Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Daisy parę miesięcy temu była puchatą zabawką, jednak nie na tyle ważną by nadać jej imię, by zadbać o jej szczepienia czy choćby pamiętać o napełnieniu miski. Kiedy już opatrzyła się domownikom jej światem został łańcuch przy lichej budzie, gdzie parę tygodni temu urodziła szczenię. Teraz to szczenię zajęło miejsce przy budzie, a ona wyrzucona za płot podwórka w wigilię chrześcijańskiego święta.

[/FONT] [FONT=Arial]Daisy – ma 10 miesięcy, waży ok. 4 kg. Na widok człowieka kładzie się na pleckach i w geście uległości pokazuje chudy brzuszek. Jest rozczulająca w swojej bezbronności. Topi serca smutnym wyrazem orzechowych oczu. Wszystkim, tylko nie swojej – teraz już byłej właścicielce.
Daisy znalazła chwilowe schronienie, gdzie czeka na Prawdziwy Dom. Z nowym imieniem, książeczką zdrowia i nadzieją na dobre życie.

Dziś ją odpchliłam i odrobaczyłam. Trzeba ją zaszczepić na wirusówki i wściekliznę. I wysterylizować.
[/FONT]

Posted

w sprawie szczeniaka... nie mam złudzeń, tego zabiorę, za chwilę będzie następny
tego "dobra" teraz na wsi do wyboru, do koloru :angryy:
za to chętnie przypilnuje, żeby baba dostała mandat za brak szczepień

Posted

U nas na ws tez wypatrzyłam sunię 4 kg, jak włoski charcik, na łańcuchu, dzieki Bogu już dawno grzeje doopkę w Warszawie. Trzymam kciuki i za tę biedulinkę...........

Posted

Daisy dość szybko się zadomowiła, nie boi się moich wielkopsów... ba!!! uprawia harce z Belką, co wygląda dość komicznie przy takiej różnicy wagi :evil_lol: no i oczywiście jest najlepszą psiapsiółką z moją Niepieską. Duże chłopaki nie zauważają dodatkowej pchły w domu :cool3:
Przestała jeść na zapas, Niepieska już ją nauczyła korzystać z zabawek. Nadal bardzo boi się momentu wchodzenia do domu - wchodzi na próg, cofa się, ucieka, znowu wraca :roll: przez co chałupa dość mi się wyziębia :diabloti: bo ten proces wchodzenia trwa dobre pół godziny.
W domu bardzo grzeczna, zachowuje czystość, nic nie niszczy, trochę popłakuje jak zostaje sama, ale dość szybko się uspakaja. Ideał!!!

Posted

To jest moja Niepieska :evil_lol: jest z nami prawie 2 lata.

a z wchodzeniem do domu problem polega na tym, że Daisy nie da sie wziąć na ręce na otwartej przestrzeni - odskakuje, biega dookoła i nie ma siły... nie złapiesz. Pozostaje zwabianie :shake:

Posted

Niepieska - C U D O ! Skad toto sie wzielo ? Tez z lancucha moze :angryy: ?
Sluch musi miec jak indianin przy tych uszach :loveu:

Nareszcie pies o normalnych rozmiarach u Ciebie, a nie same smoki :diabloti:

A tak sie kiedys bronilas przed grzdylem :mad:

Posted

wellington napisał(a):
Niepieska - C U D O !
Sluch musi miec jak indianin przy tych uszach :loveu:

Nareszcie pies o normalnych rozmiarach u Ciebie, a nie same smoki :diabloti:

A tak sie kiedys bronilas przed grzdylem :mad:

rozmiarem niewielka ale duchem nadrabia :evil_lol: toż to przez podhalany wychowane i toteż wydaje jej się, że jest wielkopsem :p
ale ona i tak dwa razy większa od Daisy ;)

Posted

wellington napisał(a):
Camaro kto to jest Niepieska ?

A przy wchodzeniu do domu mozeby ruda pchelke wziac na raczki ?
Jak ona musiala byc katowana jesli ma taka panike wejsc do ciepla :(

Camara ma bana wiec sie nie da rady wpisac , Daisy byla wczoraj w karkowskiej ,byl jeden telefon ,zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Camara ma bana wiec sie nie da rady wpisac , Daisy byla wczoraj w karkowskiej ,byl jeden telefon ,zobaczymy co z tego wyniknie.

Bana ???
Camara ??? :mdleje:

Jeden telefon tylko o te wiewiorke sliczna ?
Foksiu, a co ze sterylka, od kiedy bedzie mozna... ?

Posted

[quote name='andzia69']ma bana - dotyczy tego wątku - ale nie wiem w sumie o co tak naprawdę tam chodzi:

http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka

Watek zostal oczyszczony przez moda, ale mimo tego jest tak zagmatwany ze trudno sie polapac. Koalicje jedne sie rozpadaja, inne sie tworza....
Aluzje, polslowka, obrazy majestatu , itp.
Nie wiem o co chodzi :???:

Posted

[quote name='andzia69']ja też nie wiem...nie byłam w stanie wszystkiego przeczytać...zrozumiałam, ze psiak jest baaardzo słabo adopcyjny (wg Biafry i wetów) ale inni mają chyba inne zdanie....

post Biafry:

http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka?p=13900027&viewfull=1#post13900027

Treść posty Biary jest zrozumiała tylko dla myślących, niestety.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Daisy - wiejski pies z łańcucha to teraz krakowska damulka z wyższych sfer :-) Jest ukochaną pieszczoszką swoich Państwa i co jakiś czas przysyła mi swoje fotki z pozdrowieniami.