gerta Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Na pocieszenie historia Mailo: kota ganiał przez dwa tygodnie :cool3: Pańciostwo musieli dom podzielić na pół - część dla psa, część dla kota. Pewnego dnia Mailo DORWAŁ KOTA - złapał go między łapy i... dostał pazurem po oczach. Miał uszkodzoną rogówkę, ale pojął, że z kotem nie ma szans :lol: Nie szło zjeść - trzeba było polubić :loveu: Dziś żyją zgodnie - Mailo próbuje kota do zabawy zachęcić, ale ten pozostaje obojętny na psie umizgi.;) Quote
Agnezia Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 U mnie niestety to nic nie dało. Jak była malutka to dostała od kota po oku ale niczego się nie nauczyła. Nadal go gania i zaczepia. Kot za tymi gonitwami nie przepada, ale czasem sam prowokuje :) Quote
agnieszkareuter Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Ja postawie na cierpliwośc i zrozumienie i wiecie co jak nie znajdzie się właściciel(oby się nie znalazł) to Torusek zostaje z nami , choćbym miała z nim chodzić do behawiorysty, albo na tresurę to go nie oddam , w pewnym momencie odpuści i zaskceptuje fakt że nie wolno i już , przynajmniej nie swojaków:roll:Tousek jest pojętny i chętnie się uczy, uwielbia jeść i tu jest klucz do jego ... mózgu- przekupa z niego straszna, wystarczy pod nos podcisnąć mu jedzonko i kotek go wtedy nie interesuje, mimo że bacznie na niego spogląda. Wczoraj to nawet spali, Torusek na podłodze , a Mikuś na łóżku, w miare blisko siebie kwestia 30-40 cm, czuć było napięcie, ale dopuki nie wskoczył na łóżko drugi kot Sylwuś to było ok, Torusek się zerwał na nogi i aż cały się trząsł. Tak czasami się zastanawiam czy aby nie przeszkadza mu to że ten młodszy to taki urwipołeć lata wszedzie , szybko i gwałtownie, natomiast ten starszy jest bardziej spokojny (mimo że to jest max różnica 4-5 mc między jednym a drugim kocikiem) i on mu zdecydowanie mniej go denerwuje. Zobaczymy będę go uczyć i przy okazji błyskawicznie odrobimy stracone kilogramy:eating: Pozdrawiam Quote
Soema Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Trzymamy za Was kciuki ! Może ma silny instynkt łowiecki :) pewnie nie miał za bardzo styczności z kotami, tyle co jakiegoś pogonił i stąd to rzucanie się... Quote
agnieszkareuter Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kochani , jest coraz lepiej co prawda Torusek musi chodzić w kagańcu i na smyczy ale zaczyna odpuszcać, jak kotki siedzą w klatce to wogóle go nie interesują. Byliśmy i weterynarza wczoraj Torusek waży 28 kg (mało) i okazało się że ma silne zapalenie jednego uszka i początkowe drugiego, został odrobaczony i dokładnie zbadany. I tu zaczyna się mój kłopot , leczenie będzie długie i raczej kosztowne (wczoraj zostawiłam u weta 96 zł), zwróciłam się do fundacji o pomoc, ale i do dogomaniaków chcę się zwrócić. Kochani pomożecie:oops:. Może ktoś pomoże wystawić mi bazarek , mam do sprzedania ekspres do kawy (nieużywany) z clatronica papiery do niego mam ale pudło gdzieś zapodziałam, mam też futro z białych lisów(dostałam ale nie będę go nosić) , jest po czyszczeniu , ładne i zadbane i praktycznie nieużywane (ubrałam je raz na chwilę), oraz urządzenie wielofunkcyjne (skaner i drukarka) używane ale bardzo zadbane, bez tonerów. Myślę że mogłabym coś jeszcze znaleść , ale potrzebuje pomocy przy wystawianiu (może ktoś dorzuciłby się do bazarku :oops:, ma coś co mu nie potrzebne), Torusek musi nadrobic stracone kilogramy, a ja finansowo nie umiem juz nadążyć, jeszcze córcia mi się pochorowała , kot był na kastracji i sunia idzie na sterylizację w poniedziałek , jak na moją pensje (pracuje jako rejestratorka w szpitalu) , to zdecydowanie za dużo w jeden miesiąc :shake: kto pomoże? Quote
agnieszkareuter Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 kochani jak wam się podoba Torusek P.S Dziękuje Agnezia :lol: Quote
Soema Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Jest boooski :) i jak u Was? Agnezia dała wskazówki co do bazarku? Nie wiem, czy taki sprzęt się tu sprzeda.. może allegro? Ale tu spróbować też można :) Quote
Agnezia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dałam, dałam:) A format zdjęć dotyczy też innych niż bazarki wątków;) Quote
agnieszkareuter Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 U nas nie zapeszając boska, Torus kotkom odpuścił razem wszystkie chodzą po mieszkaniu ale na razie pod czujnym okiem i bardzo uważnie każdy z nich ma oczy dookoła głowy bo nie wiadomo który i kogo może łapnąć, ale jestem niesamowicie dumna z Torusika :loveu: to mądry i bardzo pojętny psiak , mamy też za sobą pierwsze spacerki bez linewki, później wkleję kilka szalejów z dzisiejszego dnia :cool3: P.S Myślę że taki sprzęt na dogo rzeczywiście nie pójdzie spróbuje na allegro lub ale. gratka , tak Agnezia mi pomogła :lol: Quote
agnieszkareuter Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Agnezia napisał(a):Dałam, dałam:) A format zdjęć dotyczy też innych niż bazarki wątków;) Iiiiiitam jak na mój pierwszy raz nie jest źle , poprawię się później ;) Quote
Agnezia Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A może ktoś zajrzy do kolejnego bokserowego nieszczęścia: http://www.dogomania.pl/threads/177968-ALDO-wychudzony-porzucony-bokser-czeka-na-operacjAE-i-prosi-o-wsparcie ALDO BARDZO POTRZEBUJĘ WSPARCIA Quote
Soema Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Agnieszka, on tak ładnie się pilnuje na spacerach? :) Quote
agnieszkareuter Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Tak Torusek pilnujesię ba nieodstępuje nas i reaguje na gwizd zaraz przybiega :) Quote
gerta Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Myślę zatem, że Torus się nie zgubił, tylko ktoś się go pozbył. Skoro nie ma tendencji do uciekania, tylko się pilnuje, to jak mógł się zgubić?:hmmmm: Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 A ja myślę, że masz rację..... jak można?:( Quote
agnieszkareuter Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Powiem tylko tyle że jeśli ktoś się go pozbył to jest beznadziejnym ........... to cudowny i strasznie pojętny psiak , słucha się lepiej niż moja sunia i łazi za mną jak cień, kocha córcie do obłędu i nawet pozawala jej podkradać zabawki. No i przede wszystkim polubił koteczki :) Czekamy do jutra, jutro ostatecznie właściciel ma prawo po niego się zgłosić, chciałabym żeby ten dzień już minął męczy mnie ta ciągła niepewność i patrzenie na telefon ze strachem , strasznie się do Toruska przywiązaliśmy , a on do nas, nie chciałabym się teraz rozstawać :shake: Nawet nie chce myśleć jak strasznie przeżyłaby to Sandrunia ona go ubóstwia i nawet nie pozwala mi samej z nim na spacery wychodzić ;) ojjjj Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Taaak, to się chwali :) może on się wystrzałów wystraszył? Jak reaguje na huk? Quote
agnieszkareuter Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 :niewiem:Nie próbowałam , ale wątpię na wszelakie głośne dźwięki nie zwraca najmniejszej uwagi , Zapraszam na bazarek dla Toruska :oops: http://www.dogomania.pl/threads/178095-Bazarek-rA-A-noA-ciowy-na-mojego-tymczasowicza?p=13930727#post13930727 Quote
Kapsel Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Co tutaj taka cisza???? Co z Toruskiem? Wieści o piękności chcemy! Quote
Agnezia Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Agnieszka ma problemy z drygą suczką, więc wyjątkowo nie męczmy ;) Quote
agnieszkareuter Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Już nadrabiam zaległości wczorajsze zdjęcia , ciekawe co dodają do jedzenia te konserwanty nas wykończą, świeci się w nocy... uwielbiam te zdjęcie ;) Quote
agnieszkareuter Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 król Maciuś I na swoim tronie :loveu: Quote
agnieszkareuter Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 a dla porównania moja Dianucha żeby nie było że tylko Torus się świeci Quote
Soema Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Nie za wygodnie mu??:crazyeye: księciunio :) jak sunia? Quote
Recommended Posts