Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

laikinia a ja ma nadzieję, że będziesz na dogo dalej :)
I mam nadzieję, że będziesz zdjęcia Boro wysylała przynajmnie raz w tygodniu :) no , ale nie zapeszajmy nic czekamy cierpliwie.

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No widze ze sie wszystko uklada jakos tak z boku bez informacji i zaangazowania innych ale ja za krotko tu jestem zeby sie znac na tym pewnie?

Mimo wszystko, chcialabym prosic o:

1) Informacje kto wyadoptowal Boro ze schronu na siebie?
2) Kto i kiedy wykonal wizyte przedadopcyjna w Berlinie?
3) Rozliczenie wplywow i wydatkow na 1 stronie? Nie widze nigdzie na 1 stronie tego na przyklad...

[quote name='laikinia']. Na Boro wplacilam Gosi 340 EURO,[/QUOTE]

Wiec nie bardzo rozumie czy ten pies zostal wyadoptowany czy sprzedany?

Moze mi ktos wytlumaczyc?

Nowa tu jestem, mam nadzieje ze nei za duzo pytan?
Dziekuje uprzejmnie...

Boro - trzymaj sie chlopak...

Posted

wiesz co Emigrantka to juz na prawdé chyba byl cios ponizej pasa - te sugestie o sprzedazy , załuję , ze tu weszłam na noc i podnisołam sobie ciśnienie. Wszystko co jest zaksięgowane jest zapisywane i nie wiem jak mozesz tego nie widzieć w pierwszy poscie ?!- na tą chwilę nic nie ma od laikini, a napisane jest jak byk ze 100euro jest deklaracja jednorazowa i 20 m-cznie na tą chwilę tego nie ma - więc nie jest zapisane jak zaksięgowane a jako deklracja, bo dla mnie jest coś pewne, gdy to widzę. Kinga robiąc przelew zrobila na kilka miesięcy -bo nie chce płacic za każdy razem prowizji, i myśłała , ze nim będzie jechać po benka minie parę miesięcy - A CHYBA TEZ WYRAŻNIE PISALAM, ZE KTO WPŁACIł A ZOSTANIE BĘDZIE ALBO ODDANE, ALBO PRZEKAZANE NA INNEGO PSA wedle wybor. co jak co , ale juz jak ktos podważa moją wiarygodność, to juz totalnie ma ochotę rzuci to dogo lub przyjamniej odpocząć od niego.
a wielka szkoda , ze nie widzisz tego co jest zaksięgowane - bo pierwszy post jest uzupełniany za każdy razem. No juz co jak co sorry jestem w szoku i powiem, szczerze, ze teraz to mnie szlag trafil i mogę napisać o parę zdan za dużo.
Z jednego powodu się cieszę, że Boro opuścił schroniska i będzie miał dom stały, ale od kiedy jestem na dogo to nigdy wątek nie wykończył mnie tak psychicznie - czuję się tu ciągle atakowana, tylko za co, ze jak głupia dzwonię po ludziach, proszę ciągle kogoś o coś, siedzę nad ogłoszeniami, odpisuje na maila i pv , zostanawia się co zrobić by było dobrze - a ciągle się ktoś znajdzie nie zadowolony.
A co ma do rzeczy na kogo pies jest w schronie wypisany, bo nie bardzo rozumiem tego??

Posted

GoskaGoska !!!!
nie wiem jak duży jest ten bus, ale jesli duży to może mogliby by OZZUSIA wziac !!!!!!!!!!!!! przecież on z Łodzi, a benka tez stamtad i prosto do Kikou a tam zostawia Ozzy'ego i bierze Boro. NIe pisze tu do lalikini bo napisała że sie odezwie dopiero po "akcji". Mogłabyś do niej zadzwonić w tej sprawie? Jesli nie to proszę prześlij mi jej nr komórkowy na PW.

super że Boro grzeje dupcie u Kikou ... az bym sobie fotke jaką obaczyła : P

GoskaGoska,
ja Was wszystkie podziwiam za to, co dla zwierząt robicie i że się martwicie o nie- jedni potrzebują takich informacji, inni nie , jedni są bardziej niecierpliwi, drudzy bardziej rozwazni, a jedni powinni okulary nosić i tyle : P - nie denerwuj sie ; )

a Emi to na każdym wątku po prostu trzyma wszystko w kupie : P

Posted

Och strasznie duzo tekstu a mnie sie ciezko czyta takie sprawy prosze wiec jeszcze raz o konkretne odpowiedzi na moje konkretne pytania z postu 327 - poniewaz takowych nie widze.

I oczywiscie ze ma znaczenie na kogo pies byl wziety ze schroniska poniewaz ta osoba spisywalaby umowe z hotelem do ktorego jedzie pies wiec che wiedziec na kogo jest podpisana ta umowa - zakladam ze hotel jest oplacony z gory?

Ja nie oczekuje wypracowan na 2 strony - zadaje proste pytanie i jako jedna z deklarowiczek uwazam ze mam prawo je zadawac. Uwazam rowniez ze mam prawo oczekiwac kulturalnych odpowiedzi? Skoro odpowiedzi na moje PM w sprawie Nuki i Boro sie nigdy nie doczekalam....a wyslalam kilka... Pytam wprost na watku.

Dziekuje.

Posted

Nikogo o nic nie oskarzam - po prostu pytam jak czegos nie rozumiem.

Na moje PM nie dostalam odpowiedzi, watkow wszystkich nie sledze, mam w subskrypcjach tylko te ktorym aktualnie staram sie pomoc - pytalam o Nuke i o Boro na na PM i nigdy zadnych odpowiedzi nie dostalam.

Ale nie zmieniajmy tematu - nadal czekam na odpowiedzi z mojego wczesniejszego postu?

Dziekuje.

Posted

jeśli Emigrantka masz życzenie to odeślę te pieniądze - bo już naprawdę mam dość.
Jakbyś czytałam - to byś miała odpowiedzi na swoje pytanie - ze skoro kikou pojechała po psa i sama go zabrała - to wzięła go ona wypisywała. Zas DT nawet z góry by nie mogł być zapłacony, bo na tą chwilę nawet nie ma całej kwoty.
naprawdę prowadzenie finansów psa nie dość , ze jest odpowiedzialne i czasochlonne to jeszcze widzę, ze występuje się w roli oskarżonego.

Posted

Nie rozumiem dlaczego jestes taka nerwowa?

Nie mam problemu na innych watkach z odpowiedziami na pytania - moje i nie tylko.

Proste pytania wymagaja prostych odpowiedzi - nie rozumiem w czym problem?

Posted

Betta to dobry pomysł z Ozim i mam nadzieję, ze się uda :)
Ale wiesz co podam ci na pv namiary na Kingę - bo jeszcze znów będę o coś oskarżona :),więc jak coś to już bezpośredniej wyślij sms do niej, choć myślę , ze na dogo zajrzy jeszcze :)

Posted

[quote name='GoskaGoska']Betta to dobry pomysł z Ozim i mam nadzieję, ze się uda :)
Ale wiesz co podam ci na pv namiary na Kingę - bo jeszcze znów będę o coś oskarżona :),więc jak coś to już bezpośredniej wyślij sms do niej, choć myślę , ze na dogo zajrzy jeszcze :)[/QUOTE]

Nie doczekam sie widze odpowiedzi na moje proste pytania. Baaaaa. teraz wiadomosci ktore powinny byc ogolno dostepne beda latac na PM do wybrancow......No strasznie mi milo, dziekuje.

Skoro uwazasz ze nie mam prawa wiedziec - to ja nie czuje sie w obowiazku czesciowo sponsorowac czegos o co nie mam prawa zapytac i dostac normalnej odpowiedzi.

Prosze wiec o zwrot moich 120 zl (70 jednorazowa, 35 stala od corki i 15 stala ode mnie) ktore juz wplynely na Twoje konto z konta mojego znajomego zpowrotem na jego konto. Napewno znajdziesz w przelewach dane konta z ktorego moje 3 przelewy poszly - prosze o wiadomosc na PM kiedy pieniazki pojda spowrotem - na PM poniewaz na watek zagladac juz nie bede. Dziekuje.

I znikam z tego watku.

Skoro Boro ma juz nowa pancie, nie jestem tu potrzbna.

Posted

no to juz lekkie przegięcie? Sorry , ale nikogo nr tel bez jego zgodny nie powinien być ogólnodostępny - ale jak widać coś w Ciebie wstąpilo i szukasz dziury w całym.
Wez się Emigratnko opanuj, sama nie wiesz o co ci chodzi kobieto?!
wszytskie istotne info są na wątku.
Piszę tu na wątku oficjalnie, ze pieniądze odeślę jutro.

Posted

Dziewczyny jestem w szoku!
Boro moglam przeciez zabrac ze schroniska kazdego dnia bez pytanki za 35 zl !!
Prosilam Gosie o zabranie go z mrozu, bo chcialam 2 psy odebrac za jednym zamachem.
Nie afiszowalam sie tutaj, bo chcialam aby zostal przebadany i wykastrowany w schronisku- wiem, ze na dogo. wszyscy chca byc pewni, ze psy beda kastrowane, wiec to bylaby 100% pewnosc i mniejsze koszty dla mnie.
W schronisku sie jednak nie spieszyli, wiec chcialysmy go zabrac do hotelu bez kastracji.
Poniewaz moja deklaracja 1.szego miesiaca, to za malo bylo (gdybym np. nie zdecydowala sie na zabranie psa)
wiec zadeklarowalam 20 eur. miesiecznie i przelalam Gosi (bo jej zaufalam calym sercem!!) pieniadze za rok 2010-
340 EURO czyli 100Euro + 12 x 20 Euro. Gdybym Boro zabrala, pieniadze miala Gosia przekazac na inne bidulki.
Poniewaz Gosia nie musiala juz czekac na kastracje- zorganizowala expresowy odbior psa do hotelu, mimo , ze moje pieniadze jeszcze nie doszly! Jezeli tak sie robi interesy na psach, to Gosiu wybacz, ale zmien branze ;-)
Na rozmowe adopcyjna zapraszalam dziewczyny od bernardynow, ale nikt sie nie zglaszal. Tutaj proponowalam zwrot kosztow za dowoz Boro do mnie do Berlina (nawet dzisiaj)- to moglaby byc wizyta adopcyjna- mozna sie u mnie przenocowac i "wybadac" dom :) Wiem, ze nikt nie jezdzi hop siup po calej Europie- to jest czas i koszty, wiec podam pare faktow o nowym domku Boro:
Dom -wejscie bez schodow- dla takich "ze stawami" :)
Ogrod- 864m²
2 corki - 12 i 14lat- uwaga- ryzyko dla zwierzat- moga zostac zacalowane na smierc ! ;-)
mamy firme- ja jestem od roboty papierkowej, a biuro jest dobudowywane wlasnie przy domu- pieski wiec nie beda godzinami samotne,
2 koty- znajdy - Bolek i Mimi
Pieski beda mialy "ortopedyczne materace dla psow ciezkich lub z chorobami stawow"- wlasnie przelalam 562,90 Euro z prosba o szybka dostawe, bo zwierzaki juz w drodze. I mam nadzieje, ze okaza sie wygodne, bo nawet ja nie mam takiego materaca ;-)- (wersja cenowa dla meza 256,90 Euro ;-))
I prosze nie myslec, ze to dla mnie grosze- to dla mnie, tak pewnie jak dla wiekszosci osob tutaj duzo pieniedzy. Chce jedynie troche ulzyc Boro na stare lata.
Nosze sie tez z mysla zrobienia kursu fizjoterapii zwierzat. Moglabym swoim pupilom na starosc pomoc, a moze nawet otworzyc u siebie gabinet. Zobaczymy- czas pokaze, co z tego wyjdzie :)
Mysle, ze to z grubsza wystarczy- jezeli ktos chce mnie odwiedzic, to zapraszam.
I prosze tylko nie obrazac Gosi, bo tylko dzieki niej i jej podjeciu ryzyka (bo jeszcze bez wystarczajacych finansow) moj Boro jest w koncu w ciepelku. Dziekuje Gosiu!
Podziekowania rowniez dla ossy98- za pomoc w znalezieniu bernardynka :)
Betta- przyjedziemy pewnie cala rodzina busem Vito lub w tym rodzaju i oczywiscie mozemy zabrac Ozzy do Jeleniej ! :)
Pozdrawiam wszystkich na forum i zycze duzo sil do dzialania
Kinga

Posted

GoniuP, ale tu wszystko jest napisane. Pies siedział w schronie do wczoraj, kikou byla poproszona czy by po psa pojechała za zwrotem za benzynę - i pojechał do niej na DT . Laikinia od niej psa odbiera
Chciałam napisać, ze pieniądze Emigrantki zostały odesłane .

Posted

Boro jest u mnie, ja go odbierałam ze schroniska i umowa ze schroniska jest na mnie czyli ja bede podpisywać umowe z Laikinią,

na dzień dzisiejszy nie mam żednych przelewów w związku z tym psiakiem, niemniej współpracujemy z Gosią drugi rok i wspólnie utrzymujemy bardzo wiele piesków i nigdy w sprawie żadnego najmniejszy grosik sie "nie zapodział" więc nie mam w tej kwestii żadnych obaw.

Jeśli chodzi o samego psiaka to jest przewspaniały ułożony, grzeczny, zna komendy, jest domowy, nawet miał chęć wskoczyć na kanape, jest w przyzwoitej kondycji, nie ma na pewno 9 lat, myśle że jest młodszy, może ma kły ciut starte ale reszta ząbków ładna, chyba nie ma więcej jak z 7 lat, nie jest cierpiący, bez problemu biega po schodach, stawy ma w porządku. Ma natomiast coś na tylnej nóżce, stopie, ciut utyka i ma zmiane na oczku, to musiałby ocenić specjalista.

Posted

Jeśli chodzi o wątpliwości Emigrantki to prosze na przyszłość brać pod uwagę, że nie każdy ma czas na bieżąco siedzieć przy komputerze i natychmiast odpowiadać na pytania. (Ja mieszkam sama, mam sporo zwierzaków-wszystkie chore, wymagające specjalnej troski i naprawde nie mam czasu natychmiast opisywać wrażeń po podróży, najpierw musze sie zająć czekającym w domu stadkiem, zwłaszcza że razem z Boro przyjechał też kotek w stanie prawie agonalnym, ze złamaną miednicą, którego akurat jak byliśmy z Boro u Weta przyniósł facet do uśpienia)

Przyznam, że gdybym wiedziała, że pies ma jechać za trzy dni do domu to nie katowałabym sie cały dzień w aucie, brnąc po oblodzonych dróżkach. Troche mnie to wszystko dziwi. Dlaczego taka zniama planów, skąd nagle taki pośpiech?

Posted

Strasznie się cieszę!!!!!!!
Kochany Bouś, wreszcie w ciepełku, otoczony dobrą opieką.
No i całkiem dobrze się czuje - to najważniejsze.
Fantastyczne wieści!!!!!

Posted

Kikou- Boro mial u ciebie dluzej zostac, aby go przebadac i wykastrowac. Poniewaz jednak zabieram bernardyna z Lodzi, ktory tez jeszcze nie jest kastrowany, a na miejsce do ciebie sa juz inni czekajacy zdecydowalam, ze zabiore Boro szybciej i zalatwie kastracje obu psow w Berlinie.
Dziekuje ci bardzo, ze odebralas Boro- to chyba cud, ze jest w tak dobrej formie! Widac Bog nie zawsze zapomina o tych maluczkich. :)
Wlasnie zamawiam samochod i jak bede miala wszystko dograne, zadzwonie i ustalimy szczegoly. I z tego co wiem, to do ciebie mam z Lodzi Ozzego przywiezc- na miejsce Boro. :)

Posted

zaksięgowala się wplata od laikinia dokladnie 1331zl

Proponuję wszystkie wplaty, które się zaksięgowaly , oddac osobą wpłacającym lub przekierowac na ich wskazany cel, po odbiorze Bora od kikou.
Wtedy wszystkie wydatki odejmie się od wplaty laikini - a resztę co zostanie przekieruję po uzgodnieniu z laikinią.

Posted

Kikou- Boro mial u Ciebie dluzej zostac, aby go przebadac i wykastrowac. Jezeli okazaloby sie, ze pies jest strasznie chory albo b. agresywny, to chyba nie moglabym go zabrac i bym jedynie pomagala w sfinansowaniu hotelu. Poniewaz jednak zabieram bernardyna z Lodzi, ktory tez jeszcze nie jest kastrowany, a Boro jak mowisz jest kochany i calkiem na chodzie to pomyslalam, ze zabiore Boro szybciej i zalatwie kastracje obu psow w Berlinie. Wiem przeciez, ze na miejsce u Ciebie niecierpliwie czekaja juz inne biedaki.
Kikou dziekuje Ci bardzo, ze odebralas Boro- to chyba cud, ze jest w tak dobrej formie! Widac Bog nie zawsze zapomina o tych maluczkich. Moze w ten sposob pokierowal Cie do tego biednego kotka?... :)
Wlasnie zamawiam samochod i jak bede miala wszystko dograne, zadzwonie i ustalimy szczegoly. I z tego co wiem, to do Ciebie mam z Lodzi przywiezc Ozzego- na miejsce Boro. :)

Posted

Dobrze laikinio że juz wiesz o tym, miał jechac pózniej ale szkoda każdego dnia dla takich biedaków, popędziłam na wątek za Toba aby zobaczyc co z Boro bo zdziwiło mnie że juz wyjeżdza od Kikou. BARDZO SIĘ CIESZE ŻE JEST TAKA OKAZJA, BO MO TRANSPORT PRZECIAGNAL BY SIE O PARĘ DNI. TRZYMAM KCIUKI ZA SZCZĘSLIWA PODRÓŻ.