magdyska25 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 i to nie koniec ;) kolejne wpłaty: * Monika z Katowic dla CHOJRAKA deklaracja stała z naddatkiem za maj 2013- 42 zł. * Pani Barbara B. Bielsko-Biała- 30 zł. Dziękujemy! stan konta: 115 zł. Quote
Monika z Katowic Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='magdyska25']i to nie koniec ;) kolejne wpłaty: * Monika z Katowic dla CHOJRAKA deklaracja stała z naddatkiem za maj 2013- 42 zł. * Pani Barbara B. Bielsko-Biała- 30 zł. Dziękujemy! stan konta: 115 zł. Proponuję od razu spłacić 100 zł długu.:loveu: Mam zapewnienia z FB, że w połowie maja trzy osoby wpłacą pomoc dla Chojraczka, a wczoraj poszło wsparcie przez paypal z zagranicy (tradycyjnie poprosiłam obraczus87 o pomoc w tym paypalu). Przy okazji serdecznie dziękuję obraczus87 za nieustanną "paypalową pomoc"!!!:iloveyou: Quote
magdyska25 Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 (edited) Już przelewam 100 zł.- spłata długu. Chojraczek dostał również nową wpłatę od Pani Izy i Pana Wojtka (Dobrcz)- 50 zł. Pięknie dziękujemy za to, że nie opuszczacie psiaka i pamiętacie o Nim !!!:Rose: STAN KONTA NA DN. 01.05.2013r.: + [SIZE=3][SIZE=3]65 zł. (dług za poprzedni rok 2012 wynosi minus 100 zł.) Edited May 1, 2013 by magdyska25 uzupełnienie Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Tak się cieszę, że dług Chojraczka jest już naprawdę malutki, a wszystkie bieżące opłaty uregulowane!:multi: Quote
magdyska25 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 i jeszcze przyszła wpłata od Groosi- 40 zł. Dzięki! stan konta na dn. 2.05.2013 +105 zł. jak Chojraczek stoi z karmą? na ile mniej więcej starczy? czy leki suplementy, które bierze? Myślałam sobie, że skoro jest na + 105 zł. to, żeby już przelać to 100 zł. na dług i będziemy na 0 ale jak niedługo Chojraczek będzie czegoś potrzebował to lepiej zostawić. Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='magdyska25']i jeszcze przyszła wpłata od Groosi- 40 zł. Dzięki! stan konta na dn. 2.05.2013 +105 zł. jak Chojraczek stoi z karmą? na ile mniej więcej starczy? czy leki suplementy, które bierze? Myślałam sobie, że skoro jest na + 105 zł. to, żeby już przelać to 100 zł. na dług i będziemy na 0 ale jak niedługo Chojraczek będzie czegoś potrzebował to lepiej zostawić. Doskonały pomysł. Skończmy z tym chojraczkowym długiem na dobre!:loveu: Quote
kikou Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 karma sie już skończyła, ze dwa tygodnie temu zamówiłam mu nowy worek - (nie trzeba kaski - od kiedy ma regularne wpłaty jakoś tam wiążemy koniec z końcem :) ) suplementy nereczkowe są na wykończeniu i nowe opakowanie nivalinu by sie przydało, bo choć dostaje taki mikrodawki to jednak działanie jest widoczne.. Quote
magdyska25 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Kikou a masz możliwość zakupienia u siebie? Mogę Ci przelać pieniądzę za nivalin? (ten sam nr konta?). Jak mamy taką możliwość to możemy kupować karmę- Ty masz dużo starszych bid. Chyba ciotki się ze mną zgodzą. Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) [quote name='magdyska25']Kikou a masz możliwość zakupienia u siebie? Mogę Ci przelać pieniądzę za nivalin? (ten sam nr konta?). Jak mamy taką możliwość to możemy kupować karmę- Ty masz dużo starszych bid. Chyba ciotki się ze mną zgodzą. Proszę - poczekajmy troszkę z tym zakupem... Ja zaraz poproszę o "Nivalin" na wydarzeniu Chojraka na FB - może znowu ktoś Mu podaruje ten lek. Kikou? Napisz jakie dokładnie suplementy nerkowe są potrzebne? Może być IPAKTINE albo DOLFOS CHITOFOS?[FONT=Tahoma] Skład [/FONT]IPAKTINE[FONT=Tahoma]: laktoza, węglan wapnia, chitosan (pochodzący ze skorupiaków morskich)[/FONT] Skład DOLOFOSU: [TABLE="class: tabela2"] [TR] [TD]Chitosan[/TD] [TD="class: prawa"]90 g[/TD] [TD]Suszone drożdże piwne[/TD] [TD="class: prawa"]ad 1 000 g[/TD] [/TR] [TR] [TD]Węglan wapnia[/TD] [TD="class: prawa"]100 g[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Edited May 2, 2013 by Monika z Katowic Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Może skorzystamy - tu jest połowa Ipaktine bardzo tanio: http://allegro.pl/ipakitine-na-chore-nerki-pies-kot-mocznica-pnn-i3206362520.html Quote
kikou Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Monika z Katowic']Może skorzystamy - tu jest połowa Ipaktine bardzo tanio: http://allegro.pl/ipakitine-na-chore-nerki-pies-kot-mocznica-pnn-i3206362520.html nie oplaca sie, wychodzi ponad 60 zł za 150g wraz z przesyłka, a mozna dostac normalnie 150g w cenie ok 50zł 50,90 w krakvecie Quote
kikou Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 magdyska25 napisał(a):To co postanawiamy? poczekamy chwilke z nivalinem i/lub ipakitine moze coś na fb sie urodzi... a jak nie to zamówimy Quote
Monika z Katowic Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pani Ewelina z Fb odkryła taki lek - polski zamiennik Nivalinu (pięć razy tańszy): http://www.dogomania.pl/forum/threads/211690-Nivalin-odkryłem-(duuużo)-tańszy-zamiennik http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1758 Może warto weta zapytać o ten lek i spróbować go: http://www.doz.pl/apteka/p2083-Polstigminum_iniekcje_05_mg1_ml_10_ampulek Oba leki mają ostrzeżenie takie samo: [TABLE] [TR] [TD="class: n, width: 22%"][/TD] [TD="class: c, width: 78%, bgcolor: #f5f5ff, colspan: 1"] Nivalinu nie wolno podawać w stanach skurczowych jelita grubego, w niedrożności jelit, dróg żółciowych i dróg moczowych, [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
2010 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Chętnie dodam fanciki dla Chojraczka .Prosze dać mi znać na pm... Czekam na nowy bazarek dla staruszka...Pozdrawiam Quote
Monika z Katowic Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 ick napisał(a):Chętnie dodam fanciki dla Chojraczka .Prosze dać mi znać na pm... Czekam na nowy bazarek dla staruszka...Pozdrawiam Byłoby cudownie, gdyby wystartował jakiś nowy bazarek dla naszego staruszka! :) Chyba są jeszcze te fanty z FB... Quote
2010 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Monika z Katowic napisał(a):Byłoby cudownie, gdyby wystartował jakiś nowy bazarek dla naszego staruszka! :) Chyba są jeszcze te fanty z FB... To prosze mnie powiadomić na pm jak wystartuje nowy bazarek dla Chojraczka.. Quote
beataczl Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Monika z Katowic']Byłoby cudownie, gdyby wystartował jakiś nowy bazarek dla naszego staruszka! :) Chyba są jeszcze te fanty z FB... sa,sa...tylko aparatu nie mam poki co ale zdobede;) dzis skonczyl sie bazarek z podpisu bedzie 38 zl. dla Chojraczka .. [h=1]rozliczam.......... .............-dla Chojraczka[/h] Quote
Monika z Katowic Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Magdysko droga! Serdecznie proszę, abyś zakupiła na allegro ten wspomagacz nereczek dla Chojraczka: http://allegro.pl/dolfos-chitofos-150g-na-zdrowe-nerki-psa-i-kota-i3156908326.html Pani Zofia K. z FB wysłała na Twoje konto pieniądze w kwocie 30 zł (tyle kosztuje zakup i wysyłka "DOLFOS ChitoFos 150g na zdrowe nerki psa"). Trzeba się troszkę spieszyć, bo zostały 2 dni aukcji. Quote
Monika z Katowic Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Radosna wiadomość z ostatniej chwili - mamy też na "Nivalin"!!!:multi: Pani Iwona W. z FB przesłała 100 zł na zakup Nivalinu!!!:multi: Oprócz tego obraczus prześle pieniądze od Pani Ewy K. (z paypala), która obiecała wspomagać Chojraczka raz w miesiącu. Dziewczyny kochane! Proszę serdecznie, byście przez następne dwa tygodnie pilotowały wydarzenie Chojraka na FB - ja niestety mam pewne sprawy, które uniemożliwą mi częste bywanie na FB od jutra do 19 maja włącznie. Quote
magdyska25 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 (edited) przepraszam- kilka dni mnie nie było na forum a tu takie zmiany. jak wrócę do domu- zrobię dzisiaj zamówienie na allegro (jest jeszcze 21 godz do końca). Wpłaty: * Malibo57- 50 zł. * Maruda- 20 zł. * Pani Zofia K. (Pomieczyno) dla Chojraka na wspomagacz nerek dolfos chitofos- 100 zł. * Pani Iwona i Pan Marek z Sosnówka- 100 zł. (to chyba jest wpłata na Nivalin). Dziękujemy!!! STAN KONTA NA DN. 06.05.2013r.: + [SIZE=3][SIZE=3]375 zł. Edited May 6, 2013 by magdyska25 uzupełnienie Quote
magdyska25 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 (edited) [quote name='Monika z Katowic']Magdysko droga! Serdecznie proszę, abyś zakupiła na allegro ten wspomagacz nereczek dla Chojraczka: http://allegro.pl/dolfos-chitofos-150g-na-zdrowe-nerki-psa-i-kota-i3156908326.html Pani Zofia K. z FB wysłała na Twoje konto pieniądze w kwocie 30 zł (tyle kosztuje zakup i wysyłka "DOLFOS ChitoFos 150g na zdrowe nerki psa"). Trzeba się troszkę spieszyć, bo zostały 2 dni aukcji. Właśnie zamówiłam. Koszt razem z przesyłką- list polecony priorytetowy (bałam się wysyłać ekonomicznym) 31,50 zł., więc zostało na koncie: + 343,50 zł. Edit: Kikou- mogę Ci przelać pieniądzę na nivalin? (chyba jest na receptę? ja nie mam jak załatwić). Edited May 6, 2013 by magdyska25 Quote
Monika z Katowic Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='magdyska25'] * Pani Zofia K. (Pomieczyno) dla Chojraka na wspomagacz nerek dolfos chitofos- 100 zł. * Pani Iwona i Pan Marek z Sosnówka- 100 zł. (to chyba jest wpłata na Nivalin). Dziękujemy!!! Tak! Tak - pieniądze od tych wspaniałych ludzi - Pani Iwony i Pana Marka z Sosnówka - to wpłata na "Nivalin". :loveu: I widzę, że hojna Pani Zofia przysłała nieco więcej pomocy dla naszego Chojrunia!:loveu: Quote
Recommended Posts