xmartix Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Przepiękny pies o imieniu Majka, ma dopiero 9 miesięcy a już porzucił go właściciel, wymyślając na poczekaniu powód: "bo się nie tulił do dzieci". Piesek jest bardzo towarzyski, kontakt z człowiekiem sprawia mu radość. Powinien trafić do osoby odpowiedzialnej. nr 1813/09 boks 22 nr obroży 441 Quote
Poker Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 co za durni ludzie :mad:, niech kupią pluszaka na baterie dzieciom, pewnie mu dokuczały i z wdzięczności miał się tulić :angryy: Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 To piesek czy suczka? Ma na imię Majk czy Majka ? Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 to piesek właśnie i takie żeńskie imię... Quote
Koperek Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ALE ŚLICZNOTA! ojjjj długo czekać nie będzie... ;) Quote
GoskaGoska Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 no wlasnie jak to psiak to moze nich Majk bedzie :) Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Koperek nie wiem czy nie będzie bo on z budynku na wybieg nie wychodzi... to jest problem.. Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 xmartix napisał(a):Koperek nie wiem czy nie będzie bo on z budynku na wybieg nie wychodzi... to jest problem.. A dlaczego nie wychodzi ? Ciekawe czy by wytrzymał w domu sam 8 godzin. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 chyba nie wychodzi bo tam gdzie jest to jest badna szczyli podrośniętych szczekających na każdego kto przejdzie, ogólnie głośno jest na tym boksie może maluch się boi... nie wiem.. on jest z mieszkania, więc myślę że już umie zostawać i sam i zachowywać czystość, to trzeba by było się poprzednich właścicieli zapytać a czemu pytasz o to? Quote
Bella1 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Jest to pies wyjątkowej urody , gdy trafił do schroniska to rzeczywiście wyglądał jak maskotka na baterię aż dziwne że nikt się nim nie zachwycił , ale biedaczek prawie nie wychodzi na wybieg Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 A pytam bo jest domek dla małego Kudłatego ale takiego co potrafi z domku zostać na 8 godzin. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 bylam jak go przyjmowali. podobno nie lubi tez dzieci. Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Aha, czyli problem tkwi w tym że psiak nie lubi dzieci. I pewnie dlatego go ludzie oddali. Czyli co , myślicie że dla niego to tylko dom bez dzieci ? Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 nie, problem tkwi w rodzicach tych dzieci, pan skoro mówi że pies nie lubi się tulić to g.. wie co znaczy pies i dzieci w 1 domu.. nieodpowiedzialny... Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Pytam bo to ważne czy psiak lubi dzieci czy ich nie toleruje. Ostatnio np. chętne na małe kudłaczki to są domki z dziećmi, a tam nie możemy dać psa który za dziećmi nie przepada. A skoro poprzedni domek nie potrafił właściwie zaopiekować się psiakiem to możliwe że psiak ma teraz nawet uraz do dzieci. Chyba że domek go oddał za czym pies nabył negatywnych skojarzeń/doświadczeń związanych z dziećmi. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 no to trzeba brać go na dt i sprawdzić... inaczej się nie dowiemy Quote
Onaa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Tylko skąd tych dt tyle brać, tyle jest potrzebujących psiaków. A w dt też są czasami dzieci, więc i tam wybierać trzeba ostrożnie. Quote
xmartix Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 no ale wtedy doświadczonego dt .. eh niebawem się wezmę za ogłaszanie Majka, może bez dzieci się ktoś zgłosi... albo ktoś doświadczony i z dziećmi.. jakoś tak :) idę spać, dobranoc Quote
Osa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 No tak jak kudłaty i mały to musi być pluszakiem..:roll: Quote
Koperek Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 eee tam dziewczyny- czasem piszecie, jakbyście życia nie znały co do oddawania psów do schroniska ;> Przecież wiadome jest wszem i wobec, że to co mówią "właściciele" danego psa nie oznacza, że to prawda! Nie piszę teraz, że MAJK lubi dzieci, czy nie lubi- to trzeba sprawdzić oczywiście, ale u mądrych ludzi to nawet pies-morderca będzie mógł przebywać w obecności dzieci i wzajemnie ;) A jak Dogo07 pisze, że dużo jest domków z dziećmi chętnych na małe kudłatki to mnie aż skręca!!! Pewnie, że to i dobrze, że ludzie chcą brać schroniskowce, ale widziałam, jak potrafią się dzieci obchodzić z psami, a tymbardziej z małymi, a jeszcze tymbardziej z kudłatymi, które są fantastycznie łatwym łupem ze zwględu na długość swojej sierści :) Osobiście do dzieci proponuję zawsze psy średnio- duże lub duże i koniecznie krótkowłose, aby nie można było pociągnąć tu i ówdzie, bo dziecko zrobi niechcący, a pies nie zrozumie i nerwek gotowy ;) ...a potem się ludzie dziwią, że wszystki kudłacze trafiające do naszego schronu dziwnym trafem "NIE NADAJĄ SIĘ DO DZIECI" :) Bo i wśród dzieci nie były wychowywane, tylko wśród diabełków!!! hahaha ;) Quote
Osa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Koperek napisał(a): ...a potem się ludzie dziwią, że wszystki kudłacze trafiające do naszego schronu dziwnym trafem "NIE NADAJĄ SIĘ DO DZIECI" :) Bo i wśród dzieci nie były wychowywane, tylko wśród diabełków!!! hahaha ;) Święta prawda! U nas plaskate idą do rodzin bez małych dzieci- bezwzględnie. I żeby była jasność - nic do dzieci nie mam -sama wchowałam się z psem ale dużym i jeśli nawet ktoś kogoś nadepnął czy popchnął niechcący czy też chcący, to ja byłam tym nadeptanym czy popchniętym(a potem radośnie wylizanym) nie pies... Janek - pekin Agresywny Daczego agresywny a no bo warczał jak się dziecko o niego przewracało... Ja bym gryzła... Quote
epe Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ja bym gryzła... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
xmartix Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 racja, dlatego szukamy dla niego domku w ogóle i będziemy sprawdzać tylko ogłoszeń trzeba Quote
Recommended Posts