Dada M Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Dziękuję bardzo :) Jutro Chojrak i Buba opuszczają schronisko - trzymajcie mocno kciuki. Spędzą noc u APSy, a następnego dnia rano - podróż po nowe życie. Do Groosi, która wraz ze mną zajmuje się boksem Chojraka, napisała dziś rano dziewczyna, zainteresowana adopcją psa - tylko nie wymieniła, o którego z podopiecznych jej chodzi. Żartujemy sobie z Anią, że może ma na myśli Chojraka :) Quote
TERESA BORCZ Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 czemu nie? zdarzyło się kilka razy że psiak w dniu wyjazdu do hoteliku zmieniał kierunek na domek staly. Ostatni taki przypadek to JOWISZ. Ekspresowy wątek zapewnił mu miejsce w MIELCU, ale w ostatniej chwili zmienił kierunek, i zamiast do MIELCA pojechał do stałego domku, a z miejsca skorzystał inny piesek, chyba nawet GRUBCIO, o ile dobrze pamiętam. Quote
Dada M Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Byłoby wspaniale - w tym przypadku z częściowo sponsorowanego przez dobrą duszę miejsca skorzystałaby Buba :) Quote
TERESA BORCZ Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 no to zdajmy się na opatrzność , trzymamy kciuki!chociaz który by to nie był to bardzo dobrze, zawsze jeden mniej w schronie. Quote
groosia Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):no to zdajmy się na opatrzność , trzymamy kciuki!chociaz który by to nie był to bardzo dobrze, zawsze jeden mniej w schronie. Emocje siegaja zenitu :) Dziewczyna sie nie odezwala, ale gdyby to o Chojraka chodzilo to w tym momencie zwolniloby sie miejsce dla wiekszego psa:) Juz mam plan dzialania na dzisiejszy dzien, oby wszytsko poszlo gladko, nie wiem co zrobie jak mi utrudnia adopcje;/ powybijam ich chyba. Ale trzeba yc dobrej mysli :D Quote
zuziaM Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ojej, to ja bede dzisiaj w ciagu dnia zagladala, czy sa juz jakies nowiny ..... Zwykle nie mam na to czasu i tylko rano przy drugiej kawie siadam do komputera i czasami poznym wieczorem..... Zycze wiec bezproblemowego dnia ..... Quote
zuziaM Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Kojec juz przygotowany, kocyk w budzie, miseczki przed buda .... I jedzonko bedzie zostawione czekalo, bo nie wiadomo jeszcze na ktora godzine dojedziecie, prawda ???? Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 ZuziaM - wyjeżdżają jutro ok. 11.30, myślę, że będą ok. 19-20. Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Właśnie rozmawiałam z Anią - Chojrak jest podobno niewzruszony, lekarz śmiał się z niego, nazywając posągiem. Ale Ania twierdzi, wnioskując z subtelnej mimiki Chojraka, iż jest zadowolony. Grzecznie jedzie autobusem. Jego wiek oceniają na 8-10, jest zaniedbany, więc ciężko stwierdzić. Trzeba będzie w przyszłości, przy okazji kastracji, usunąć mu kamień nazębny, który ponoć jest imponujący. Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Wykonane zostaną badania krwi, także jutro będziemy już wiedzieć, czy Chojrak powinien być leczony. Quote
zuziaM Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Wiec chlopak dzisiaj nocuje w domku ???? A Buba ??? Quote
TERESA BORCZ Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 To wspaniałe wiadomości. Ale się dzieje!!!!! Tyle różnych psiaków pędzi do szczęścia dzięki sercom dogo krewniaków. Dado m , wyobrażam sobie jak się cieszycie?!! Biedne psiaki, będą jeszcze w nowych warunkach szczęśliwe. . Teraz jadą jeszcze psiaki z tychów, cudownie zakończył się wątek miki, no i może poster pojedzie tam też, . Doborowe towarzystwo!! Quote
groosia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 dam wam znac wieczorem badz w sobote co przedstawiaja wyniki krwi, robione niezbyt na czczo, ale i tak wyjda pozytywne cos czuje:) ZuziaM , Chojrak musi przytyc z 5-10 kg by wrocic do normalnej wagi:) mam nadzieje, ze pod twoimi skrzydlami szybko nadrobi zaleglosci:)? Dada M. udalo sie:) az nie moge uwierzyc w to, ze psiak bedzie mial spokojny cieply kojec, Zuza powiedziala, ze dolozy nam do klatki jakiegos malego psa bysmy nie mieli problemu z wyprwadzaniem :) Dzieki APSA za przenocowanie Chojraka:) zebyscie widzieli jak dumnie jechal w autobusie, metrze, i jak grzecznie zachowywal sie u obu wetow:) kochany psiak:) APSA nie zapomnij porobic zdjec:D Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Chojrak okazał się w pełni "miejskim" psem - autobus, metro, klatki schodowe - nic go nie przeraża, zgrabnie lawiruje w takim otoczeniu. Nie chce zostawać sam w pokoju - szczeka. APSę czeka ciężka noc ;) Brakuje mu 10 kg do prawidłowej masy ciała - ale zapomniałam zapytać Anię, ile waży. Buba jest bardzo kochana - czuję, że to będzie nowa ulubienica ZuziM :) A wątek Miki śledzę od samego początku i bardzo się cieszę, że po 10 latach w końcu uśmiechnął się do niej los - tak jak do "mojego" Lennona. Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Groosia - widziałaś dziś może, czy Szoguna faktycznie nie ma w boksie Lennona ? Jeśli ten dzikus pojechał do domu (i nie wróci) to jest to doskonały powód do świętowania ;) Quote
zuziaM Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Podkarmimy Chojraka, podkarmimy .... Mialam juz tu takie chudziny, a teraz niedzwiadki sie porobily.... Kasia i Gabi szczegolnie. Obie tluscioszki..... A Buba.... kocham takie kluseczki czekoladowe .... Mam tez taka swoja wlasna czekoladkowa Polunie ze schroniska w Krakowie. Suncia stracila lapke w wypadku. Malo sie ruszala i zrobila sie klucha..... Odkad mieszkamy na wsi, sunia ma duzo ruchu i wyszczuplala.... teraz jest smukla i zgrabna. Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 ZuziaM - prześlij mi proszę jeszcze raz swój nr konta - w tym, który mi podałaś jest o 4 cyfry za dużo ;) Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Przelew za hotelik Chojraka został wysłany :) Quote
zuziaM Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To w takim razie hotelik bedzie oplacony za okres : 22.01.2010 - 21.02.2010 Quote
zuziaM Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Mam kubrak swojego hotelowego Semira. Myslisz, ze on by w nim chcial w dzien byc w niego ubrany ? Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 No ładnie z tą wersalką - widzę, że Chojrak wrócił do tego, do czego był przyzwyczajony ;) Z kubraczka może się ucieszyć. APSA - jakieś pomysły, jak nauczyć Lennona czystości ? na spacery wychodzi często - gdy dzwoniłam do pani Basi o 10.30 i zapytałam, jak często z nim wychodzi, odpowiedziała "Dziś bylismy już 3 razy" ;) Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Wybieram opcję: wypożyczenie Haralda. Od zaraz ;) Załatwia swoje potrzeby zarówno na spacerach, jak i w mieszkaniu. Pomyślałam, że może ma zapalenie pęcherza, ale siusiu 6 razy dziennie to nic podejrzanego. Też doradziłam chwalenie na spacerach. Podejrzewam, że do drugiej propozycji pani Basi będzie ciężko się zastosować, ale może nie będzie innego wyjścia. Kochani deklarowicze - bardzo ładnie proszę o wpłaty na rzecz hoteliku Chojraka (nie dotyczy to oczywiście osób, które pierwszą wpłatę zadeklarowały na luty/marzec). Quote
magda z. Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jaki Chojrak fajny:) Przystojniak i do tego w łózku Quote
groosia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Mam juz wyniki Chojraka kilka anomalii ma, mianowicie obraz krwinek białych: kwasochlonne (wynik 12 %, min.0 ,max wynosic powinno 10) oznaczenia biochemiczne: AspAT 38 U/I (min.1, max 37, norma H) glukoza 119 mg/dl (min 70, max 120, ale pewnie dlatego ze nie byl na czczo) kreatynina 1 mg/dl (min 1, max 1,7) MOCZNIK 52,1 mg/dl (min 20, max 45, norma H) bilirubina całkowita 0,3 mg/dl (min 0,3, max 0,9) ALBUMINY 31 g/l (min. 33, max 56, norma L) orientujecie sie moze w tych wynikach troszke??? ZuziaM opowiadaj jak podroznicy, dojechali clao i zdrowo? Boze jak ja sie ciesze Ze Chojrak jest juz w cieplym miejscu, sadze ze znajdzie nowy dom :) Mam nadzieje Zuzia ze porozwieszasz kilka ogloszen :D ??? Kurcze, jade za 2 ttyg Chojraka odwiedzicXD na 14 lutego zrobie mu prezent a co! te jego HAU jest urocze, a jak fajnie skrobal w drzwi :D i pieknie sie w lozku prezentuje, i az mnie zaskoczylas APSA, jak napisalas ze czysty jest, nie sadzilam ze pies po tylu latach przebywania w schronisku moze dalej pamietac o czystosci w domu. Porzadny z niego psiak :D Buba tez taka slodziutka, tylko wypiescic :D Quote
Recommended Posts