Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj Chojruś tak bez większych zmian, nie jest tragicznie, wymioty ustały, nawet trochę interesował się życiem domowym, poasystował mi przy gotowaniu i troszkę pospacerował do południa...ale apetyt ciągle marny, wczoraj wieczorkiem mało co zjadł i dzisiaj rano też podziubał tylko jak wróbelek
bardzo dziękujemy za wszelką pomoc dla chłopaka!

Posted (edited)

Faktycznie, lek potrzebny- zamówiłam, priorytetem, także mam nadzieję, że szybko dojdzie.

[TABLE="class: list-head, width: 100%"]
[TR]
[TH="class: my-list nowrap"]Płatność[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Transakcja[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Sprzedający[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Cena przedmiotu[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Sztuk[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Dostawa[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Kwota wpłaty[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Status[/TH]
[TH="class: my-list nowrap"]Data utworzenia[/TH]
[/TR]
[TR="class: np_odd parent254730860"]
[TD="class: list-color"]254730800[/TD]
[TD="class: list-color"] Vetfood AMYLACTIV BALANCE 60 caps.d/psa i kota !!! (3369377893)[/TD]
[TD="class: list-color"] lew-m (720) [/TD]
[TD="class: list-color"]72,99 zł[/TD]
[TD="class: list-color"]1[/TD]
[TD="class: list-color"]7,90 zł[/TD]
[TD="class: list-color"]80,89 zł[/TD]
[TD="class: list-color"]Rozpoczęta[/TD]
[TD="class: list-color"]2013-07-03 17:50:53[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

WYDATKI LIPIEC 2013:

* Amylactiv 60 kapsułek- 80,89 zł. (72,99 zł. lek + 7,90 zł. przesyłka)

STAN KONTA NA DN. 03.07.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]189,61 zł.

Edited by magdyska25
Posted

Pan z fb także dzwonił, że wysłał już dzisiaj karsivan :) także zapasik potrzebnych specyfików zapewniony BARDZO DZIĘKUJEMY ZA BŁYSKAWICZNĄ REAKCJĘ...:iloveyou:

niestety wieczorem Chojraczek znowu zjadł bardzo mało.. ale tu sie nałożył jeszcze inny czynnik, trwała burza.. w sumie dalej leje, a burza zawsze wyprowadza Chojraczka totalnie z równowagi... jak pogoda sie uspokoi, może Chojraczek zapomni że grzmiało i spróbujemy znowu... ech z tymi choróbskami.. :shake:

Posted

Koniecznie podziękuj Mamie :)

Dodaje do lipca:
* Mama Moniki z Katowic- 26 tabletek Furosemidum

Kolejne wpłaty za które dziękuję!

* Groosia- 40 zł.
* Iviana- 30 zł.
* Maruda- 20 zł.

STAN KONTA NA DN. 04.07.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]279,61 zł.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Koniecznie podziękuj Mamie :)

Dodaje do lipca:
* Mama Moniki z Katowic- 26 tabletek Furosemidum

Kolejne wpłaty za które dziękuję!

* Groosia- 40 zł.
* Iviana- 30 zł.
* Maruda- 20 zł.

STAN KONTA NA DN. 04.07.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]279,61 zł.

magdysko25 wejdz prosze na ten bazarek i potwierdz wplyw na konto wg. rozliczenia wplat groosi # 121/wplaty sa w 3 ratach przekazane/te 40 zl powyzej to tez 10 zl bazarkowe i 30 zl od groosi..
[h=1]rozliczam .....markowe ciuszki,buty, karta pam,torba na laptop[/h]czekamy jeszcze na 3 wplaty z tego bazarku.

Posted

wieści nie są dobre, niestety
w nocy pojawiły się duszności, pół dnia spędziliśmy u weta,
te duszności wynikały z wody zbierającej się w płucach i stąd też zupełny brak łaknienia,
po kolejnej porcji badań okazało się, że niemal niewydolne nerki to jeszcze nie główny winowajca tego totalnego pogorszenia zdrówka, wynik badania trzustki zastraszający, po trzecim rozcieńczeniu nadal niemierzalny, a to oznacza że podwyższony co najmniej o 300% i to ta niewydolna trzustka bardziej niż nerki odpowiada za przesączanie się płynów do płuc.
dostał biedaczek duże dawki sterydów i antybiotyk i duże dawki diuretyków. I inne leki rozszerzające naczynia i wspomagające serce. Na szczęście nerki współpracują, po ustabilizowaniu, w domu jak wróciliśmy i już już mu się lepiej oddychało to zasnął spokojnie, był wykończony tym wszystkim. (w trakcie kolacji zjadł niecałe pół puszki intestinala niskotłuszczowego RC - też nie trzeba kupować mam dla niego trochę puszek - to bardzo mało - na jego wagę powinien zjeść dwie, trzy... ale to i tak sukces bo późnym wieczorem wczoraj czy dzisiaj rano nawet nie mógł patrzeć na jedzenie..
Rokowanie bardzo niepewne.

Do wcześniejszych leków doszedł vetmedin - nie trzeba kupować mamy w domu.

dzisiaj doszła przesyłka z karsivanem od Pana z Fb - pięknie dziękujemy!
Nic dodatkowego nie trzeba kupować, każdy z potrzebnych leków mamy!
na dniach wstawię tylko rachunki od weta (poniedzialkowy na 40,- i dzisiejszy na 100,-)

Posted (edited)

Bjuta napisał(a):
Jeszcze przyjdzie stówka od p.b :)

Jest już w lipcowych wpłatach- doszło:

100 zł.- P.B.
Dziękuję

kikou napisał(a):
na dniach wstawię tylko rachunki od weta (poniedzialkowy na 40,- i dzisiejszy na 100,-)

przelewam w takim razie 140 zł. za weta.

i oczywiście zdrówka dla Chojraczka!

beataczl napisał(a):
magdysko25 wejdz prosze na ten bazarek i potwierdz wplyw na konto wg. rozliczenia wplat groosi # 121/wplaty sa w 3 ratach przekazane/te 40 zl powyzej to tez 10 zl bazarkowe i 30 zl od groosi..
rozliczam .....markowe ciuszki,buty, karta pam,torba na laptop

czekamy jeszcze na 3 wplaty z tego bazarku.

potwierdziłam.
Dzięki :)

Edited by magdyska25
Posted (edited)

Zdrówka Chojraczku, zdrówka...

Doszła kolejna wpłata:

* Pani Ewa K. z fb- 39,41 zł.

Dziękuję!

STAN KONTA NA DN. 06.07.2013r.:

+ [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]279,02 zł.

Edited by magdyska25
Posted

u Chojruńki tak "w zawieszeniu" niby nie jest gorzej ale wyraźnej poprawy też nie widać. Wczoraj po południu przez chwile mi sie wydawało że jest ciut lepiej, ożywił się troszkę, patrzył za jedzonkiem..ale zjadł znowu tyle co nic i poszedł się położyć..
strasznie, strasznie się martwie

Posted

słuchajcie, dawno temu kiedy mojej znajomej ONek był juz starutki i chorutki dostała (chyba od weta) przepis na papkę odżywiającą, taka robioną, która miała za zadanie dać mu troszkę siły nawet przy minimalnym spozyciu. kikou mogę odszukać recepturę, chcesz? no i trzeba by z wetem uzgodnić bo ja nie pamiętam w jakim stanie były narządy wewnętrzne tamtego i czy można hojraczkowi to podać.