Onaa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Według mnie co innego jest gdy dziecko robi psu krzywde specjalnie a co innego gdy niechcący upadnie czy potrąci psiaka. Quote
Onaa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A domki dla kudłaczy są sprawdzane właśnie po to żeby tylko w dobre kochające miejsca trafiały. Quote
Osa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='Dogo07']Według mnie co innego jest gdy dziecko robi psu krzywde specjalnie a co innego gdy niechcący upadnie czy potrąci psiaka. Dogo ja też się z tym zgadzam i wcale nie mam wątpliwości że domy są sprawdzane. Chodzi mi o to że ogólnie nie można pozwalać kolkumiesięcznemu czy kilkuletniemu dziecku na wszystko. Litości - dziecko się o niego potykało -to są autentyczne słowa właściciela kiedy oddawał psa do schronu.. Jak taki pies ma lubieć dzieci ?Jak się ma chcieć do nich tulić? Ile razy na dzień dziecko potykało się o psa aby zaczął wiać w kąt na jego widok.. To nie pluszowy miś który wytrzyma wszystko i nawet z urwnymi uszami i wydłubanymi oczami dalej będzie się tulił.. Wszystko zależy od nastawienia rodziców od tego czy pies i dziecko mają równe prawa i czy dziecko jest po należytą opieką. Jeśli jest pewność że dom właśnie taki jest to OKi ale to jest ciężko wyczuć zwłaszcza kiedy są adopcje na odległość. Rozmowa tel, wizyta przed czy poadopcyjna nie zawsze daje 100% pewności dlatego napisałam że nie dajemy. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 xmartix, jaka Ty tajemniczka :) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No to trzymam kciuki za to "cos":D Quote
xmartix Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 oczywiście piesio potrzebuje i tak ogłoszeń wiec jakby się komuś nudziło to proszę robić tel. 668980123 Quote
pekatrine Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Ale słodziak :) A ja myślę, że ludzie kupili sobie "szitsu" z allegro za 300zł, piesek dorósł i jakoś mało rasowo wygląda :( Quote
xmartix Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 na razie nic, siedzi w schronie, zapytam o niego w środę Quote
Onaa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Potrzebuję linka do wątku schroniska we Wrocławiu: szukamy noclegu dla psa Rumcajsa na jedną noc z niedzieli na pon. Psiak ma wreszcie szanse dojechać do hoteliku. Może ktoś może pomóc ? Quote
Onaa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ale na jeden dzień ? Poza tym nie znamy tam hotelików. No i jeszcze jedno, ktoś ma psiaka grzecznościowo przewieźć, psiak ma być ok. 20ej we Wrocławiu. Kto wtedy będzie szukał hoteliku. Quote
Poker Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 co to za psiak? i dokąd jedzie? ma nocować pies czy ludź też? Quote
Onaa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 To kudłatek z Tychów, Rumcajs. Tyle czasu czeka w schronisku, od wakacji na hotelik. I teraz ma wreszcie jechać do hoteliku ZuziM, Lubań k.Zgorzelca. Tylko jest problem z transportem, bo to długa trasa a akurat tak sie złożyło że nie ma jak inaczej tylko taki składany trasnport może być. I niedziele 17ego nesssa może go zabrać do Wrocławia, będzie tam wieczorem. A z pon. ok. 18ej jakaś inna osoba ma jechać pociągiem i go zabrać. http://www.dogomania.pl/threads/143182-OstrzyA-ony-Rumek-Potrzebny-transport-Tychy-Zgorzelec-Help Quote
pekatrine Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Zaproponowałam młodego na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/178057-MA-ody-Piesek-pA-eAE-niewaA-na-w-typie-West-MaltaA-czyk-shih-tzu On jeszcze jest w schronisku? Quote
Bella1 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Tak piękny piesek aż nie chce się wierzyć że nikt jeszcze się w nim nie zakochał Quote
Bella1 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Kudłaczek czeka na pomoc , a tu nikt do niego nie zagląda :shake: czy ktoś może zrobić mu ogłoszenia Quote
GoskaGoska Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 yuki miala mu robic - ale nie wiem czy nie zrobila czy tylko linkow nie dala - a jak nie zrobila , to się szybko nadrobi Quote
Recommended Posts