Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas niedawno po 3 latach Semir znalazł włascicielkę, też był u ZuziaM, też był powsinogą, ale teraz już ma kojec, spacerki. Właścicielka z płaczem przyjechała po niego. przez 3 lata nie miała nowego psa, ale tz kupił jej goldena, a po 3 dniach znalazła Semira;)
Byłam u nich, spotykałyśmy się też na szkoleniu, bo to wioska doklejona do b-ca. Ogłoszenia były u nas na stronach lokalnych, Semir poszedł w stronę Wykrot, które należą już do terenu odłowu Dłużyny i tam trafił. To około 30km od domu, ale tam też go nie szukano, bo malo kto wtedy wiedział, ze tam jest schronisko - inny powiat i gmina.

Na stare imię Tramp zareagował jak tylko wszedł do starego domu, byłysmy z Zuzią i jej mężem, ale pies nawet nie myślał z nami wracać;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dada M']Przeglądałam wątek Semira i znam historię :) Pamiętam, że pomyślałam wtedy, że takie cudowne odnalezienia zdarzają się raz na milion :)[/QUOTE]
no właśnie;) ja po Semirze widzę, ze jest szceśliwy, jakiś miesiąc temu obszczekał mojego Bismarcka - jechał z Sonią samochodem;) Trafił na stare lata do swoich ludzi, już inaczej podchodzących do sprawy. Sonia mi opowiadała, ze jak przychodziły znajome latem to one siedziały na bujanej ławce a pies na nich rozłożony na długość;) ponieważ mieszkają teraz w nowym miejscu to na wiosnę ma stanąć ogrodzenie, aby Semir mógl sobie swobodnie latać, teraz ma kojec, ale widać, ze i tak zadowolony

Posted

Nawet jeśli Chojrak jest tym psem, muszę poważnie zastanowić się, co dalej.
Ten pan zdaje sobie sprawę, że nie do końca ma warunki na kolejnego psa - myślę tu np. o fakcie, że posiada psa, który nie lubi innych samców.
Nie chciałabym, aby Chojrak po 4 latach tułaczki wrócił do swojego domu i na dzień dobry został zagryziony.

Posted

Podałam panu nr tel Kikou, ma się z nią skontaktować i dokładnie opisać, gdzie Domel miał to znamię.
Podobno Domel zawsze wygryzał sobie sierść w tym miejscu i nie sposób nie zauważyć znamienia, z kolei Kikou mówi, że niczego takiego nie widzi u Chojraka.
Jeśli panu będzie naprawdę zależeć - pojedzie do Gryfowa, jeśli nie - może to i lepiej.

Posted

Dotarła wpłata od Ania_to_ja - 120 zł z bazarku - dziękuję :)

Do końca roku Chojrak jest zabezpieczony finansowo - chyba że będzie można usunąć mu kamień nazębny, wówczas zapasowe pieniądze zostaną przeznaczone na zabieg.
Ale niestety od stycznia będzie brakować już prawie 200 zł deklaracji - mam nadzieję, że do tego czasu uda się znaleźć dla Chojraka DS.

Posted

Dada M napisał(a):
Dotarła wpłata od Ania_to_ja - 120 zł z bazarku - dziękuję :)

Do końca roku Chojrak jest zabezpieczony finansowo - chyba że będzie można usunąć mu kamień nazębny, wówczas zapasowe pieniądze zostaną przeznaczone na zabieg.
Ale niestety od stycznia będzie brakować już prawie 200 zł deklaracji - mam nadzieję, że do tego czasu uda się znaleźć dla Chojraka DS.

Będzie dobrze :) Deklaracje też jakby co się znajdą :)

Posted

[quote name='lilk_a']wznowiłam allegro Chojraka ... zwykłe

Dziękuję :)
Mam prośbę - gdy zakończy się to allegro, byłaby możliwość, aby ponownie wystawić wyróżnione z "buduarowymi" zdjęciami Chojraka :) ? Zauważyłam, że jest większy odzew, gdy w ogłoszeniach są jego domowe zdjęcia :)
Jeśli tak, to jutro przeleję 20,50 zł.

Pan już więcej do mnie nie zadzownił, nie przysłał mi też swojego maila (mieliśmy się wymienić zdjęciami Domela i Chojraka). Myślę, że to zamyka sprawę.

Posted

Dotarły wpłaty:

Olga7 - 5 zł (X)
Maruda666 - 20 zł (XI)

Oj, Kikou to już nam chyba na stałe zniknęła z wątku ;)
Kikou - wracaj na wątek swojego ukochanego dobermana ;)

Chojrak grzeczny ? Nie ucieka ?

Posted

Lilk_a - dziękuję pięknie :):):)

Kikou - mogłabym prosić o jakieś nowe zdjęcia Chojraka ?
Jak on się czuje ?

Dotarły wpłaty:

Groosia - 70 zł (XI)
Magdyska25 - 10 zł (XI)