Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję bardzo :)

Jutro Chojrak i Buba opuszczają schronisko - trzymajcie mocno kciuki. Spędzą noc u APSy, a następnego dnia rano - podróż po nowe życie.

Do Groosi, która wraz ze mną zajmuje się boksem Chojraka, napisała dziś rano dziewczyna, zainteresowana adopcją psa - tylko nie wymieniła, o którego z podopiecznych jej chodzi. Żartujemy sobie z Anią, że może ma na myśli Chojraka :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czemu nie? zdarzyło się kilka razy że psiak w dniu wyjazdu do hoteliku zmieniał kierunek na domek staly. Ostatni taki przypadek to JOWISZ. Ekspresowy wątek zapewnił mu miejsce w MIELCU, ale w ostatniej chwili zmienił kierunek, i zamiast do MIELCA pojechał do stałego domku, a z miejsca skorzystał inny piesek, chyba nawet GRUBCIO, o ile dobrze pamiętam.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
no to zdajmy się na opatrzność , trzymamy kciuki!chociaz który by to nie był to bardzo dobrze, zawsze jeden mniej w schronie.

Emocje siegaja zenitu :) Dziewczyna sie nie odezwala, ale gdyby to o Chojraka chodzilo to w tym momencie zwolniloby sie miejsce dla wiekszego psa:)

Juz mam plan dzialania na dzisiejszy dzien, oby wszytsko poszlo gladko, nie wiem co zrobie jak mi utrudnia adopcje;/ powybijam ich chyba.

Ale trzeba yc dobrej mysli :D

Posted

Ojej, to ja bede dzisiaj w ciagu dnia zagladala, czy sa juz jakies nowiny ..... Zwykle nie mam na to czasu i tylko rano przy drugiej kawie siadam do komputera i czasami poznym wieczorem.....
Zycze wiec bezproblemowego dnia .....

Posted

Kojec juz przygotowany, kocyk w budzie, miseczki przed buda ....
I jedzonko bedzie zostawione czekalo, bo nie wiadomo jeszcze na ktora godzine dojedziecie, prawda ????

Posted

Właśnie rozmawiałam z Anią - Chojrak jest podobno niewzruszony, lekarz śmiał się z niego, nazywając posągiem. Ale Ania twierdzi, wnioskując z subtelnej mimiki Chojraka, iż jest zadowolony. Grzecznie jedzie autobusem.

Jego wiek oceniają na 8-10, jest zaniedbany, więc ciężko stwierdzić. Trzeba będzie w przyszłości, przy okazji kastracji, usunąć mu kamień nazębny, który ponoć jest imponujący.

Posted

To wspaniałe wiadomości. Ale się dzieje!!!!! Tyle różnych psiaków pędzi do szczęścia dzięki sercom dogo krewniaków. Dado m , wyobrażam sobie jak się cieszycie?!!

Biedne psiaki, będą jeszcze w nowych warunkach szczęśliwe. .

Teraz jadą jeszcze psiaki z tychów, cudownie zakończył się wątek miki, no i może poster pojedzie tam też, . Doborowe towarzystwo!!

Posted

dam wam znac wieczorem badz w sobote co przedstawiaja wyniki krwi, robione niezbyt na czczo, ale i tak wyjda pozytywne cos czuje:)

ZuziaM , Chojrak musi przytyc z 5-10 kg by wrocic do normalnej wagi:) mam nadzieje, ze pod twoimi skrzydlami szybko nadrobi zaleglosci:)?

Dada M. udalo sie:) az nie moge uwierzyc w to, ze psiak bedzie mial spokojny cieply kojec, Zuza powiedziala, ze dolozy nam do klatki jakiegos malego psa bysmy nie mieli problemu z wyprwadzaniem :)

Dzieki APSA za przenocowanie Chojraka:)
zebyscie widzieli jak dumnie jechal w autobusie, metrze, i jak grzecznie zachowywal sie u obu wetow:) kochany psiak:)

APSA nie zapomnij porobic zdjec:D

Posted

Chojrak okazał się w pełni "miejskim" psem - autobus, metro, klatki schodowe - nic go nie przeraża, zgrabnie lawiruje w takim otoczeniu.
Nie chce zostawać sam w pokoju - szczeka. APSę czeka ciężka noc ;)
Brakuje mu 10 kg do prawidłowej masy ciała - ale zapomniałam zapytać Anię, ile waży.

Buba jest bardzo kochana - czuję, że to będzie nowa ulubienica ZuziM :)

A wątek Miki śledzę od samego początku i bardzo się cieszę, że po 10 latach w końcu uśmiechnął się do niej los - tak jak do "mojego" Lennona.

Posted

Groosia - widziałaś dziś może, czy Szoguna faktycznie nie ma w boksie Lennona ?
Jeśli ten dzikus pojechał do domu (i nie wróci) to jest to doskonały powód do świętowania ;)

Posted

Podkarmimy Chojraka, podkarmimy .... Mialam juz tu takie chudziny, a teraz niedzwiadki sie porobily.... Kasia i Gabi szczegolnie. Obie tluscioszki.....

A Buba.... kocham takie kluseczki czekoladowe .... Mam tez taka swoja wlasna czekoladkowa Polunie ze schroniska w Krakowie. Suncia stracila lapke w wypadku. Malo sie ruszala i zrobila sie klucha.....
Odkad mieszkamy na wsi, sunia ma duzo ruchu i wyszczuplala.... teraz jest smukla i zgrabna.

Posted

No ładnie z tą wersalką - widzę, że Chojrak wrócił do tego, do czego był przyzwyczajony ;)

Z kubraczka może się ucieszyć.

APSA - jakieś pomysły, jak nauczyć Lennona czystości ? na spacery wychodzi często - gdy dzwoniłam do pani Basi o 10.30 i zapytałam, jak często z nim wychodzi, odpowiedziała "Dziś bylismy już 3 razy" ;)

Posted

Wybieram opcję: wypożyczenie Haralda. Od zaraz ;)

Załatwia swoje potrzeby zarówno na spacerach, jak i w mieszkaniu. Pomyślałam, że może ma zapalenie pęcherza, ale siusiu 6 razy dziennie to nic podejrzanego.

Też doradziłam chwalenie na spacerach. Podejrzewam, że do drugiej propozycji pani Basi będzie ciężko się zastosować, ale może nie będzie innego wyjścia.

Kochani deklarowicze - bardzo ładnie proszę o wpłaty na rzecz hoteliku Chojraka (nie dotyczy to oczywiście osób, które pierwszą wpłatę zadeklarowały na luty/marzec).

Posted

Mam juz wyniki Chojraka

kilka anomalii ma, mianowicie obraz krwinek białych: kwasochlonne (wynik 12 %, min.0 ,max wynosic powinno 10)
oznaczenia biochemiczne: AspAT 38 U/I (min.1, max 37, norma H)
glukoza 119 mg/dl (min 70, max 120, ale pewnie dlatego ze nie byl na czczo)
kreatynina 1 mg/dl (min 1, max 1,7)
MOCZNIK 52,1 mg/dl (min 20, max 45, norma H)
bilirubina całkowita 0,3 mg/dl (min 0,3, max 0,9)
ALBUMINY 31 g/l (min. 33, max 56, norma L)

orientujecie sie moze w tych wynikach troszke??? ZuziaM opowiadaj jak podroznicy, dojechali clao i zdrowo? Boze jak ja sie ciesze Ze Chojrak jest juz w cieplym miejscu, sadze ze znajdzie nowy dom :) Mam nadzieje Zuzia ze porozwieszasz kilka ogloszen :D ??? Kurcze, jade za 2 ttyg Chojraka odwiedzicXD na 14 lutego zrobie mu prezent a co!

te jego HAU jest urocze, a jak fajnie skrobal w drzwi :D i pieknie sie w lozku prezentuje, i az mnie zaskoczylas APSA, jak napisalas ze czysty jest, nie sadzilam ze pies po tylu latach przebywania w schronisku moze dalej pamietac o czystosci w domu. Porzadny z niego psiak :D
Buba tez taka slodziutka, tylko wypiescic :D