Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

zaraz wejdę

Doszły wpłaty:

* Malibo57- 50 zł.
* Bjuta- 11,31 zł.

Stan konta: +350 zł.

Kikou- jak nikt nie będzie miał leku dla Chojraczka- może weź receptę od weterynarza i przeleję Ci pieniądze na zakup.

Edited by magdyska25
Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Trzymaj się! Trzymaj się nasz kochany psiaczku!

oj tak tak tak!!!!

a z bazarku uzbieralismy 200 zl ...

groosia przekaze 110 zl na konto Magdy, ode mnie wplynie kwota 90 zl. ( konto mamy).

Posted

kilka dni byliśmy bez internetu... sprawy maja sie tak:

wszystko przyszło co miało przyjść -
OGROMNIE DZIĘKUJEMY!! mamy znowu zapasy na dłuższy czas!

Chojruniek na czwarty dzień otrzymywania nivalinu w dawkach dla swojej wagi dostał szpetnej biegunki - co niestety było było reakcją przciążonej trzustki, więc niestety musieliśmy przrwać i po przerwie znowu ostrożnie podawać ale co najwyżej połówki dawek. Z jednej strony lek działa widocznie na jego nóżki, znowu udaje mu sie wspiąć na kanape, kiedy go nie bierze nie ma siły ustać na tylnych łapkach żeby wgramolić sie samodzielnie na kanape i przewraca sie przy próbach, pańcia musi mu pupe podrzucać...ale kanapa to nic takiego, dużo trudniejsza jest sprawa koopy. Bez leku Chojruńka nie czuje że coś tam sie dzieje z tyłu i dopiero gramoli sie z koszyczka czy kanapy jak to coś leży koło niego i wydziela intensywny zapach ;)Jak bierze zastrzyki to czuje parcie i czasem nawet uda mu sie dobiec do drzwi albo gdzieś do połowy drogi... no ale zawsze...
Koopa, rzecz uciążliwa ale da sie uprzątnąć, rzecz w tym że te koopowe historie świadczą o tym, że ten proces degradacji szybko sie posuwa... No ale lepiej żyć z kiepskimi nózkami niż żeby nam całkiem trzustka czy nereczki wysiadły... dlatego tak mamy walczyć żeby coś pomóc, a jak najmniej zaszkodzić. Najbardziej mnie cieszy że ciągle ma chęć jeść, po kroplówkach apetycik jak u szczeniorka... póki piesio szuka jedzonka to jeszce ma chęci do życia..
Narazie, odpukać, po nowej karmie nie zaczął sie drapać...
mam nadzieje że uporaliśmy sie z tym na dobre

Posted

Pani Monika J. z Fb prześle pieniążki dla Chojraczka na pay pal obraczus87 - potem kaska powędruje na konto magdyski25.
To taki łańcuszek ludzi dobrej woli. :loveu:
Dziękuję serdecznie kochanej Obraczus87, bo zawsze pomaga w pay palu.:iloveyou:

Posted (edited)

Dotarła wpłata dla Chojraczka z bazarku od Beata czl- 90 zł. dziękuję!!!

Edit:

STAN KONTA NA DN. 17.03.2013r.:

+ 550 zł.

(dług za poprzedni rok 2012 wynosi minus 400 zł.)

[SIZE=2]tak sobie myślę, czy by znowu nie zmniejszyć długu i nie przelać 200 zł., tak aby 350 zł. zostało już na opłacenie marcowego dt.

Edited by magdyska25
uzupełnienie
Posted

magdyska25 napisał(a):
Dotarła wpłata dla Chojraczka z bazarku od Beata czl- 90 zł. dziękuję!!!

Edit:

STAN KONTA NA DN. 17.03.2013r.:

+ 550 zł.

(dług za poprzedni rok 2012 wynosi minus 400 zł.)

[SIZE=2]tak sobie myślę, czy by znowu nie zmniejszyć długu i nie przelać 200 zł., tak aby 350 zł. zostało już na opłacenie marcowego dt.

Doskonały pomysł!!!! :multi: Warto znowu zmniejszyć chojraczkowy dług!