Jump to content
Dogomania

oddany "bo się nie tulił"... piesek przylepa prawie jak Shitzu MA DOMEK!!

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to średnio mały psiaczek, waży pewnie więcej niż 10 kg ale nie za dużo
hehe ale konkretnie napisałam :D ....
w sb będziemy go brać na spacer
Yuki mu porobiła chyba ogłoszenia bo mi pisała na gg
no i dalej czekamy na to "coś" co kiedyś pisałam.. na dniach się okaże

Posted

Byłyśmy z nim na spacerze w schronie, chłopaczek słodki. Nie wiem czy on był taki chudy jak trafił do schronu , ale teraz to dosłownie skóra i kości :( czuć pod futrem każdy kręg , miednicę, żebra, nie ma grama tłuszczu :( Strasznie chciał wyjść ze schronu, doskonale wiedząc gdzie jest wyjście ;/

Posted

Aaaa co do ogłoszeń, to jemu akurat chyba nie robiłam albo robiłam i nie pamiętam , bo mi się one już wszystkie mylą ,w każdym razie dziś mu porobię nowe tak czy tak :)

Posted

Ja zaglądam i piszę , że przyszły dwa maile w sprawie Majkusia, ankiety wysłane, czekamy na odzew :) nic o domkach nie wiem , oprócz tego , ze pierwszy to dom z ogródkiem , no ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Zobaczymy czy ktoś odpisze.....

Posted

Dobra , mam sierściucha . W samochodzie ogólnie git tylko trochę miauczał. Majk był bankowo rozpuszczany i najprawdopodobniej pozwalano mu na wszystko, ale da się go doprowadzić do porządku :) skacze na ludzi z radości, chce być głaskany. Na początku miał w domu ADHD(normalne :))ale chyba już się uspokoił po drugim spacerze, bo obecnie leży przy kanapie, na której położyła się moja suka (ostentacyjne plecami odwrócona"daj ty mnie spokój"). Z Migą jest ok, wcześniej nawet się rozbawiły w domu.
Na spacerze Majk:
-ładnie chodzi na smyczy, czasem tylko pociągnie, a że lekki jest to ja nic nie czuję. W każdym razie jestem w szoku bo mam takiej samej długości ręce po spacerze z nimi, zero problemu.
-był na automatyku i pieknie reaguje na przywołanie, przybiega w zasadzie natychmiast.
-już nauczył się siadać , do pary z moją suką, oczywiście za smakołyka

Ogółem : dobrze zniósł schronisko, to żywe sreberko z dużym potencjałem, tylko zbytnio wydaje mu się , że jest pępkiem świata, ale szybko kuma nowe zasady. Teraz zasnął i odsypia schronisko. Jest dużo bielszy po praniu. A i ani razu nie wskoczył na kanapę ;)

Posted

I jeszcze tylko dodam , że Majk nie kaszle, nie charczy, nawet nie oddycha szybciej, a byłam pewna że będzie tak mial po nagłej zmianie temperatury. Tak miała moja Migunia. Majk już chyba wie , że na głowy nam nie wejdzie. Rozumie co to znaczy idź na posłanie i zostań, cały przy tym lata, ale jest posłuszny . Zuch chłopak, do kuchni już nawet nie próbuje zaglądać :cool3: mimo , że gotują się tam dla niego skrzydełka z makaronem i marchewą.