Monika z Katowic Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 magdyska25 napisał(a):Obecnie Dada mega intensywnie "uzależniła się" od pomagania zwierzakom z Korabiewic. Tam większość czasu i energii zostawia ale jak już wyżej napisałam- skontaktowałam się tel. i dzisiaj ma swoje rozliczenie wkleić. TO WSPANIALE!!!:loveu: To wielka ulga, że sprawa zostanie załatwiona. Kochane Dogomaniaczki? Która zrobi kolejny bazarek dla Chojraka? Jedna Pani z FB chce przesłać fanty. Quote
yolanovi Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 magdyska25 napisał(a):Obecnie Dada mega intensywnie "uzależniła się" od pomagania zwierzakom z Korabiewic. Tam większość czasu i energii zostawia ale jak już wyżej napisałam- skontaktowałam się tel. i dzisiaj ma swoje rozliczenie wkleić. Super Magdyska, ze udałoCi sie z DadaM skontaktować i teraz pewnie juz wszystko szybko sie wyklaruje. Przerzystość i porządek w finansach to sprawa zasadnicza Quote
beataczl Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Monika z Katowic napisał(a):TO WSPANIALE!!!:loveu: To wielka ulga, że sprawa zostanie załatwiona. Kochane Dogomaniaczki? Która zrobi kolejny bazarek dla Chojraka? Jedna Pani z FB chce przesłać fanty. moze do mnie? dzis wlasnie zakonczyl sie bazarek z fantami od Elzy22-tylko wysle paczki i juz moge zaczac nowy ;) Quote
magdyska25 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 ale się ciotka rozkręciła! :) super!!! Quote
beataczl Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 magdyska25 napisał(a):ale się ciotka rozkręciła! :) super!!! kasy brak to chociaz tak pomoge ;) Quote
Monika z Katowic Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 beataczl napisał(a):moze do mnie? dzis wlasnie zakonczyl sie bazarek z fantami od Elzy22-tylko wysle paczki i juz moge zaczac nowy ;) Wspaniale, że jest miła ochotniczka - na pw poproszę adres do wysyłki fantów.:) Oczywiście na FB podam go w wiadomości prywatnej. Quote
beataczl Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Monika z Katowic napisał(a):Wspaniale, że jest miła ochotniczka - na pw poproszę adres do wysyłki fantów.:) Oczywiście na FB podam go w wiadomości prywatnej. juz podsylam ;) Quote
Bjuta Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 beataczl napisał(a):moze do mnie? dzis wlasnie zakonczyl sie bazarek z fantami od Elzy22-tylko wysle paczki i juz moge zaczac nowy ;) O to ja też poproszę i coś wysznupię dla Chojraczka. Quote
beataczl Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Bjuta napisał(a):O to ja też poproszę i coś wysznupię dla Chojraczka. wysylam :smile: Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 (edited) Dada- bardzo proszę o rozliczenie aby było wiadomo na czym się stoi (albo leży). Rozmawiałyśmy przedwczoraj i prosiłam abyś przynajmniej zajrzała na wątek. Z tego co zrozumiałam to i ja przelałam za styczeń i Ty, także, żeby sytuacja była jasna- muszę mieć Twoje rozliczenie. A tymczasem kolejne wpłaty z FB dla Chojraczka za, które baaardzo dziękuję! * Anna R. (Ruda Śląska)- 30 zł. * Małgorzata K.-Cz. (Warszawa)- 32 zł. * Monika K. (Piekary Śląskie)- 50 zł. jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję!!! STAN KONTA NA DN. 14.02.2013r.: + 412 zł. jeżeli 2 razy zostało przelane za styczeń (i ja i Dada to już zostanie z tego opłacony luty albo dług za poprzednie m-ce. No ale do tego muszę mieć poprzednie rozliczenie). Edited February 14, 2013 by magdyska25 dopiska Quote
Monika z Katowic Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Cieszę się, że już 14 Szlachetnych Osób z FB wspomogło Chojraczka (w tym10 osób finansowo, 2 osoby lekami, 2 osoby fantami na bazarek). :loveu::loveu: Myślę, że to, co wysłała DadaM do Kikou powinno w całości zostać zaliczone na poczet długu (który teraz wynosi około:1440 zł). Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Właśnie o to chodzi, że nie wiem ile zostało w sumie przelanych pieniędzy i ile jeszcze wynosi dług. Jestem taką osobą, że lubię mieć wszystko dobrze poukładane- to się tyczy również spraw, których się podejmuje a w tym przypadku skarbnikowania, więc dzisiaj wyślę jeszcze do Dady sms z przypomnieniem i mam nadzieję, że już dzisiaj wszystko będzie czarno na białym napisane. Quote
Monika z Katowic Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 magdyska25 napisał(a):Właśnie o to chodzi, że nie wiem ile zostało w sumie przelanych pieniędzy i ile jeszcze wynosi dług. Jestem taką osobą, że lubię mieć wszystko dobrze poukładane- to się tyczy również spraw, których się podejmuje a w tym przypadku skarbnikowania, więc dzisiaj wyślę jeszcze do Dady sms z przypomnieniem i mam nadzieję, że już dzisiaj wszystko będzie czarno na białym napisane. Rozumiem Cię w pełni, bo ja również lubię mieć wszystko poukładane (szczególnie w kwestii finansów). Pomagając Chojraczkowi powinniśmy dokładnie wiedzieć, ile trzeba, znać konkretne kwoty... Cieszę się, że Twoje bieżące rozliczenia są terminowe i rzetelne (zależy mi, by informacje o wpłatach i podziękowania przekazywać na Facebooka w miarę szybko). Quote
kikou Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 od ostatniego rozliczenia Dady z polowy grudnia - rozl. na pierwszej stronie, otrzymałam dla Chojraczka (zakładam ża na zmniejszenie ogólnego długu) 28.12. 200,- od P.B. za pośrednictwem Bjuty 14.01. 100,- od P. B. za pośrednictwem Bjuty 16.01. 300,- od Dady M (ale nie mam pojęcia czyje to konkrtnie były wpłaty) i potem wpłate w styczniu 350,- opisaną ze za styczeń poza tym suplementy nerkowe od Malibo57, worek karmy nerkowej od Bjuty oraz 80,- na badania kontrolne Chojrusia od P. B. za pośrednictwem Bjuty, których jeszcze nie zrobiliśmy - zrobimy po niedzieli Quote
Bjuta Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Pamiętam, że intencją jednej z wpłat p.b było, żeby nie były odliczane od długu. To była jej prywatna, niedogomaniacka inicjatywa - coś w rodzaju rekompensaty za kłopoty. To chyba chodziło o te 100 zł i te 80 na badania, też miały oczywiście być dodatkowo, a nie na odliczenie długu. Wydaje mi się, że pisałam o tym na wątku. EDIT Znalazłam - tylko nie wiem czemu napisałam 160 a nie 180 - musiało mi się przejęzyczyć. Bjuta napisał(a):Karmę mu kupiłam ze 2 tygodnie temu. P.B go ostatnio wsparła sumą 160 zł - ale one nie wchodzą do puli to znaczy, proszę ich nie odpisywać od długu - bo to są takie dodatkowe pieniążki na badania, czy coś tam. Myślę, że one wystarczą na potrzeby weterynaryjne, karma też powinna na miesiąc z okładem wystarczyć - skupmy się więc najpierw na nazbieraniu 350, żeby od lutego już dług się nie mnożył i spróbujmy spłacić dług. A raczej dłużysko! Także z tych wpłat p.b kóre w sumie zebrały się na 380zł, 200 można odpisać od długu. Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 czyli jeżeli dług wynosił 1440 zł. - 200 zł. (P.B.) - 350 zł. - 300 zł. = dług zmalał do minus 590 zł. obliczenia tak na szybko. Quote
kikou Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='magdyska25']czyli jeżeli dług wynosił 1440 zł. - 200 zł. (P.B.) - 350 zł. - 300 zł. = dług zmalał do minus 590 zł. obliczenia tak na szybko. wg rozliczenia DadyM w połowie grudnia otrzymałam od Niej 90,- za sierpień czyli dług wynosił sierpień 260,- wrzesień 350,- , październik 350,- listopad 350,- grudzień 350,- = 1660 jeśli odejmie sie od tego 200 zł od P.B. i 300 od DadyM to wychodzi mi 1160. Odejmijmy od tego również tę dodatkową stówke od P.B., to i tak zostaje 1060,- za poprzedni rok i styczeń mamy na czysto Quote
Bjuta Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Zatem 1160 długu. A właśnie przyszło 30 Euro od pani Moniki! Pięknie dziękujemy!!! W poniedziałek zamienię na złotówki. Dziś nie wyrwę się z pracy przed 18, a jutro jadę do schroniska, więc w poniedziałek. Dobrze? Quote
beataczl Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 prosze o nr konta na pw -przekaze pieniazki z bazarku /sa juz wszystkie wplaty/ -192,50 zl. [h=1]rozliczam - dla dzidziusiow --na dt Chojraczka -do 12.02/ godz. 20.00[/h] Quote
Bjuta Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='magdyska25']czyli jeżeli dług wynosił 1440 zł. - 200 zł. (P.B.) - 350 zł. - 300 zł. = dług zmalał do minus 590 zł. obliczenia tak na szybko. Magdysko, bo te 350 za styczeń to są od ciebie, nie od DadyM. Tak Kasiu? Quote
kikou Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='Bjuta']Magdysko, bo te 350 za styczeń to są od ciebie, nie od DadyM. Tak Kasiu? tak, 350,- zł przyszło w styczniu, od Magdyski25 na styczeń - to już bieżące rozliczenie Bardzo prosze Beatko przeznaczmy też tę dodatkową stówke od P.B na spłatę długu - to i tak wielka i cudowna pomoc od Was Wszystkich!! Niech już zostanie te 1060,- Quote
Bjuta Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Nie, nie Kasiu, p.b wydała mi konkretne instrukcje. Ona nie jest z dogo. I tak 200 wpłaciła na dogomaniacki dług! :) Quote
Monika z Katowic Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [quote name='kikou']wg rozliczenia DadyM w połowie grudnia otrzymałam od Niej 90,- za sierpień czyli dług wynosił sierpień 260,- wrzesień 350,- , październik 350,- listopad 350,- grudzień 350,- = 1660 jeśli odejmie sie od tego 200 zł od P.B. i 300 od DadyM to wychodzi mi 1160. Odejmijmy od tego również tę dodatkową stówke od P.B., to i tak zostaje 1060,- za poprzedni rok i styczeń mamy na czysto Czyli dług Chojraczka za rok 2012 wynosi dokładnie: [SIZE=4]1160 zł. I tego się trzymajmy! Kikou! Jestem pełna prawdziwego podziwu, że tak często przygarniasz do serca te bezdomne psie biedy... Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 ok to wpisuje 1160 zł. "na marginesie" w moim poście, żeby się nie zawieruszyło. Beatko- wysyłam nr konta. Quote
Recommended Posts