ma więcej lat skazuje mnie na samotność??? Nie dziw się człowieku, ze jestem smutny, czy Ty opuszczony i pozostawiony sam za kratami miałby błysk w oku i radość życia? Jeszcze raz błagam - podaruj mi nowe życie. Boro szuka domu w całej Polsce w razie potrzeby pomozemy z transportem- by tylko ktoś spełnił jego marzenie- które jest również marzeniem wolontariuszek. Nie skazuj psa swoją obojętnością na śmierć 668-980-123 lub gg- 2128752 Quote
GoskaGoska Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 dalam go jeszcze przygarnijzwierzaka.pl wp.pl Quote
Cantadorra Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dajcie info kiedy wplacac deklaracje. Quote
GoskaGoska Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 :loveu:dzieki uprzejmosci Uli , ktora w 2009 adpotowała psiaka Boro ma jeszcze inne ogloszenia : http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3330391_owczarek_niemiecki_boro_umrze_bez.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=52373 http://www.kupsprzedaj.pl/genericLogin.do?rid=1 http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Owczarek-niemiecki-Boro-umrze-bez-pomocy-Adopcja-CALA-POLSKA-W0QQAdIdZ180789589 http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,1,45,0/8689/ http://wroclaw.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/393637-owczarek_niemiecki_boro_umrze.html bardzo dziękujemy :loveu: Quote
GoskaGoska Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 oj dogo znow wariuje w kazdym razie jeszcze : morusek petworld Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Boro, co u Ciebie przystojniaku? Hopaj do gory... Quote
GoskaGoska Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Boro moglby jechac na platny DT za 12zl na dobę gdzie na pewno będzie mial dobrze, ale muszą się znaleść pieniązki. Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 A ze stalymi cienko... DEKLARACJE STAŁE; kakaicezar 20zl cantadora 30zl emigrantka 10zl (od lutego) Monika (corka Emigrantki) 35zl (od lutego) Razem mamy deklaracji stalych: 95zl Potrzeba 360 miesiecznie Brakuje dla Boro 265 zlotych deklaracji miesiecznych - dajcie grosika dobrzy ludzie..... Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 GOsia - lap ta 10 od Bros.. szybko.... :) Bros, dzieki bardzoooooooooooooo Quote
Betta Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Czy nie urządzaliście nigdy wystawy swoich schroniskowych psów? Może moglibyście sie skontaktować z jakas organizacja działąjac na terenie waszego miasta zeby pomogła wam gdzieś wystawić te najbardziej potrzebujące (katowickie schronisko pokazywało swoje psiaki w centrum handl. Silesia City Center). Dwa - może w gazecie ogłosić że jest dzień darmowej adopcji wybranych psiaków, oczywiście po wcześniejszym uzgodnieniu ze schroniskiem - może by sie udało. co o tym myslicie? Quote
GoskaGoska Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 bros napisał(a):dokładam 10 zł dzięki bros a to jednorazowo czy na stałe zapisac? Quote
GoskaGoska Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Betta napisał(a):Czy nie urządzaliście nigdy wystawy swoich schroniskowych psów? Może moglibyście sie skontaktować z jakas organizacja działąjac na terenie waszego miasta zeby pomogła wam gdzieś wystawić te najbardziej potrzebujące (katowickie schronisko pokazywało swoje psiaki w centrum handl. Silesia City Center). Dwa - może w gazecie ogłosić że jest dzień darmowej adopcji wybranych psiaków, oczywiście po wcześniejszym uzgodnieniu ze schroniskiem - może by sie udało. co o tym myslicie? po pierwsze to nie mialby się kto Ty zająć - obecnie to chodzi do schroniska to xmatix - ktora jeszcze trochę i będzie rodzić i robi zdjęcia, i zbiera info o psiach, a tak nie ma kogoś kto by mogł się zająć takimi rzeczami, jest jeszcze Iwona ktora zajmuje się wspópracą z Fundacją zagraniczą i ma masę przy tym roboty. A tak to każdy jest z doskoku . Poza tym nie ma jakies prężnie działającej oragnizacje we Wrocławiu ani na dolnyśląsku - jest jedynie TOZ oddział Wrocław który tak naprawdę skupia się głownie na kotach i tylko demi interwenuje w sprawie psiaków. Straz dla zwierząt najczęście zabierane psy z interwencji kieruje do schroniska. Tak naprawdę adopcja psa kosztuje 35zł - w tym pies dostaje książeczkę , czipa i szczepienia - więc nie jest droga i jeśli ktoś się decyzuje na psiaka to powinnie mieć możliwość uczynienia tej opłaty. Poza tym podjęcie takiej akcji musiałby być zorganizowane i rozreklamowane - a co się z tymi idzie musiałby sporo osob się w to zaangazowac - a naprawdę nie ma komu czasami sprawdzić psa na koty czy zrobić zdjęc a co dopiero zając się taką imprezą. Quote
xmartix Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 GoskaGoska idealnie opisałaś to co się dzieje obecnie we Wro.. Quote
monika083 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 to ja tez dyszke dokladam (stalych) tylko Gosia przypominaj ..bo ja ciapa Quote
bros Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 GoskaGoska napisał(a):dzięki bros a to jednorazowo czy na stałe zapisac? deklaracja STAŁA, każdego miesiąca Quote
Emigrantka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Oooo dyszka od Bros i dyszka od Moniki, obie stale... dzieki :) a Goska Goska chyba spi? hehehe rano nadrobi, poedytuje..... Quote
Diegula Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Doszło moje skromne 20 zł wysłane wczoraj??? Kurde chętnie bym zadeklarowała przynajmniej te 12 zł miesięcznie, ale my nie mamy stałej pensji i jednego miesiąca mogłabym nawet i więcej dorzucić a drugiego wcale dlatego nie deklaruje stałej wpłaty ale jak tylko będę mogła to będę dorzucać na Boro Quote
GoskaGoska Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Diegula napisał(a):Doszło moje skromne 20 zł wysłane wczoraj??? Kurde chętnie bym zadeklarowała przynajmniej te 12 zł miesięcznie, ale my nie mamy stałej pensji i jednego miesiąca mogłabym nawet i więcej dorzucić a drugiego wcale dlatego nie deklaruje stałej wpłaty ale jak tylko będę mogła to będę dorzucać na Boro diegula wielkie dzięki sprawdze wieczorem konto to uzupelnie w pierwszy poscie , kazda wplata jest wazne - ale musi piesek byc tez zabezpieczony na stale i ciotki muszą się nastawić na dlugoternimowe płacenie, bo same wiecie zawiesc psa do dt nie sztuka , sztuka utrzymawac go Quote
Agnieszka103 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 zapisuję i postaram się też wpłacić kilka złotych Quote
ossa98 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czy Boro nadal nie chce wchodzić do budy pomimo tych strasznych mrozów? Quote
GoskaGoska Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 ossa98 u nas codziennie to raczej nie ma kogoś w schronisku to ciężko weryfikować informacje z tąką częstotliwością Quote
GoskaGoska Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 a co do sprawy finansowych to sie jeszcze nie zaksięgowało i narazie jest bez zmian prosi o stale deklaracje, bo bez tego psiak nie opuści schroniska :( Quote
ossa98 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A czy Boro ma już ogłoszenie na: [FONT=Arial]http://www.owczarek.pl/forum/default.asp[/FONT] bo nie zauwazyłam. Quote
Recommended Posts