Jump to content
Dogomania

oddany "bo się nie tulił"... piesek przylepa prawie jak Shitzu MA DOMEK!!

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']Według mnie co innego jest gdy dziecko robi psu krzywde specjalnie a co innego gdy niechcący upadnie czy potrąci psiaka.
Dogo ja też się z tym zgadzam i wcale nie mam wątpliwości że domy są sprawdzane.
Chodzi mi o to że ogólnie nie można pozwalać kolkumiesięcznemu czy kilkuletniemu dziecku na wszystko.
Litości - dziecko się o niego potykało -to są autentyczne słowa właściciela kiedy oddawał psa do schronu..
Jak taki pies ma lubieć dzieci ?Jak się ma chcieć do nich tulić?
Ile razy na dzień dziecko potykało się o psa aby zaczął wiać w kąt na jego widok..
To nie pluszowy miś który wytrzyma wszystko i nawet z urwnymi uszami i wydłubanymi oczami dalej będzie się tulił..
Wszystko zależy od nastawienia rodziców od tego czy pies i dziecko mają równe prawa i czy dziecko jest po należytą opieką.
Jeśli jest pewność że dom właśnie taki jest to OKi ale to jest ciężko wyczuć zwłaszcza kiedy są adopcje na odległość.
Rozmowa tel, wizyta przed czy poadopcyjna nie zawsze daje 100% pewności dlatego napisałam że nie dajemy.

Posted

Potrzebuję linka do wątku schroniska we Wrocławiu:
szukamy noclegu dla psa Rumcajsa na jedną noc z niedzieli na pon.

Psiak ma wreszcie szanse dojechać do hoteliku.
Może ktoś może pomóc ?

Posted

Ale na jeden dzień ? Poza tym nie znamy tam hotelików.
No i jeszcze jedno, ktoś ma psiaka grzecznościowo przewieźć, psiak ma być ok. 20ej we Wrocławiu.
Kto wtedy będzie szukał hoteliku.

Posted

To kudłatek z Tychów, Rumcajs.

Tyle czasu czeka w schronisku, od wakacji na hotelik.
I teraz ma wreszcie jechać do hoteliku ZuziM, Lubań k.Zgorzelca.
Tylko jest problem z transportem, bo to długa trasa a akurat tak sie złożyło że nie ma jak inaczej tylko taki składany trasnport może być.
I niedziele 17ego nesssa może go zabrać do Wrocławia, będzie tam wieczorem. A z pon. ok. 18ej jakaś inna osoba ma jechać pociągiem i go zabrać.
http://www.dogomania.pl/threads/143182-OstrzyA-ony-Rumek-Potrzebny-transport-Tychy-Zgorzelec-Help