Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

groosia napisał(a):
dziewczyny, nie wiem ,zrobic kazdemu bryleczkowi zdjecie osobno? bo to sa fotki psow z palucha, wiec nie wiem, kazdemu osobnno,czy zbiorowa fotke puscic?

Chyba łatwiej zrobić fotkę zbiorową i może 2-3 osobno (tak dla przykładu, jak wyglądają z bliska).

Posted

HankaSanok zgodziła się przeprowadzić wizytę przedadopcyjną :) W nastepnym tygodniu, trzeba poczekać, aż dostępny będzie pies-tester ;)
Dzwoniłam do Kikou - w tym tygodniu nie dała rady zabrać Chojraka na badania, ma to zrobić na początku przyszłego tygodnia.

Posted

Ale on tak czy siak musi być wykastrowany ;) Niezależnie od tego, czy wizyta przedadopcyjna wypadnie pomyślnie.
Ale bardzo dziękuję, kochana, za pomoc :)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):

A co z tym domkiem? Czy już coś wiadomo? :)

Jutro o 18 - wizyta przedadopcyjna i spotkanie suni-rezydentki z psem-testerem ;)

Posted

Kikou jest za granicą, ale wymieniłyśmy się smsami - jutro będę znać więcej szczegółów.
Chojrak już po badaniach - ma trochę podwyższone wskaźniki nerkowe i trzustki. Mimo tego, ze względu na stan jąder zalecono jak najszybszą kastrację.

Posted

Nie mam dobrych wiadomości.

Po przeprowadzonych badaniach krwi i ekg Chojrak dostał zielone światło do zabiegu kastracji, który miał odbyć się wczoraj.
Niestety, tuż po podaniu środka znieczulającego, ustała praca serca.
Chojrak został uratowany, ale oczywiście zabieg kastracji się nie odbył.
Ma wyraźnie powiększone i spuchnięte jedno jądro - myślę, że teraz należy zrobić prześwietlenie i usg jąder, by sprawdzić, co to za cholerstwo, a także usg jamy brzusznej, żeby upewnić się, czy tam wszystko jest ok.
Kikou ma mi przesłać wszystkie wyniki badań, będę konsultować Chojraka także w Warszawie.

Bardzo żałuję, że Chojrak nie może być przebadany przez warszawskich weterynarzy - przydałoby się zwłaszcza usg u dr Marcińskiego.

Wiem już także, że z adopcji nici - HankaSanok była na wizycie przedadopcyjnej, ludzie okazali się w porządku, ale niestety dobermanka-rezydentka nie toleruje innych psów.
Była na spacerze z labradorem-testerem i generalnie cały czas spędziła na histerycznym szczekaniu, warczeniu i wyrywaniu się w jego stronę.

Bardzo, bardzo potrzebny jest ten cegiełkowy bazarek dla Chojraka - w najbliższym czasie czeka nas sporo wydatków.

Posted

a myślałyście o kastracji chemicznej? Ja swojemu Bismarckowi na dniach planuję wszczepić kolejny implant. To niestety większy wydatek niż zwykły zabieg, ale chyba jedyne wyjście na ograniczenie popędu u psa. Działa przez 6 miesięcy i kosztuje około 200 zł.

Posted

Ustaliłam z Kikou, że badania odbędą się we Wrocławiu - Kikou ma skontaktować się z onkologiem.
W Gryfowie i okolicach raczej nikt nie jest w stanie ocenić, co za paskudztwo przyplątało się Chojrakowi.

Chojrak już całkowicie doszedł do siebie, czuje się dobrze.

Najważniejsze teraz jest uzbieranie funduszy na badania i podróż do Wrocławia.
W Warszawie samo usg jamy brzusznej kosztuje 105 zł (u specjalisty), zakładam że we Wrocławiu ceny są podobne.
Dobrze by było sprawdzić także TLI - w wynikach badań krwi przeprowadzonych kilka dni temu wyszły problemy z trzustką (do końca tygodnia Kikou ma mi przesłać zdjęcia wyników, wstawię na wątek).

Groosia, Magdyska - jak z tym bazarkiem cegiełkowym z breloczkami, możemy ruszać ?

Posted

Dzisiaj jeszcze przed wyjściem z pracy zdążyłabym wystawić ale w weekend nie będę miała internetu (a raczej czasu,żeby usiąść).
Ok, jak skończę- wstawię link.
Rozumiem, że każdy breloczek 5 zł. ilość nieograniczona + jak ktoś chce to może też zakupić magnesy.

Edit:

BAZAREK BRELOCZKI/MAGNESY DLA CHOJRAKA!
Proszę o podrzucanie i oczywiście zakupy ;)

http://www.dogomania.pl/threads/212391-*BRELOK-MAGNES-z-TWOIM-PSEM!!!-NA-BADANIA-DLA-CHOJRAKA-Z-DT-U-KIKOU-DO-12.08-godz-20*?p=17385521#post17385521

Posted

wyslalam Magdysce takze zdjecia ubran letnich :) poki lato to przydaloby sie je sprzedac...boze biedny ten Chojrak :( nie ma w ogole szczescia,a tak cudowny pies:(

Posted

groosia napisał(a):
wyslalam Magdysce takze zdjecia ubran letnich :) poki lato to przydaloby sie je sprzedac...boze biedny ten Chojrak :( nie ma w ogole szczescia,a tak cudowny pies:(

postaram się wystawić dzisiaj chodź powiem szczerze, że nie mam teraz głowy do niczego...

Posted

[quote name='magdyska25']postaram się wystawić dzisiaj chodź powiem szczerze, że nie mam teraz głowy do niczego...[/QUOTE]

Dzięki za pomoc :) A jak się czuje Karina ?

Groosia - potrzebne lepsze fotki breloczków i magnesów, możesz mi je przynieść w sobotę lub w niedzielę do schroniska, zrobię zdjęcia.