Camara Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [FONT=Arial]Daisy parę miesięcy temu była puchatą zabawką, jednak nie na tyle ważną by nadać jej imię, by zadbać o jej szczepienia czy choćby pamiętać o napełnieniu miski. Kiedy już opatrzyła się domownikom jej światem został łańcuch przy lichej budzie, gdzie parę tygodni temu urodziła szczenię. Teraz to szczenię zajęło miejsce przy budzie, a ona wyrzucona za płot podwórka w wigilię chrześcijańskiego święta. [/FONT] [FONT=Arial]Daisy – ma 10 miesięcy, waży ok. 4 kg. Na widok człowieka kładzie się na pleckach i w geście uległości pokazuje chudy brzuszek. Jest rozczulająca w swojej bezbronności. Topi serca smutnym wyrazem orzechowych oczu. Wszystkim, tylko nie swojej – teraz już byłej właścicielce. Daisy znalazła chwilowe schronienie, gdzie czeka na Prawdziwy Dom. Z nowym imieniem, książeczką zdrowia i nadzieją na dobre życie. Dziś ją odpchliłam i odrobaczyłam. Trzeba ją zaszczepić na wirusówki i wściekliznę. I wysterylizować. [/FONT] Quote
Ank@ Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/176959-MaA-a-suczka-od-1-do-3-lat-BA-onie-k-warszawy Quote
wellington Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Camaro, jestes mega :angel: [FONT=Arial]Teraz to szczenię zajęło miejsce przy budzie[/FONT] Bez matki ? Juz na lancuchu ? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 wellington napisał(a):Camaro, jestes mega :angel: Bez matki ? Juz na lancuchu ? Malgosiu pozwolimy na to zeby to malenstwo zostalo przy budzie ,gdzie to jest moze uda odebrac sie tez szczeniaczka? Quote
Camara Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 w sprawie szczeniaka... nie mam złudzeń, tego zabiorę, za chwilę będzie następny tego "dobra" teraz na wsi do wyboru, do koloru :angryy: za to chętnie przypilnuje, żeby baba dostała mandat za brak szczepień Quote
malagos Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 U nas na ws tez wypatrzyłam sunię 4 kg, jak włoski charcik, na łańcuchu, dzieki Bogu już dawno grzeje doopkę w Warszawie. Trzymam kciuki i za tę biedulinkę........... Quote
Camara Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Daisy dość szybko się zadomowiła, nie boi się moich wielkopsów... ba!!! uprawia harce z Belką, co wygląda dość komicznie przy takiej różnicy wagi :evil_lol: no i oczywiście jest najlepszą psiapsiółką z moją Niepieską. Duże chłopaki nie zauważają dodatkowej pchły w domu :cool3: Przestała jeść na zapas, Niepieska już ją nauczyła korzystać z zabawek. Nadal bardzo boi się momentu wchodzenia do domu - wchodzi na próg, cofa się, ucieka, znowu wraca :roll: przez co chałupa dość mi się wyziębia :diabloti: bo ten proces wchodzenia trwa dobre pół godziny. W domu bardzo grzeczna, zachowuje czystość, nic nie niszczy, trochę popłakuje jak zostaje sama, ale dość szybko się uspakaja. Ideał!!! Quote
wellington Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Camaro kto to jest Niepieska ? A przy wchodzeniu do domu mozeby ruda pchelke wziac na raczki ? Jak ona musiala byc katowana jesli ma taka panike wejsc do ciepla :( Quote
Camara Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 To jest moja Niepieska :evil_lol: jest z nami prawie 2 lata. a z wchodzeniem do domu problem polega na tym, że Daisy nie da sie wziąć na ręce na otwartej przestrzeni - odskakuje, biega dookoła i nie ma siły... nie złapiesz. Pozostaje zwabianie :shake: Quote
wellington Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Niepieska - C U D O ! Skad toto sie wzielo ? Tez z lancucha moze :angryy: ? Sluch musi miec jak indianin przy tych uszach :loveu: Nareszcie pies o normalnych rozmiarach u Ciebie, a nie same smoki :diabloti: A tak sie kiedys bronilas przed grzdylem :mad: Quote
Camara Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 wellington napisał(a):Niepieska - C U D O ! Sluch musi miec jak indianin przy tych uszach :loveu: Nareszcie pies o normalnych rozmiarach u Ciebie, a nie same smoki :diabloti: A tak sie kiedys bronilas przed grzdylem :mad: rozmiarem niewielka ale duchem nadrabia :evil_lol: toż to przez podhalany wychowane i toteż wydaje jej się, że jest wielkopsem :p ale ona i tak dwa razy większa od Daisy ;) Quote
ania z poznania Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Niepieska jest fantastyczna! Te ucholki!!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 wellington napisał(a):Camaro kto to jest Niepieska ? A przy wchodzeniu do domu mozeby ruda pchelke wziac na raczki ? Jak ona musiala byc katowana jesli ma taka panike wejsc do ciepla :( Camara ma bana wiec sie nie da rady wpisac , Daisy byla wczoraj w karkowskiej ,byl jeden telefon ,zobaczymy co z tego wyniknie. Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 wellington napisał(a):Niepieska - C U D O ! Skad toto sie wzielo ? z Kielc:):):) Quote
wellington Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Camara ma bana wiec sie nie da rady wpisac , Daisy byla wczoraj w karkowskiej ,byl jeden telefon ,zobaczymy co z tego wyniknie. Bana ??? Camara ??? :mdleje: Jeden telefon tylko o te wiewiorke sliczna ? Foksiu, a co ze sterylka, od kiedy bedzie mozna... ? Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='wellington']Bana ??? Camara ??? :mdleje: Jeden telefon tylko o te wiewiorke sliczna ? Foksiu, a co ze sterylka, od kiedy bedzie mozna... ? ma bana - dotyczy tego wątku - ale nie wiem w sumie o co tak naprawdę tam chodzi: http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka Quote
wellington Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='andzia69']ma bana - dotyczy tego wątku - ale nie wiem w sumie o co tak naprawdę tam chodzi: http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka Watek zostal oczyszczony przez moda, ale mimo tego jest tak zagmatwany ze trudno sie polapac. Koalicje jedne sie rozpadaja, inne sie tworza.... Aluzje, polslowka, obrazy majestatu , itp. Nie wiem o co chodzi :???: Quote
andzia69 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ja też nie wiem...nie byłam w stanie wszystkiego przeczytać...zrozumiałam, ze psiak jest baaardzo słabo adopcyjny (wg Biafry i wetów) ale inni mają chyba inne zdanie.... post Biafry: http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka?p=13900027&viewfull=1#post13900027 Quote
ElzaMilicz Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='andzia69']ja też nie wiem...nie byłam w stanie wszystkiego przeczytać...zrozumiałam, ze psiak jest baaardzo słabo adopcyjny (wg Biafry i wetów) ale inni mają chyba inne zdanie.... post Biafry: http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka?p=13900027&viewfull=1#post13900027 Treść posty Biary jest zrozumiała tylko dla myślących, niestety. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 w poniedzilek dejsy byla tez w echu ale nie wiem czy byly jakies telefony ,musze zadzwonic do camary Quote
Camara Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Daisy - wiejski pies z łańcucha to teraz krakowska damulka z wyższych sfer :-) Jest ukochaną pieszczoszką swoich Państwa i co jakiś czas przysyła mi swoje fotki z pozdrowieniami. Quote
Recommended Posts