Jump to content
Dogomania

oddany "bo się nie tulił"... piesek przylepa prawie jak Shitzu MA DOMEK!!

Recommended Posts

Posted

Przepiękny pies o imieniu Majka, ma dopiero 9 miesięcy a już porzucił go właściciel, wymyślając na poczekaniu powód: "bo się nie tulił do dzieci". Piesek jest bardzo towarzyski, kontakt z człowiekiem sprawia mu radość. Powinien trafić do osoby odpowiedzialnej.
nr 1813/09
boks 22
nr obroży 441

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
Koperek nie wiem czy nie będzie bo on z budynku na wybieg nie wychodzi... to jest problem..

A dlaczego nie wychodzi ?

Ciekawe czy by wytrzymał w domu sam 8 godzin.

Posted

chyba nie wychodzi bo tam gdzie jest to jest badna szczyli podrośniętych szczekających na każdego kto przejdzie, ogólnie głośno jest na tym boksie
może maluch się boi... nie wiem..
on jest z mieszkania, więc myślę że już umie zostawać i sam i zachowywać czystość, to trzeba by było się poprzednich właścicieli zapytać
a czemu pytasz o to?

Posted

Jest to pies wyjątkowej urody , gdy trafił do schroniska to rzeczywiście wyglądał jak maskotka na baterię aż dziwne że nikt się nim nie zachwycił , ale biedaczek prawie nie wychodzi na wybieg

Posted

Aha, czyli problem tkwi w tym że psiak nie lubi dzieci. I pewnie dlatego go ludzie oddali.
Czyli co , myślicie że dla niego to tylko dom bez dzieci ?

Posted

Pytam bo to ważne czy psiak lubi dzieci czy ich nie toleruje. Ostatnio np. chętne na małe kudłaczki to są domki z dziećmi, a tam nie możemy dać psa który za dziećmi nie przepada.

A skoro poprzedni domek nie potrafił właściwie zaopiekować się psiakiem to możliwe że psiak ma teraz nawet uraz do dzieci. Chyba że domek go oddał za czym pies nabył negatywnych skojarzeń/doświadczeń związanych z dziećmi.

Posted

no ale wtedy doświadczonego dt
.. eh
niebawem się wezmę za ogłaszanie Majka, może bez dzieci się ktoś zgłosi... albo ktoś doświadczony i z dziećmi.. jakoś tak :) idę spać, dobranoc

Posted

eee tam dziewczyny- czasem piszecie, jakbyście życia nie znały co do oddawania psów do schroniska ;> Przecież wiadome jest wszem i wobec, że to co mówią "właściciele" danego psa nie oznacza, że to prawda! Nie piszę teraz, że MAJK lubi dzieci, czy nie lubi- to trzeba sprawdzić oczywiście, ale u mądrych ludzi to nawet pies-morderca będzie mógł przebywać w obecności dzieci i wzajemnie ;)

A jak Dogo07 pisze, że dużo jest domków z dziećmi chętnych na małe kudłatki to mnie aż skręca!!! Pewnie, że to i dobrze, że ludzie chcą brać schroniskowce, ale widziałam, jak potrafią się dzieci obchodzić z psami, a tymbardziej z małymi, a jeszcze tymbardziej z kudłatymi, które są fantastycznie łatwym łupem ze zwględu na długość swojej sierści :) Osobiście do dzieci proponuję zawsze psy średnio- duże lub duże i koniecznie krótkowłose, aby nie można było pociągnąć tu i ówdzie, bo dziecko zrobi niechcący, a pies nie zrozumie i nerwek gotowy ;)

...a potem się ludzie dziwią, że wszystki kudłacze trafiające do naszego schronu dziwnym trafem "NIE NADAJĄ SIĘ DO DZIECI" :) Bo i wśród dzieci nie były wychowywane, tylko wśród diabełków!!! hahaha ;)

Posted

Koperek napisał(a):

...a potem się ludzie dziwią, że wszystki kudłacze trafiające do naszego schronu dziwnym trafem "NIE NADAJĄ SIĘ DO DZIECI" :) Bo i wśród dzieci nie były wychowywane, tylko wśród diabełków!!! hahaha ;)

Święta prawda!
U nas plaskate idą do rodzin bez małych dzieci- bezwzględnie.
I żeby była jasność - nic do dzieci nie mam -sama wchowałam się z psem ale dużym i jeśli nawet ktoś kogoś nadepnął czy popchnął niechcący czy też chcący, to ja byłam tym nadeptanym czy popchniętym(a potem radośnie wylizanym) nie pies...

Janek - pekin
Agresywny
Daczego agresywny a no bo warczał jak się dziecko o niego przewracało...
Ja bym gryzła...