Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BROS bo Ossa proponowała że weźmie go na miesiąc a potem wróci do schronu, do tego pisała że ma tż który nie umie obchodzić się ze zwierzętami a mają maleńkie dziecko i też bała się jak zareaguje Boro na dziecko.
Więc w ciemno tzn bez sprawdzenia na dzieci i bez pomocy tżta jakby co bez sensu było dawać Boro, prawda? poza tym Ossa mieszka w Katowicach..

Gośka napisała wcześniej jak to jest z tymi deklaracjami... ja ryzykuję,.. ale Goska nie ma takiego charakteru i nie musi, pies spadnie na jej głowę i Kikou bo wszyscy się wykruszą, ja rozumiem jej wątpliwości.. już 2 staruszki wrocławskie nie mają jeść co są w hotelach bo je Dogomanią olała, i jeden pies jeszcze zupełnie nie ma deklaracji i co miesiąc jest masakra

dlatego to tak trwa!! Nie ze złości, nie z pseudo pomagania, tylko przez realia życia (coś filozoficznie mi wyszło)
i zamiast dziewczyny od paru stron marudzić, popiszcie do ludzi na pw albo na innych wątkach że Boro potrzebuje deklaracji, ok?

Posted

kolejny raz się nakręcacie - czego oczekujecie , bo nie bardzo rozumiem. Cały swój wolny czas człowiek poświęca by zapiąć wszytsko na ostatni guziki, mimo , ze sprawa Boro nie jest jedyną rzeczą , którą się zejmuje.
A tu co wchodzę i czytam to widzę , wasze jakies pretensje a czemu nie tak, a czemu siak. czy wy myślicie , ze mamy to w dupie i dla kaprysu pies jest w schronisku???!!! Jeszcze nowe dziewczyny rozumiem, ze trochę mają wyidealizowany obraz , ale Contadora na dogo jestes dłuzej i wiesz, ze wyciągnięcie psa nie odbywa się za pomocą czarodziejskie różczki.
Bros dlaczego pies nie jedzie do ossy , był jasno i wyrażnie napisane wcześniej, a wy czytacie i zapamiętujecie wybiórczo. Pomijam fakt, ze jakby miał nawet jechać do ossy , to też by nie był z dnia na dzień, bo trzeba by było transportu. Bros a tobie to juz bardzo się dziwię, ze mnie tu atakujesz, sama jesteś z Wrocławia - a info o psach wroclawski zdobywa jedynie Marta.
a pies jest w schronisku teraz bo czeka na transport a nie , ze czekam na deklaracje, poza tym ma być w schronisku kastrowany!!! chyba całkiem o tym zapomniałyście. Poza tym pies nie teleportuje się do kikou.
EMigrantka - gdzie napisałam słowo, ze pies ma czekać , az ja przyjadę ??!!! Choc przy takim tłumie do pomocy ludzi na miejscu, jak Marta niedługo urodzi to wysoce prawdopodobne, ze i do tego dojdzie. Starych psów w potrzebie jest masa,a stare onki są na stop - to prawda niestety niektóre psy, zeby im pomoć muszą czekać , az będę w PL - prawie wszystkie jestescie na wątku byłej Nuki - która również gniła na boksach i musiała poczekać na moj przyjazd.
A już pomijam fakt, ze Boro ma tyle na koncie ile jest w 1 poście.
Bardzo bym chciała, zeby każdy pies był wyciągany w takim czasie jak Boro - uwierzcie mi , ze było by dobrze. Nie piszę wam , ze dziś zrobiłam to i to , a jutro to i to- bo zamiast klapać a klawiaturę - staram się konkretnie coś zorganizować.
Podsumowując;
Boro w schronisku , bo:
- miał mieć badnie krwi
- miał być kastrowany w schronisku
- bo ze schroniska do Dt sam nie przejdzie - tylko musi być przetransportowany
Obecnie jeśli nie ma czekać na kastracje w schronisku - koszty wzrostają o zabieg kastracji - potrzeba jest również zwrot za benzynę ok 100zl
Czasami lepiej swoją energie lepiej skupić na pomocy prowadzącemu sprawdę, niż na pretensjach osoby prowadzącej wątek.
A wczoraj jak pisałyście pretensje to ja rozmawiała z kikou i jeśli nie zasypie jej dziś śnieg , to pojedzie po psa, ale
Wszytskie osoby deklarujace wpłaty proszę ich dokonać, bo kikou trzeba oddać zarówno za transport jak i opłacic hotel.
Poza tym na przyszłość jeśli się Wam coś nie podoba, to zamiast czepiać się - to piszcie konkretne propozycje z rozwiązaniami - a nie, ze macie oczekiwania , ze byście chciaył - fajnie je bym też tego chciala - i tak jak umię się staram realizować cel, a pisanie - dziewczyny bądzcie rozsądne, albo psa trzeba wyciągnąć to naprawdę nie traktujcie mnie jak debila bardzo proszę - bo ja to wiem i staram się to robić. Piszcie coś co jest cenne - konkretne rzeczy np, ja przyjadę i zawiozę psa na miejsce wtedy, - jeśli uważacie , ze pies ma za mało ogłoszeń - to nie pisz o tym z pretensją tylko usiądz i zrob więcej.
Laikinia budę zamawia dla benka - ale zeby benek mial wybór czy w domu czy w ogrodzie, Boro zaś ma być w mieszkaniu i przyjedzie po Boro jak będzie benek wybrany i gotowy do adopcji.

Posted

goskagoska,
ja myśle że bros chodziło o to, że skoro laikinia sie decyduje wziac boro to lepiej żeby jechał do ossy, która zreszta zaproponowała że moze po niego podjechać i wogóle wyszło na to że sie zdecydowała go zabrac na dt- chyba nie tylko my nie doczytujemy postów ??
tzn ja rozumiem że z kikou juz jest nagrane wiec niech juz do niej jedzie boro - Ozzy tez czeka na transport do kikou i jak dla mnie w przyszłym tygodniu musi sie znaleźć u kikou chocbym miała ten transport spod ziemi wyciagnac.... tak sie zastanawiam czy mozna dwa psy zabrac do zwykłego samochodu - ile z wrocka do legnicy km?

a na cantadore sie nie gniewaj, my sie troche rozgorączkowałyśmy przez te mrozy i jego stawy... czytałaś chyba ze cantoadora miała te smutna konieczność noszenia psa na ręczniku

i jeszcze że tak dodam od siebie, tak jak sama mówiłas trudniej o adopcje psa z hoteliku - jezeli macie w hotelach psy które nie sa schorowane i strasznie stare, a nie ma na nie pieniędzy to moze mogły by wrócić do schronu - tam maja wieksza szanse na adopcje.... zreszta zawsze warto dac znac na watku ze rozważacie taka mozliwosc - moze sie ludzie zrehabilituja

Posted

Hej :)
Ten pan z GL, o którym wspominałam wcześniej, napisał dziś, że zrobił przelew na 100 zł.
A poza tym, jak jest problem z transportem, to może mogę pomóc? Napisz Gosia tylko dokąd trzeba by Boro zawieźć i kiedy byłoby można zabrać go ze schronu. Na razie mój "połówek" dysponuje czasem codziennie, ale nie wiem jak długo to potrwa.
Koszty transportu bierzemy na siebie.

Posted

Betta --> co to za Ozzy? skąd i dokąd trzeba go zawieźć? W naszym kombi jest możliwość przewiezienia dwóch psiaków, tylko prócz kierowcy musiałby jeszcze ktoś jechać.

Posted

ja nikogo nie atakuję , uważam ze nasze dyskusje powinny polepszyć los Boro, jeśli nie będziemy rozmawiać nic się nie będzie działo !!!
Moja konkretna propozycja z rozwiązaniem , szybko sprawdzić ossa98 i potraktować jej propozycję poważnie ,(4,5 letnie dziecko to nie dzidziuś) i w czasie choćby tego miesiąca szukać domku, hoteliku płatnego, u Ossa płacimy ze ew weta i karmę.

Posted

z laikinią rozmawiałam telefonicznie i chociaz by chciala zabrać psa jak najszybciej nie da gwarancji, ze będzie to za 3 tyg, bo na benia czeka .
do tego laikinie na rękę by pies był przy granicy, i do tego pies ma byc wykastrowany.

i poza tym naprawdę wcześniej było napisane , czemu do ossy nie pojedzie.
Poza tym Ozzi tez ma pelną deklaracje i też czeka na transport i nie jest wyciągnięty od ręki, - same widzicie, ze to nie odbywa się wszytsko z dnia na dzien- bo potrzeba jest wielu czynników - a u nas nie kogoś kto psy wozi, nawet za kasę.

Betty dla mnie jesli psa się wyciąga to nie potem by znów go oddać, psy zostały wyciągnięta przeciez z jakiś powodów !! jak sobie wyobrazasz jej oddać ??? Poza tym przyczyną ich wyciągania była dla nich eutanazja !!!
Zapraszam właśnie do pomocy , bo na ich wątki juz prawie nikt nowy nie zagląda - a wszystkie były do uśpienia, tylko wtedy był zryw a pozniej po czasie zostało parę osób a to obecniej są psiaki w najciężej sytuacji
1. Rudziki brak na hotel - brak 200zl na karmę weterynaryjną :
http://www.dogomania.pl/threads/116722-Rudzik-z-chorym-serduszkiem-w-dt-BRAKUJE-NA-OPLATY
2. Olafek brak kasy aby zwrócic za operacje:
http://www.dogomania.pl/threads/115354-Olafek-maA-y-A-obuz-w-opaA-ach-w-dt-potrzebne-wsparcie
dochodzi Szafir w naszych podpisach i to nie koniec

Posted

[quote name='brzośka']Hej :)
Ten pan z GL, o którym wspominałam wcześniej, napisał dziś, że zrobił przelew na 100 zł.
A poza tym, jak jest problem z transportem, to może mogę pomóc? Napisz Gosia tylko dokąd trzeba by Boro zawieźć i kiedy byłoby można zabrać go ze schronu. Na razie mój "połówek" dysponuje czasem codziennie, ale nie wiem jak długo to potrwa.
Koszty transportu bierzemy na siebie.[/QUOTE]
brzoska super jak nie teraz to warto wiedzieć wogołe , ze ktos może pomoc w transporcie :))
Jeśli kikou dziś nie dojedzie- nie wiem czy pada śnieg?? to super ze Pan z GL mógłby pojechać trasa Wrocław - Gryfów śl ( ok 30km od Jelenie Góry).

Posted

Dziewczyny, chyba trochę nas za bardzo ponosi. Patrzmy na sprawy racjonalnie - tak po męsku - nie przez pryzmat emocji.
Nie odbierajmy uwag personalnie, przecież wszystkim nam chodzi o to samo - o dobro BORO.
Podesłałam ogłoszenia Laikinii i okazało się, że jeden z benków przypadł jej do gustu - z Warszawy. Rozmawiała już z gościem w sprawie jego adopcji, więc może adopcja Boro nastąpi wcześniej niż nam się wydaje. Laikinia musiałaby teraz szybko zadziałać.

Posted

Dziewczyny- widze, ze sytuacja sie tutaj zaostrza, wiec chcialabym dac propozycje.
W srode (03.02) wypozyczam busa (nasz zostal skradziony i na razie mam tylko kombi) i jade do Lodzi. Tam nocleg i rano zabieram benka od rodziny, ktora wyjezdza za granice. Potem mozemy jechac do Wroclawia i zabrac Boro i wtedy juz razem do Berlina. Benek jest niekastrowany, wiec mozecie i Boro nie kastrowac. Zrobie to na miejscu w Berlinie. Dobrze by bylo zrobic mu badania diagnostyczne- moglabym je naszej lekarce od razu pokazac. Na Boro wplacilam Gosi 340 EURO, ale widocznie pojawia sie na wyciagu w pon. wt. - u mnie juz dawno zeszly z konta, ale pewnie przez granice to troche trwa.
Moja prosba: prosze wyciagnijcie Boro ze schroniska! A jesli ktos mialby mozliwosc przywiezc mi Boro do Berlina za zwrot kosztow, to mozna przyjezdzac juz dzisiaj!
Mam nadzieje, ze moglam troche wyklarowac sytuacje i prosze Boga, zeby mi nie pomieszal szykow, bo samochod i nocleg bede zamawiac dopiero w poniedzialek :)

Posted

Dziewczyny- widze, ze sytuacja sie tutaj zaostrza, wiec chcialabym dac propozycje.
W srode (03.02) wypozyczam busa (nasz zostal skradziony i na razie mam tylko kombi) i jade do Lodzi. Tam nocleg i rano zabieram benka od rodziny, ktora wyjezdza za granice. Potem mozemy jechac do Wroclawia i zabrac Boro i wtedy juz razem do Berlina. Benek jest niekastrowany, wiec mozecie i Boro nie kastrowac. Zrobie to na miejscu w Berlinie. Dobrze by bylo zrobic mu badania diagnostyczne- moglabym je naszej lekarce od razu pokazac. Na Boro wplacilam Gosi 340 EURO, ale widocznie pojawia sie na wyciagu w pon. wt. - u mnie juz dawno zeszly z konta, ale pewnie przez granice to troche trwa.
Moja prosba: prosze wyciagnijcie Boro ze schroniska! A jesli ktos mialby mozliwosc przywiezc mi Boro do Berlina za zwrot kosztow, to mozna przyjezdzac juz dzisiaj!
Mam nadzieje, ze moglam troche wyklarowac sytuacje i prosze Boga, zeby mi nie pomieszal szykow, bo samochod i nocleg bede zamawiac dopiero w poniedzialek :)

Posted

O jak fajnie ze wyglada na to ze sie wszystko dobrze dla Boro ulozy..

Czyli nie beda potrzebne deklaracje od marca?

Pytam bo robie zestawienie na marzec i przeznacze pieniazki na inna psia bide skoro Boro jedzie do Berlina...

Posted

Boro dojechał właśnie do kikou wyniki krwi ma dobre - a psiak jak na razie super grzeczny :)
Więc jak coś laikiniu pies będzie do odbioru koło Jeleniej Góry u kikou - wyślę Ci poźniej nr telefonu , zebyście się mogły bezpośrednio dokładnie umowić.

Posted

Bardzo dobra wiadomość:-). Cieszę się nie tylko z jego pobytu u kikou ale również z powodu dobrych wyników badań krwi.:multi:
Laikinia - daj znać, jak już będziesz odbierała Boro. Chciałabym przeznaczyć swoją opłatę stałą na Maxa - innego kochanego staruszka.

Posted

Dzieki Gosiu! Ciesze sie , ze psiunia jest juz w cieplym i wyniki sa dobre :)
Teraz musze wypozyczyc busa- juz troche podzwonilam i wyobrazcie sobie: za granice mozna jechac do Czech , Slowacji, na Wegry ale Polska jest wykluczona! A to niby dlaczego - mi busa ukradzino niedawno w Berlinie! ?-(
Na szczescie niektore firmy podejmuja sie tego "ogromnego ryzyka" i mozna jechac rowniez na "dziki wschod" :D
Juz nie moge sie doczekac, kiedy "moje chlopaki" przyjada do Berlina. Az mi wstyd, ze pierwsze co zrobie, to pozbawie ich "dzwonkow". Ale wynagrodze im w smakolykach. :) Cala rodzina cieszy sie niezmiernie, a ja jestem podniecona jak przed pierwsza randka :D Tylko nie moge sie za duzo smiac, bo mi zeba madrosci wycinali i mam szyte dziaslo. Do srody bede jednak na pelnych obrotach i ruszam do Lodzi, a w czwartek zgarne Boro. Dam znac, jak wszyscy juz bedziemy w komplecie w Berlinie.
Dziekuje wszystkim za pomoc i mam nadzieje, ze nastepne psiaki szybko znajda cieple domki :)

Posted

Dzieki Gosiu! Ciesze sie , ze psiunia jest juz w cieplym i wyniki sa dobre :loveu:
Teraz musze wypozyczyc busa- juz troche podzwonilam i wyobrazcie sobie: za granice mozna jechac do Czech , Slowacji, na Wegry ale Polska jest wykluczona! A to niby dlaczego - mi busa ukradzino niedawno w Berlinie! :mad:
Na szczescie niektore firmy podejmuja sie tego "ogromnego ryzyka" i mozna jechac rowniez na "dziki wschod" :D
Juz nie moge sie doczekac, kiedy "moje chlopaki" przyjada do Berlina. Az mi wstyd, ze pierwsze co zrobie, to pozbawie ich "dzwonkow". Ale wynagrodze im w smakolykach. :) Cala rodzina cieszy sie niezmiernie, a ja jestem podniecona jak przed pierwsza randka :evil_lol: Tylko nie moge sie za duzo smiac, bo mi zeba madrosci wycinali i mam szyte dziaslo.:roll: Do srody bede jednak na pelnych obrotach i ruszam do Lodzi, a w czwartek zgarne Boro. Dam znac, jak wszyscy juz bedziemy w komplecie w Berlinie.
Dziekuje wszystkim za pomoc i mam nadzieje, ze nastepne psiaki szybko znajda cieple domki :)