Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie dostałam jeszcze odpowiedzi.
Odnowiłam tymczasem część wirtualnych ogłoszeń Chojraka.

Dotarła wpłata od Groosi - 225 zł (200 zł z bazarku i 25 zł deklaracji stałej za luty) - dziękuję :)
a także od Ania_to_ja - 20 zł za luty - także dziękuję :)

No, no, jestem pod wrażeniem kolejnego Chojrakowego bazarku i funduszy na nim uzbieranych :) Brawo :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do Kikou.

Chojrak czuje się bardzo dobrze, kaszel dokucza mu raczej rzadko, ostatnio został odrobaczony i zaszczepiony.
Niestety, cały czas tkwi w nim upodobanie do "wycieczek" - ostatnio, po bardzo intensywnych opadach śniegu, ubity śnieg przy płocie znacznie zmniejszył trudność w jego przeskoczeniu. Żaden psiak się nie zoorientował - oprócz Chojraka oczywiście, który natychmiast jednym zgrabnym susem pokonał przeszkodę. Kikou musiała się trochę za nim nabiegać, bo Chojrak niechętnie odpuści taką gratkę, jak samotna włoczęga ;) (podobno biegał wokół Kikou, robiąc spore kółka, ale pozwolił się złapać dopiero, jak już się nacieszył "spacerkiem" ;))

Poza tym Kikou nie ma z Chojrakiem żadnych problemów, bo jest bardzo kochany, przytulaśny i wyjątkowo mądry :)
Ciapa z niego przeokrutna, podobno znajduje się na szarym końcu psiej hierarchi - nawet jeść musi w innym pomieszczeniu, bo najmniejsze i najstarsze psiaki bez problemu wyjadają mu z miski ;)
A gdy chce wejść na "swój" fotel - a tam już leży jakiś inny pies - rzuca zbolałe spojrzenia na Kikou i czeka, aż ona zainterweniuje ;)

Posted

no z kosmetykow sie super ciesze... w koncu pozbede sie polowy drobiazgow :D

natomiast mysle,ze muzyka, ksiazki, i zabawki tez pojda :D i za jakas podoba kwote:)

wiec narazie w formie bazarkowej wpsieram chojraka, bo gotowki nie posiadam

kolega mi dal 100 zl na chojraka, wiec niebawem przleeje na konto :D

Posted

zaraz weekend więc przysiądę do kolejnych bazarków i wystawię ich od razu kilka. Więc z góry poproszę o wspieranie w podrzucaniu ;D a może ktoś z tutaj obecnych lubi tworzyć bannery

Posted

Onsen - bardzo Ci dziękuję za pomoc przy bazarkach :)

I wielkie podziękowania dla Groosi - która, choć nie może podtrzymać na razie deklaracji stałej, cały czas organizuje rzeczy na bazarki i namawia znajomych do pomocy :)
Brawo, przywracacie mi wiarę w dogomanię :)

Przelałam Kikou 397 zł - 350 zł za DT (luty), 25 zł - szczepienie przeciwko wściekliźnie, 22 zł - odrobaczenie.

Namawiam każdego, kto znajdzie chwilkę czasu, na wklejanie ogłoszeń Chojraka wszędzie, gdzie to możliwe (tekst i zdjęcia w 1 poście).
Jesli ktoś ma konto na facebooku - udostępniajcie, proszę:

http://www.facebook.com/album.php?aid=33629&id=100000356530458&l=2a1abdf58f

Posted

Dada M napisał(a):
Onsen - bardzo Ci dziękuję za pomoc przy bazarkach :)

nie ma za co. Mam nadzieje, że wybaczysz mi chwilową zwłokę z wpłatą za książkę ;]

Posted

holly101 napisał(a):
Super!

A co z tym ogłoszeniem w "Moim psie"?

Ostatnio ogłosiliśmy 3 zabrzańskie psiaki w MP i nie było ANI jednego telefonu... A każde ogłoszenie kosztowało 170 zł... ale...
Gaspar znalazł dom przez allegro, Kruk przez dogomanię i tylko Majkowi się nie udało...

Posted

Onsen - wybaczam ;)

morisowa napisał(a):
no cudny :D prawdziwy doberman!

Taaa ... ;) Chyba zacznę go ogłaszać pod hasłem "paradoks".
Chojrak nawet żeby wyjść z domu potrzebuje Kikou w roli przewodnika - musi po drodze minąć znerwicowaną, ważacą 9 kg kulkę o ostrych zębach - więc woli nie narażać się na przykrości ;) A gdy chce wrócić do domu z wybiegu, jęczy i czeka, aż Kikou po niego przyjdzie :)
Ludzi uwielbia i nigdy nie marnuje czasu na ostrzegawcze szczekanie przy płocie.
Pcha się na łożko oczywiście, kulturalnie, jak to on, zadowala się najmniejszym skrawkiem miejsca.
Doberman w każdym calu ;)

Kikou mówi, że Chojrak jest wyjątkowo inteligentnym psem, najbystrzejszym, z jakim miała do czynienia - co chyba trzeba uznać za mankament, bo jakim cudem można znaleźć aktualnie równie mądry DS ;)

Posted

Dziś Kikou opowiadała mi jak to Chojraczek - maleństwo próbuje spać z Kikou w łóżku... Kikou nie jest zwolenniczką tej idei i Chojrak oczywiście o tym wie. Czeka więc aż Kikou, 5 maluchów i Mongołek zasną i potem po cichutku wchodzi na łóżko i wali się na nogi i potem ani drgnie... Można mu nogę na głowę położyć, to się nie zdradzi że tam jest. Do rana. Rano hyc na podłogę i wszystko jest OK. :) :) :)

Posted

To nie jest "tylko" ! Wystawienie i prowadzenie bazarku to znaczna pomoc i podziękowania jak najbardziej się należą :)

W niedzielę znalazłam w schronisku kolejnego mix-dobka, tylko takiego mini, waży ok. 20 kg.
Młody, ładny, sympatyczny, w typie rasy ... oczywiście został upchnięty na samym końcu schroniska.

Posted

morisowa napisał(a):
Dada M, u mnie też jest mini-mix-dobka - młoda sunia z krzywą łapą po starym złamaniu nieskładanym, może zechcesz ja poznać?

Chętnie :) Może nawet uda się wykroić trochę czasu w najbliższą niedzielę.

Posted

Chyba nic z tego nie będzie, więc już mogę napisać.

Wczoraj rano otrzymałam bardzo fajny telefon w sprawie Chojraka (z ogłoszenia na gumtree).
Młodzi ludzie, mają mieszkanie w Warszawie, 2 lata temu adoptowali z warszawskiego schroniska owczarkowatego staruszka - zmarł pół roku temu.
Dojrzeli do decyzji o adopcji kolejnego psa.
Rozmawiałam z Panią dość długo, wrażenia bardzo pozytywne. Zgoda na wizytę.
Miała omówić wszystko z partnerem i zadzwonić wczoraj wieczorem.

No i niestety - nie zadzwoniła. Poczekam do poniedziałku, zadzwonię do nich i upewnię się, czy zrezygnowali.

Z większym zapałem zabrałam się dziś do ogłoszeń - Chojrak ma ogłoszenia na petsy.pl, psiamania, adopcje.org, morusek.pl i psiegranemarzenia.
W poniedziałek będę polować na Metro i może w najblizszym czasie wyróżnimy mu ogłoszenie na gumtree.

Posted

groosia napisał(a):
moze zachlali sie:)?

Umarłam :roflt:
Wyobraziłam sobie, jak ta miła, kulturalna pani dzwoni do mnie po 3 dniach i tłumaczy "Przepraszam bardzo, zachlaliśmy się" :grin:

Monika - dziękuję :)

Posted

Dada M napisał(a):
Wyobraziłam sobie, jak ta miła, kulturalna pani dzwoni do mnie po 3 dniach i tłumaczy "Przepraszam bardzo, zachlaliśmy się" :grin:

ee, tam w łikend każdemu się może zdarzyć :grin: