Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i to nie koniec ;)

kolejne wpłaty:

* Monika z Katowic dla CHOJRAKA deklaracja stała z naddatkiem za maj 2013- 42 zł.
* Pani Barbara B. Bielsko-Biała- 30 zł.

Dziękujemy!

stan konta: 115 zł.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdyska25']i to nie koniec ;)

kolejne wpłaty:

* Monika z Katowic dla CHOJRAKA deklaracja stała z naddatkiem za maj 2013- 42 zł.
* Pani Barbara B. Bielsko-Biała- 30 zł.

Dziękujemy!

stan konta: 115 zł.

Proponuję od razu spłacić 100 zł długu.:loveu:

Mam zapewnienia z FB, że w połowie maja trzy osoby wpłacą pomoc dla Chojraczka, a wczoraj poszło wsparcie przez paypal z zagranicy (tradycyjnie poprosiłam obraczus87 o pomoc w tym paypalu).
Przy okazji serdecznie dziękuję obraczus87 za nieustanną "paypalową pomoc"!!!:iloveyou:

Posted (edited)

Już przelewam 100 zł.- spłata długu.

Chojraczek dostał również nową wpłatę od Pani Izy i Pana Wojtka (Dobrcz)- 50 zł.

Pięknie dziękujemy za to, że nie opuszczacie psiaka i pamiętacie o Nim !!!:Rose:

STAN KONTA NA DN. 01.05.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3]65 zł.

(dług za poprzedni rok 2012 wynosi minus 100 zł.)

Edited by magdyska25
uzupełnienie
Posted

i jeszcze przyszła wpłata od Groosi- 40 zł. Dzięki!

stan konta na dn. 2.05.2013 +105 zł.

jak Chojraczek stoi z karmą? na ile mniej więcej starczy? czy leki suplementy, które bierze?
Myślałam sobie, że skoro jest na + 105 zł. to, żeby już przelać to 100 zł. na dług i będziemy na 0 ale jak niedługo Chojraczek będzie czegoś potrzebował to lepiej zostawić.

Posted

[quote name='magdyska25']i jeszcze przyszła wpłata od Groosi- 40 zł. Dzięki!

stan konta na dn. 2.05.2013 +105 zł.

jak Chojraczek stoi z karmą? na ile mniej więcej starczy? czy leki suplementy, które bierze?
Myślałam sobie, że skoro jest na + 105 zł. to, żeby już przelać to 100 zł. na dług i będziemy na 0 ale jak niedługo Chojraczek będzie czegoś potrzebował to lepiej zostawić.

Doskonały pomysł. Skończmy z tym chojraczkowym długiem na dobre!:loveu:

Posted

karma sie już skończyła, ze dwa tygodnie temu zamówiłam mu nowy worek - (nie trzeba kaski - od kiedy ma regularne wpłaty jakoś tam wiążemy koniec z końcem :) )
suplementy nereczkowe są na wykończeniu i nowe opakowanie nivalinu by sie przydało, bo choć dostaje taki mikrodawki to jednak działanie jest widoczne..

Posted

Kikou a masz możliwość zakupienia u siebie? Mogę Ci przelać pieniądzę za nivalin? (ten sam nr konta?).
Jak mamy taką możliwość to możemy kupować karmę- Ty masz dużo starszych bid. Chyba ciotki się ze mną zgodzą.

Posted (edited)

[quote name='magdyska25']Kikou a masz możliwość zakupienia u siebie? Mogę Ci przelać pieniądzę za nivalin? (ten sam nr konta?).
Jak mamy taką możliwość to możemy kupować karmę- Ty masz dużo starszych bid. Chyba ciotki się ze mną zgodzą.

Proszę - poczekajmy troszkę z tym zakupem...
Ja zaraz poproszę o "Nivalin" na wydarzeniu Chojraka na FB - może znowu ktoś Mu podaruje ten lek.

Kikou? Napisz jakie dokładnie suplementy nerkowe są potrzebne?
Może być IPAKTINE albo DOLFOS CHITOFOS?[FONT=Tahoma]

Skład
[/FONT]
IPAKTINE[FONT=Tahoma]: laktoza, węglan wapnia, chitosan (pochodzący ze skorupiaków morskich)[/FONT]
Skład DOLOFOSU:
[TABLE="class: tabela2"]
[TR]
[TD]Chitosan[/TD]
[TD="class: prawa"]90 g[/TD]
[TD]Suszone drożdże piwne[/TD]
[TD="class: prawa"]ad 1 000 g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Węglan wapnia[/TD]
[TD="class: prawa"]100 g[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by Monika z Katowic
Posted

Pani Ewelina z Fb odkryła taki lek - polski zamiennik Nivalinu (pięć razy tańszy):
http://www.dogomania.pl/forum/threads/211690-Nivalin-odkryłem-(duuużo)-tańszy-zamiennik
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1758

Może warto weta zapytać o ten lek i spróbować go:
http://www.doz.pl/apteka/p2083-Polstigminum_iniekcje_05_mg1_ml_10_ampulek

Oba leki mają ostrzeżenie takie samo:
[TABLE]
[TR]
[TD="class: n, width: 22%"][/TD]
[TD="class: c, width: 78%, bgcolor: #f5f5ff, colspan: 1"] Nivalinu nie wolno podawać w stanach skurczowych jelita grubego, w niedrożności jelit, dróg żółciowych i dróg moczowych,
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

ick napisał(a):
Chętnie dodam fanciki dla Chojraczka .Prosze dać mi znać na pm...
Czekam na nowy bazarek dla staruszka...Pozdrawiam

Byłoby cudownie, gdyby wystartował jakiś nowy bazarek dla naszego staruszka! :)
Chyba są jeszcze te fanty z FB...

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Byłoby cudownie, gdyby wystartował jakiś nowy bazarek dla naszego staruszka! :)
Chyba są jeszcze te fanty z FB...

To prosze mnie powiadomić na pm jak wystartuje nowy bazarek dla Chojraczka..

Posted

Radosna wiadomość z ostatniej chwili - mamy też na "Nivalin"!!!:multi:
Pani Iwona W. z FB przesłała 100 zł na zakup Nivalinu!!!:multi:
Oprócz tego obraczus prześle pieniądze od Pani Ewy K. (z paypala), która obiecała wspomagać Chojraczka raz w miesiącu.

Dziewczyny kochane! Proszę serdecznie, byście przez następne dwa tygodnie pilotowały wydarzenie Chojraka na FB - ja niestety mam pewne sprawy, które uniemożliwą mi częste bywanie na FB od jutra do 19 maja włącznie.

Posted (edited)

przepraszam- kilka dni mnie nie było na forum a tu takie zmiany.
jak wrócę do domu- zrobię dzisiaj zamówienie na allegro (jest jeszcze 21 godz do końca).

Wpłaty:

* Malibo57- 50 zł.
* Maruda- 20 zł.
* Pani Zofia K. (Pomieczyno) dla Chojraka na wspomagacz nerek dolfos chitofos- 100 zł.
* Pani Iwona i Pan Marek z Sosnówka- 100 zł.
(to chyba jest wpłata na Nivalin).

Dziękujemy!!!

STAN KONTA NA DN. 06.05.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3]375 zł.

Edited by magdyska25
uzupełnienie
Posted (edited)

[quote name='Monika z Katowic']Magdysko droga! Serdecznie proszę, abyś zakupiła na allegro ten wspomagacz nereczek dla Chojraczka:
http://allegro.pl/dolfos-chitofos-150g-na-zdrowe-nerki-psa-i-kota-i3156908326.html

Pani Zofia K. z FB wysłała na Twoje konto pieniądze w kwocie 30 zł (tyle kosztuje zakup i wysyłka "DOLFOS ChitoFos 150g na zdrowe nerki psa"). Trzeba się troszkę spieszyć, bo zostały 2 dni aukcji.

Właśnie zamówiłam. Koszt razem z przesyłką- list polecony priorytetowy (bałam się wysyłać ekonomicznym) 31,50 zł., więc zostało na koncie: + 343,50 zł.

Edit:
Kikou- mogę Ci przelać pieniądzę na nivalin? (chyba jest na receptę? ja nie mam jak załatwić).

Edited by magdyska25
Posted

[quote name='magdyska25']

* Pani Zofia K. (Pomieczyno) dla Chojraka na wspomagacz nerek dolfos chitofos- 100 zł.
* Pani Iwona i Pan Marek z Sosnówka- 100 zł.
(to chyba jest wpłata na Nivalin).

Dziękujemy!!!

Tak! Tak - pieniądze od tych wspaniałych ludzi - Pani Iwony i Pana Marka z Sosnówka - to wpłata na "Nivalin". :loveu:
I widzę, że hojna Pani Zofia przysłała nieco więcej pomocy dla naszego Chojrunia!:loveu: