Dada M Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Odnowiłam tymczasem część wirtualnych ogłoszeń Chojraka. Dotarła wpłata od Groosi - 225 zł (200 zł z bazarku i 25 zł deklaracji stałej za luty) - dziękuję :) a także od Ania_to_ja - 20 zł za luty - także dziękuję :) No, no, jestem pod wrażeniem kolejnego Chojrakowego bazarku i funduszy na nim uzbieranych :) Brawo :) Quote
Dada M Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Dzwoniłam do Kikou. Chojrak czuje się bardzo dobrze, kaszel dokucza mu raczej rzadko, ostatnio został odrobaczony i zaszczepiony. Niestety, cały czas tkwi w nim upodobanie do "wycieczek" - ostatnio, po bardzo intensywnych opadach śniegu, ubity śnieg przy płocie znacznie zmniejszył trudność w jego przeskoczeniu. Żaden psiak się nie zoorientował - oprócz Chojraka oczywiście, który natychmiast jednym zgrabnym susem pokonał przeszkodę. Kikou musiała się trochę za nim nabiegać, bo Chojrak niechętnie odpuści taką gratkę, jak samotna włoczęga ;) (podobno biegał wokół Kikou, robiąc spore kółka, ale pozwolił się złapać dopiero, jak już się nacieszył "spacerkiem" ;)) Poza tym Kikou nie ma z Chojrakiem żadnych problemów, bo jest bardzo kochany, przytulaśny i wyjątkowo mądry :) Ciapa z niego przeokrutna, podobno znajduje się na szarym końcu psiej hierarchi - nawet jeść musi w innym pomieszczeniu, bo najmniejsze i najstarsze psiaki bez problemu wyjadają mu z miski ;) A gdy chce wejść na "swój" fotel - a tam już leży jakiś inny pies - rzuca zbolałe spojrzenia na Kikou i czeka, aż ona zainterweniuje ;) Quote
groosia Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 no z kosmetykow sie super ciesze... w koncu pozbede sie polowy drobiazgow :D natomiast mysle,ze muzyka, ksiazki, i zabawki tez pojda :D i za jakas podoba kwote:) wiec narazie w formie bazarkowej wpsieram chojraka, bo gotowki nie posiadam kolega mi dal 100 zl na chojraka, wiec niebawem przleeje na konto :D Quote
Onsen Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 zaraz weekend więc przysiądę do kolejnych bazarków i wystawię ich od razu kilka. Więc z góry poproszę o wspieranie w podrzucaniu ;D a może ktoś z tutaj obecnych lubi tworzyć bannery Quote
Dada M Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Onsen - bardzo Ci dziękuję za pomoc przy bazarkach :) I wielkie podziękowania dla Groosi - która, choć nie może podtrzymać na razie deklaracji stałej, cały czas organizuje rzeczy na bazarki i namawia znajomych do pomocy :) Brawo, przywracacie mi wiarę w dogomanię :) Przelałam Kikou 397 zł - 350 zł za DT (luty), 25 zł - szczepienie przeciwko wściekliźnie, 22 zł - odrobaczenie. Namawiam każdego, kto znajdzie chwilkę czasu, na wklejanie ogłoszeń Chojraka wszędzie, gdzie to możliwe (tekst i zdjęcia w 1 poście). Jesli ktoś ma konto na facebooku - udostępniajcie, proszę: http://www.facebook.com/album.php?aid=33629&id=100000356530458&l=2a1abdf58f Quote
morisowa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 A gdy chce wejść na "swój" fotel - a tam już leży jakiś inny pies - rzuca zbolałe spojrzenia na Kikou i czeka, aż ona zainterweniuje ;-) no cudny :D prawdziwy doberman! Quote
Onsen Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dada M napisał(a):Onsen - bardzo Ci dziękuję za pomoc przy bazarkach :) nie ma za co. Mam nadzieje, że wybaczysz mi chwilową zwłokę z wpłatą za książkę ;] Quote
Bjuta Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 holly101 napisał(a):Super! A co z tym ogłoszeniem w "Moim psie"? Ostatnio ogłosiliśmy 3 zabrzańskie psiaki w MP i nie było ANI jednego telefonu... A każde ogłoszenie kosztowało 170 zł... ale... Gaspar znalazł dom przez allegro, Kruk przez dogomanię i tylko Majkowi się nie udało... Quote
Dada M Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Onsen - wybaczam ;) morisowa napisał(a):no cudny :D prawdziwy doberman! Taaa ... ;) Chyba zacznę go ogłaszać pod hasłem "paradoks". Chojrak nawet żeby wyjść z domu potrzebuje Kikou w roli przewodnika - musi po drodze minąć znerwicowaną, ważacą 9 kg kulkę o ostrych zębach - więc woli nie narażać się na przykrości ;) A gdy chce wrócić do domu z wybiegu, jęczy i czeka, aż Kikou po niego przyjdzie :) Ludzi uwielbia i nigdy nie marnuje czasu na ostrzegawcze szczekanie przy płocie. Pcha się na łożko oczywiście, kulturalnie, jak to on, zadowala się najmniejszym skrawkiem miejsca. Doberman w każdym calu ;) Kikou mówi, że Chojrak jest wyjątkowo inteligentnym psem, najbystrzejszym, z jakim miała do czynienia - co chyba trzeba uznać za mankament, bo jakim cudem można znaleźć aktualnie równie mądry DS ;) Quote
__Lara Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Właśnie, znaleźć ds dorastający psu do łap, to jest wyzwanie :) Quote
Onsen Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/202670-Szmery-bajery-chojrakowe-gad%C5%BCety!-Znajd%C5%BA-co%C5%9B-dla-siebie!-Bazar-do-28.02-do-22.00!!!?p=16350390#post16350390 Jeden z kolejnych bazarków Quote
Bjuta Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dziś Kikou opowiadała mi jak to Chojraczek - maleństwo próbuje spać z Kikou w łóżku... Kikou nie jest zwolenniczką tej idei i Chojrak oczywiście o tym wie. Czeka więc aż Kikou, 5 maluchów i Mongołek zasną i potem po cichutku wchodzi na łóżko i wali się na nogi i potem ani drgnie... Można mu nogę na głowę położyć, to się nie zdradzi że tam jest. Do rana. Rano hyc na podłogę i wszystko jest OK. :) :) :) Quote
Dada M Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Tak, tę historię też słyszałam :) Spryciarz z tego naszego Chojraczka ;) Onsen - dzięki za bazarek :) Quote
Onsen Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 podziękujcie Groosi ja tu tylko wystawiam Quote
Dada M Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 To nie jest "tylko" ! Wystawienie i prowadzenie bazarku to znaczna pomoc i podziękowania jak najbardziej się należą :) W niedzielę znalazłam w schronisku kolejnego mix-dobka, tylko takiego mini, waży ok. 20 kg. Młody, ładny, sympatyczny, w typie rasy ... oczywiście został upchnięty na samym końcu schroniska. Quote
Dada M Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Kilka nowych ogłoszeń: http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/maks-wyjatkowo-inteligentny-lagodny-i-wierny/27923 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,27952,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzdWIscDAuaHRtbA==.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Wyjatkowo-inteligentny-madry-i-piekny-Maks-W0QQAdIdZ262447454 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/MAKS,33713 + alegratka Quote
morisowa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Dada M, u mnie też jest mini-mix-dobka - młoda sunia z krzywą łapą po starym złamaniu nieskładanym, może zechcesz ja poznać? Quote
Onsen Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/202873-CIUCHY-od-CHOJRAKA-ale-b%C4%99dzie-DRAKA!!!-WEJDZ-zobacz-KUP!-Do-28.02-do-22.00!?p=16370223#post16370223 ZAPRASZAM CIOTKI ! Na kupowanie, odwiedzanie, podrzucanie! Quote
Dada M Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 morisowa napisał(a):Dada M, u mnie też jest mini-mix-dobka - młoda sunia z krzywą łapą po starym złamaniu nieskładanym, może zechcesz ja poznać? Chętnie :) Może nawet uda się wykroić trochę czasu w najbliższą niedzielę. Quote
groosia Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 dziewczeta ja Wam rowniez dziekuje za pomoc:*** wystawianie ogloszen, wystawianie bazarkow, to jest bardzo ciezka sprawa. jestescie nieocenione:* Quote
Dada M Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 Chyba nic z tego nie będzie, więc już mogę napisać. Wczoraj rano otrzymałam bardzo fajny telefon w sprawie Chojraka (z ogłoszenia na gumtree). Młodzi ludzie, mają mieszkanie w Warszawie, 2 lata temu adoptowali z warszawskiego schroniska owczarkowatego staruszka - zmarł pół roku temu. Dojrzeli do decyzji o adopcji kolejnego psa. Rozmawiałam z Panią dość długo, wrażenia bardzo pozytywne. Zgoda na wizytę. Miała omówić wszystko z partnerem i zadzwonić wczoraj wieczorem. No i niestety - nie zadzwoniła. Poczekam do poniedziałku, zadzwonię do nich i upewnię się, czy zrezygnowali. Z większym zapałem zabrałam się dziś do ogłoszeń - Chojrak ma ogłoszenia na petsy.pl, psiamania, adopcje.org, morusek.pl i psiegranemarzenia. W poniedziałek będę polować na Metro i może w najblizszym czasie wyróżnimy mu ogłoszenie na gumtree. Quote
Monika z Katowic Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Wpadł mi niespodziewany grosik i dzielę się z Chojraczkiem. Poleciało 30 zł dla psiaczka. Quote
groosia Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 kurcze to faktycznie zrobili nadzieje ;/ moze zapomniala oddzownic,wiesz roznie w weekendy bywa, moze zachlali sie:)? Quote
Dada M Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 groosia napisał(a):moze zachlali sie:)? Umarłam :roflt: Wyobraziłam sobie, jak ta miła, kulturalna pani dzwoni do mnie po 3 dniach i tłumaczy "Przepraszam bardzo, zachlaliśmy się" :grin: Monika - dziękuję :) Quote
morisowa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dada M napisał(a): Wyobraziłam sobie, jak ta miła, kulturalna pani dzwoni do mnie po 3 dniach i tłumaczy "Przepraszam bardzo, zachlaliśmy się" :grin: ee, tam w łikend każdemu się może zdarzyć :grin: Quote
Recommended Posts