Vlk Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wklejam z naszej klasy, znajomy znalazł dwa psiury. Są przekochane, grzeczne, towarzyskie i zadbane. Wygląda na to, że ktoś ich nie dopilnował ale nigdy nic nie wiadomo. Quote
Wiwi Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 o cholera!! To psy z Rzeczki, byłam na Sylwestra w Rzeczce i widziałam (jestem prawie na 90% pewna) te dwa psy z innymi dwoma na jednej posesji. W sumie były tam cztery psy owczarkowate, pilnowały urządzeń do naśnieżania, armatek, itp. Ta posesja była ogrodzona, ale pewnie jak zaczęła się zabawa (strzelanie) uciekły jakoś. Cholera tylko dziwne, że w ciągu dwóch dni (widziałam je 30.12) przebyły taki całkiem spory kawałek drogi...Już sama nie wiem. Ale może to one faktycznie, lubię takie psiury i z tego względu, że były tam aż cztery to się zapatrzyłam, stąd zapamiętałam je...ale mam nadzieję, że pamięć mnie nie myli... Posesja znajduje się dosłownie 300 m od przełęczy sokolej. Na przeciwko jest taka żółta wypożyczalnia czynna od 9-22,przed nią często stoi terenowy nissan, patrząc od str. przełęczy posesja po stronie lewej przy stokach narciarskich, cholera jak to jeszcze opisać ? Quote
Vlk Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 podobno wystraszone wystrzałami psy potrafią bardzo duże odległości przebywać. Panika, galopem cały czas, klapki na oczach... jeśli jesteś pewna to mogłabyś może zadzwonić do tego gospodarstwa jeśli masz możliwość, albo dowiedzieć się jaki tam mają adres? ;) Quote
Vlk Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 psiaki się przypominają, za właścicielem się oglądają ;) Quote
ketunia Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gdzie te psiaki przebywają? W jakiej miejscowości? Quote
Vlk Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Psiaki są w Srebrnej Górze aktualnie :) Quote
Wiwi Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 kombinuję kombinuję, ale dlaczego Rzeczka chce być tylko napisem na mapie google, zna ktoś może bardziej dokładną mapę? Quote
Vlk Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 hmm może spróbuj na zumi.pl albo pilot.pl :) Quote
Vlk Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 hmm może spróbuj na zumi.pl albo pilot.pl :) Quote
Vlk Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Wiwi: z tego co się dowiedziałam, to trop podany przez Ciebie niestety okazał się fałszywy... tak więc niestety ale psiaki szukają NOWEGO domu. Psy przebywają na razie u znajomego, podobno broją i bawią się z jego psami. W razie czego proszę o kontakt na podane numery telefonu, ja tutaj nie będę zaglądać bardzo regularnie (SESJA ;) ) Quote
Vlk Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 prosiłabym o pomoc w ogłaszaniu i zeby ktoś na owczarka wrzucił Quote
Piromanka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Na razie zapisuję wątek. Chętnie poogłaszam, ale nie wiem który psiak to który. Poczekam może, aż Vlk skończy sesję. Quote
Vlk Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 to ja się dowiem, który jest który ;) To po prostu informacje od znajomego, do którego pieski się przybłąkały... jak tylko mi odpisze to napiszę tutaj :) Quote
Vlk Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 ten bardziej kosmaty, jaśniejszy to pies :) potrzeba więcej zdjęć? W razie czego napiszę Quote
Vlk Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 napisałam o zdjęcia ;) Znajomy niestety nie siedzi cały czas w kompie :) Dzięki wielkie, że się pojawiłaś! :) Quote
Wiwi Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ehh a miałam nadzieję... :( najwyraźniej pamięć już nie ta. też postaram sie pomóc z ogłoszeniami, mogę zrobic alegratkę i gumtree i jeszcze gdzies tam powrzucam, tylko jakis tekst, nie wiem, ten z ogłoszenia czy coś więcej o psiakach wiadomo, aha i czy do adopcji razem czy osobno. Quote
Vlk Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 prosiłam o więcej zdjęć ale jak dotąd nic nie dosstałam :( :( :( Quote
Recommended Posts