TERESA BORCZ Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Dada M , Mamay wspaniały dar dla Chojraka i Megi od g.onia141. proszę pośłać numer konta. Wielkie podziękowania dla sponsorki. Quote
TERESA BORCZ Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 ale mi się wkropkowało w nick. sorki gonia141. Quote
Dada M Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Nie działa mi wyszukiwarka, nie mogę wysłać goni141 PW - ale bardzo, bardzo dziękuję :) Może wyślę Tobie, Tereso, PW, a Ty prześlesz dalej ? Albo zaproś serdecznie cioteczkę gonię141 na ten wątek lub wątek Megi. Quote
Inez de Villaro Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 ajlii wozi od niedawna psiaki za zwrot kosztów. Zobaczcie, jest w wątku transportowym. Quote
TERESA BORCZ Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 poslałam i podziękowałam gorąco. pieniązki przesłane . majątek dla nas . Quote
zuziaM Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Acha... zapomnialam napisac, ze mam juz potwierdzenie od naszej kochanej sponsorki, ktora doplacac chce do hoteliku Chojraczka - 200,- zl miesiecznie. BARDZO DZIEKUJEMY, JOASIU !!!!!!!!! Quote
Dada M Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 (edited) Małe podsumowanie ostatnich 2 miesięcy - kwestia staruszków. W kolejności od lewej: Gepetto (DS - clo), Lord (DS - ja), Florek (DS - Morisowa), Jacuś (DS - APSA) i Harietta (DS - rodzice APSy). Wszystkie staruszki adoptowane w ciągu ostatnich 2 miesięcy - już bezpieczne i szczęśliwe :cool3: Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Aga-33-76 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Łza się w oku kręci ze wzruszenia ... no i ze szczęścia :loveu: Quote
Dada M Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 (edited) Buba - czeka w kolejce Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc dla staruszków, w tak krótkim czasie udało się zdziałać tak wiele :cool3: Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Dada M Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 LAZY - witaj na wątku :) Ajlii transport do Zgorzelca ocenił na 600 zł. Pozostają jeszcze opcje : jadę pociągiem z Chojrakiem i ktoś zawozi go z Wrocławia do Zgorzelca Czekam, aż TZ będzie jechał do Wrocławia - i ktoś zawozi Chojraka z Wrocławia do Zgorzelca. Quote
TERESA BORCZ Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 to więcej niz hotelowanie psa za 2 miesiące. spokojnie , problem transportu też sie rozwiąże. pomyslimy i popytamy. Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 A czy ktos poprosil magda z. ........ ???? Jej mama chyba jutro bedzie jechala pociagiem z Warszawy do Boleslawca ( to 30 km ode mnie i go moge juz sama odebrac z pociagu ). Mama Magdy sobie swietnie radzi z psiakami i kocha je bardzo. Taka okazja sie moze szybko znow nie trafic. Quote
TERESA BORCZ Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 DZIEWCZYNY, do zuzi M jedzie tez Gibon z wątku prowadzonego przez koosiek. zbierzcie się z tym transportem razem w poszukiwaniach. szukamy transportu Warszawa -Bolesławiec i stąd pomoc zuzi m oferowana , lub Warszawa Zgorzelec. mam jeszcze jedna kombinację do sprawdzenia i dam znać jak popytam dziewczyn podrożniczek . może być możliwość do WROCŁAWIA,dość karkolomnie kombinowana , ale bezpłatna. SPRAWDZAM. Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 OK, wiec mam juz transport. Za kilka dni ( czwartek, piatek lub sobota ) bedzie jechala z Warszawy dziewczyna autem przystosowanym do wozenia psiakow ( bo czesto to robi ). Przyjedzie do Zgorzelca po piesia, ktorego nie chca juz w DS i zabiera go do Warszawy do DT. Dzwoncie prosze do Lucynki , ona ten transport organizuje i Was juz umowi. Nie ma na co dluzej czekac. Tel. do Lucynki : 509 483 909 Powodzenia , a ja czekam na Chojraka. Pieniazki od p. Joasi za hotelik juz przelane. Dziekujemy bardzo !!!!!!!! Quote
TERESA BORCZ Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 pamiętajcie też o Gibonku, bo to szansa dla obu!!!! super zuzia m jesteś kochana!!! Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dziewczyny od Gibonka juz maja tez namiar i beda dzwonic po poludniu. Quote
magda z. Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='zuziaM']A czy ktos poprosil magda z. ........ ???? Jej mama chyba jutro bedzie jechala pociagiem z Warszawy do Boleslawca ( to 30 km ode mnie i go moge juz sama odebrac z pociagu ). Mama Magdy sobie swietnie radzi z psiakami i kocha je bardzo. Taka okazja sie moze szybko znow nie trafic. Gosieńko mama nie da rady z 2 psami i w pociągu, ma swoją torbę, a jak któryś by się przestraszył i uciekł. Ona w domu sobie radzi, ale w podrózy to ja jej nie widzę. Ja kiedyś sama wiozłam małego psiaka, ważył około 8 kg, ale nie chciał sam wysiadać i do tej pory pamiętam jak musiałam plecak załadować w Krakowie, torbę trzymac i psa jeszcze na rekach tachać. Mama ma jesczze przesiadkę we W-wiu, duży tłum, a niech któryś zastrajkuje, nie każdy chce pomóc. Ja ją na tej trasie polecam jak jeździ do przewozów w transporterze-gryzoń itp. Ona ma prawie 60 lat. Chciałabym pomóc, ale to niestety 8 godzin w pociągu, dla jednej osoby, która w zasadzie ma małą styczność z psami obcymi, to dużo. Ona nie ma wprawy i nie zna pewnych zachowań, które mogą wskazywać na chęć ucieczki-nasz Bismarck to jej najwyżej naleśnika zrobi i leży, bo ją zna. Jesczze jakby to było krócej i bez przesiadki, na trasie w-w-b-c to da radę, bo ktoś jej psa wprowadzi, ktoś odbierze od razu z pociągu, ale sama jest bez szans, a Chojrak duży. Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Magdziu, rozumiem oczywiscie. Transport juz znalazlam na szczescie. Potrzebujemy jeszcze tylko jak najszybciej z Tychow do mnie. Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='zuziaM']OK, wiec mam juz transport. Za kilka dni ( czwartek, piatek lub sobota ) bedzie jechala z Warszawy dziewczyna autem przystosowanym do wozenia psiakow ( bo czesto to robi ). Przyjedzie do Zgorzelca po piesia, ktorego nie chca juz w DS i zabiera go do Warszawy do DT. Dzwoncie prosze do Lucynki , ona ten transport organizuje i Was juz umowi. Nie ma na co dluzej czekac. Tel. do Lucynki : 509 483 909 Powodzenia , a ja czekam na Chojraka. Pieniazki od p. Joasi za hotelik juz przelane. Dziekujemy bardzo !!!!!!!! to sie zacytuje, zeby ten post nie umknal. To wazne .... od czwartku mozna czekac na sygnal z terminem wyjazdu. Quote
Dada M Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Zadzwonię po południu. ZuziaM - dziękuję za namiary :) Czy Chojrak może przyjechać do Ciebie bez szczepienia przeciwko chorobom zakaźnym ? W schronisku nie szczepią, a przy adopcji tylko przeciw wściekliźnie. Chciałabym najpierw zbadać krew Chojrakowi, żeby wiedzieć, czy w ogóle może być zaszczepiony. Mógłby zostać zaszczepiony już u Ciebie ? Quote
magda z. Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 zuziaM napisał(a):Magdziu, rozumiem oczywiscie. Transport juz znalazlam na szczescie. Potrzebujemy jeszcze tylko jak najszybciej z Tychow do mnie. już podałam 2 dziewczynom namiar na tarzanka, bo one wolą samochód, ja w następny poniedziałek we w-wiu będę Quote
zuziaM Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Nie ma sprawy. Moge go zaszczepic na inne choroby, jesli chcecie, choc to nie jest konieczne i mam mozliwosc zrobienia morfologii. Pania doktor mam 20 km od siebie i woze do niej moje wszstkie psiaki juz od dawna. Koszt badania krwi - 10 zl za kazdy odczyt. Zwykle bada sie trzustke, watrobe, nerki i moze jeszcze ze dwa dodatkowo, wiec wychodzi zwykle takie podstawowe badanie 50,- zl. Jesli macie taniej, to moze zdazycie u siebie zrobic. Tylko przyslijcie z psiakiem do mnie wyniki, zeby w razie potem potrzeby jakiejs, bylo porownanie. Quote
Recommended Posts