Dada M Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Dotarła wpłata od Katarzyny005 - 40 zł za czerwiec - dziękuję :) Quote
kikou Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 byliśmy wczoraj zrobić zdiecie rtg, serce jest nieznacznie powiększone i prawy przedsionek ale to jest jeszcze tak w normie do wieku, jakiegoś zdecydowanego guza nie widać są natomiast podejrzane kropki i z dwojga lekarzy oglądających to zdięcie jeden stwierdził natychmiast że są to tylko zwapnienia, drugi natomiast nie był pewien i dopuszczał myśl że mogą byc to zmiany inne niż zwapnienie.. oboje oni wyrazili pogląd ze badanie hormonu taczycy można odłożyć do czasu gdyby objawy stały sie bardziej dolegliwe i bardziej właściwe dla tarczycy właśnie bo Chojruś jednak nie ma objawów typowo tarczycowych(wysłanie krwi do niemiec do psiego laboratorium kosztuje 160,-) co sądzicie? czy chciałybyście żebym przesłała komuś to zdięcie? Quote
Monika z Katowic Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Weci mają rację - może poczekajmy z badaniem hormonu tarczycy... Quote
groosia Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Kikou,a dalabys rade zeskanowac/albo strzelic fotke temu rtg? bo bysmy mogly wtedy popytac takze u naszych lekarzy...i powiedz mi, czy te objawy tarczycowe tylko w niemczech badaja??? bo jezlei nie, to w wawie napewno znajdziemy jakas lecznice, i dowiadywalabym sie o cene. jak sie Chojrak czuje??? czesto mu to serduszko dolega???? pogubilam sie juz ostatnio-ta jego wada serca jakos sie nazywa? Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Chojraczku co u Ciebie? Jak serduszko? Quote
Dada M Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Lilk_a - dziękuję za allegro dla Chojraka :) Kikou - zaraz podam Ci na PW mój adres, prześlij mi proszę to zdjęcie (i wyniki ekg też), skonsultujemy się z tutejszymi weterynarzami. Quote
kikou Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 groosia napisał(a):Kikou,a dalabys rade zeskanowac/albo strzelic fotke temu rtg? bo bysmy mogly wtedy popytac takze u naszych lekarzy...i powiedz mi, czy te objawy tarczycowe tylko w niemczech badaja??? bo jezlei nie, to w wawie napewno znajdziemy jakas lecznice, i dowiadywalabym sie o cene. jak sie Chojrak czuje??? czesto mu to serduszko dolega???? pogubilam sie juz ostatnio-ta jego wada serca jakos sie nazywa? porządnie w psim laboratorium tylko w niemczech badają, a u nas często w ludzkich labaratoriach ale wyniki bywają niedokładne wada nazywa sie blok pierwszego i drugiego stopnia... Chojruś czuje sie chyba ok, ogólnie przeważnie grzeje dupcie na swoim fotelu, jak wczoraj na chwile tam usiadłam to szczekał na mnie żebym schodziła bo on chce wejść, nie zeszłam to obrażony położył sie tyłem do mnie na podłodze... ale jak w końcu poszłam to odrazu dał susa na swoje miejsce ;) po spotkaniu z kotkiem ma troche strup na nosku... czasem myśle o dzisiaj jest taki osowiały ale jak biore smycz albo niose suczke z cieczką na spacer to nagle skacze jak wariat zaiteresowany... wiec chyba źle sie nie czuje chociaż pojawił sie taki jakby kaszel, takie pojedyncze odkaszniecia raz na dzień albo na pare dni, jak robiliśmy zdięcie osłuchiwało go oboje lekarzy i nic nie dosłyszeli w płuckach więc żadnej infekcji na pewno nie ma, to brzmi tak jak np pies zje źbło trawy i stanie mu w gardle i chce to odkaszlnąć... z początku tak pomyślałam, ot poskubał trawke i coś go drapie ale pojawiło sie to kilka razy już Quote
Monika z Katowic Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 :loveu: Coś mi się wydaje, że ktoś bardzo pokochał Chojraczka! :loveu: Chyba się nie mylę, kochana Kikou!? :loveu: Tyle troski, tyle strania, tyle serca dostaje Chojrak od Ciebie! :multi: Quote
jkp Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ludzkie laboratoria na pewno nie mają trudnosci z badaniami tarczycowymi TO RUTYNA u ludzi a koszt 20-25 PLN za 1 badanie ( u ludzi na ogól wystarcza badanie TSH czasami trzeba dorobic jeszcze 1 hormon. Jesli robi sie trzy badania to raczej z przyzwyczajenia niepotrzebnie nie myśląc o kosztach !) ) Dowiedzcie sie od wetow czy na pewno nie mozna badać w ludzkim laboratorium Quote
Dada M Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 kikou napisał(a):Chojruś czuje sie chyba ok, ogólnie przeważnie grzeje dupcie na swoim fotelu, jak wczoraj na chwile tam usiadłam to szczekał na mnie żebym schodziła bo on chce wejść, nie zeszłam to obrażony położył sie tyłem do mnie na podłodze... ale jak w końcu poszłam to odrazu dał susa na swoje miejsce ;) :) Kikou - nie daj się temu rozkapryszonemu terroryście ;) Ech, dla "domowego" psa, którym zapewne kiedyś był, ponad 3 lata spędzone w budzie musiały być szokiem. Dotarła wpłata od Groosi - 100 zł dla Lennona i Chojraka za czerwiec - dziękuję pięknie :) Chojrak - 70 zł, Lennon - 30 zł, tak ? Quote
Monika z Katowic Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Chojraczek jest rezydentem fotela! :) Ważne - jeżeli macie problem z pisaniem i edytowaniem postów na dogo - skorzystajcie z przeglądarki Mozilla Firefox. Quote
kikou Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 jkp napisał(a):Dowiedzcie sie od wetow czy na pewno nie mozna badać w ludzkim laboratorium ...no oczywiście można ale wszyscy psi medycy zgodnie twierdzą, że wyniki są niedokładne i nie można na ich podstawie wdrożyć precyzyjnego dawkowania, leczenia... Quote
Monika z Katowic Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dzisiaj świeci słońce (nareszcie!). :) Mam nadzieję, że Chojraczek ma się dobrze! :) Quote
kikou Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 nie dostałam adresu na pw u nas dzisiaj jeszcze pada, a wczoraj to była po prostu ściana deszczu, także Chojrunia na spacerku mokruteńki sam ciągnął do domu... ;) Quote
groosia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 hehehe, Chojrak wie co dobre :D kanapa :D zastanawiam sie czy jakiegos dodatku do "jego" kanapy nie wyslac :D heheheh Quote
malibo57 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Kikou, ten kaszel, takie "odkrzsztuszanie kłaczka", to, niestety niewydolność serducha:( Quote
Monika z Katowic Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [FONT=Book Antiqua]Droga Kikou! To dla Ciebie od Chojraka (za serce, za miłość, za opiekę)![/FONT] Quote
kikou Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='Monika z Katowic'][FONT=Book Antiqua]Droga Kikou! To dla Ciebie od Chojraka (za serce, za miłość, za opiekę)![/FONT] śliczna różyczka, dziękuje.... a Chojruś sam też okazuje mi swoją sympatie.... szczególnie jak wracam po jakiejś bytności poza domem, bardzo macha ogonkiem, przytula główke.... a to u niego nie jest takie oczywiste, on nie macha ogonem z byle powodu jak inne piesie... ;) dzisiaj jak tak gorąco niunio ciut bardziej osowiały.... no ale dzisiaj żadnemu nie chciało sie za bardzo broić... adres otrzymałam, na pocz tygodnia nadam fotke i wyniki ekg Quote
lilk_a Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 poproszę o nr konta , mam do wpłacenie z bazarku dla Chojraka 35 zł , teoretycznie powinnam mieć numer , ale jeszcze pomylę i pójdzie gdzie indziej :) Quote
Dada M Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Lilk_a - dziękuję pięknie za pomoc dla Chojraka :loveu: Zaraz wyślę nr konta - ostatnio miałam problem z wysyłaniem wiadomości, ale widzę, że wiadomość do Kikou dotarła, więc powinno być dobrze. Przelałam 350 zł za czerwiec. Dotarły wpłaty od: Marudy666 - 20 zł (czerwiec) Magdyski25 - 20 zł (za maj i czerwiec) Malibo57 - 50 zł (czerwiec) oraz 100 zł od pani Bożeny K., która odpowiedziała na apel Groosi - dziękuję ślicznie :multi: Zaraz wszystko wkleję do 1 postu i obliczę aktualny stan konta. Kolejna dobra wiadomość jest taka, że Groosia podarowała dużo książek i filmów na bazarek, więc gdy tylko sfotografuję choć część, bazarek ruszy. Quote
Dada M Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Dotarła wpłata z bazarku - 35 zł. Lilk_a - dziękuję :) Quote
Dada M Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Uff ... przebrnęłam przez rozliczenia. Chojrak ma na swoim koncie 517,5 zł :cool3: Katarzyna005 jest zmuszona zrezygnować ze swej deklaracji stałej w wysokości 40 zł. Kasiu - znów mam problem z wysłaniem PW, więc na razie napiszę na wątku - dziękuję Ci pięknie za dotychczasową pomoc dla Chojraka. Quote
Recommended Posts