PaulinaT Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Tundra napisał(a):Tak jak Lusia, ze ma Swan!! Ma się rozumieć. Gdyby trafiła na ten przykłąd na mnie - już dawno bym ja przerobiła na pasztet ... z dzika :diabloti: A tak serio - to ilekroć mam okazję podkreślam jak bardzo podziwiam ogrom pracy, zaangażowanie, cierpliwość i upór swan w stosunku do dzikuski Luśki! Quote
Lipizzan Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [/quote]A tak serio - to ilekroć mam okazję podkreślam jak bardzo podziwiam ogrom pracy, zaangażowanie, cierpliwość i upór swan w stosunku do dzikuski Luśki![/quote] Tylko tej pracy,cierpliwości itd będzie musiało jej starczyć na długo. Ale swan potem zobaczysz z Lusi zrobi się super pies. Następnym razem może uda mi się wstawić zdjęcie mojego czarnucha (czyli Czary). Quote
Vikamilka Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Swan robi jak to się mówi "kawał dobrej roboty" wielkie kciuki za Swan:loveu: Quote
swan Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Lusie nie pomerdała na mój widok ogonkiem :shake: ale biegiem leciała za to po jedzenie do ręki poza tym mam dowody, że intresuje się otoczeniem i światem:lol: jej wakacyjny opiekun kiedyś zapomniał zamknąć drzwi do biura na tym samym piętrze, więc po powrocie zastałam tam kilka kałuż i trwalszych śladów jej posiłków:razz: ech, to już nawet nie są małe kroczki tylko czołganie się, ale jakoś mam więcej optymizmu i po wakacjach i po tym, że jednak malutkie bo malutkie ale postępy są:p Quote
joaaa Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Swan, jak już biegnie do ręki po jedzenie, to duży postęp!!! :lol: Gratuluję!!!! Pracuj dalej!!!! [SIZE="1"]a garb ci sam wyrośnie :eviltong: Żartowałam. To bardzo żmudna praca. Ale zawsze przynosi efekty, tylko trzeba poczekać, czasami długo Quote
GreenEvil Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 A ja niezmiennie sciskam kciuki :) pzdr GreenEvil Quote
brazowa1 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Swan,glowa do gory! nigdzie indziej ta mala nie moglaby zyc. Masz dzikie stworzonko,mozna sie wiele nauczyc w takim kontakcie.Niektorzy marza o zglebianiu zycia dzikich psow lub wilkow,a Ty masz swoja "dzicz" Quote
malawaszka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Swan - nie wiem co napisać - chyba tylko tyle, że często o Was myślę i nieustannie trzymam :kciuki: żeby Luśka wreszcie przypomniała sobie od czego jest ogonek i jak fajnie można nim merdać :kciuki: Quote
siekowa Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 widze,że Lusia to podobny przypadek jak dzika psia rodzinka w azylu nr 529-532 http://psianiol.org.pl/azyl/dad.htm (mamuśka,3córki i chyba synek) najprawdopodobniej nigdy nie miały kontaktu z człowiekiem.może jakieś osoby z wawy wzieły by psiaki do domków tymczasowych na oswajanie,w swoim stadku raczej nie mają na to szansy i myśle,że jedynym sposobem jest ich rozdzielenie i cierpliwe pracowanie nad każdym z nich,jeśli będe miała taką możliwość(aktualnie jej nie mam)to zamierzam wziąść jednego ze szczeniorów na oswojenie,jeśli ktoś z was może pomóc to prosze o PW a Swan życze dalszych postępów Lusi (oj żeby więcej było takich dobrych ludzi) Quote
swan Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 asik89, żeby popracować nas szczeniakami i przyzwyczaić je do ludzi, pewnie nie jest niezbędne, jeśli nie ma takiej możliwości, zabierać je do domu. Wizyty i przyzwyczajanie, że człowiek poza sprzątaniem i wrzucaniem jedzenia służy jeszcze całkiem nieźle do głaskania, które nawet okaże się przyjemne też dużo pomoże. A grunt to nie przegapić najważniejszych kilku pierwszych miesięcy życia psiaków, bo potem to będzie trwało 10 razy dłużej W jakim wieku są szczeniaki? Bo nie znalazłam na tej stronie informacji o tej psiej rodzince.? A jeśli chodzi o Lusię, to widzę coraz większe ośmielenie. Coraz mniej boi się ruchów mojej ręki. Jeśli jeszcze mam w tej ręce jedzenie, to często ją nawet goni, żeby wyłuskać przysmak. Jeszcze niedawno gdybym ruszyła albo machnęła nie daj Boże ręką z jedzeniem, zwiałaby natychmiast do swojej kryjówki. Wczoraj wieczorkiem też po długiej przerwie wróciłam do wabika w postaci wędzonych szproteczek:razz: za taki przysmak Lusia zdecydowała się podejść nawet w ten sposób, że ja klęcząc na podłodze górowałam nad nią lekko pochylona. Żeby wziąć pachnącą szproteczkę musiała podejsć tak, że mój tułów i głowa były nad nią niemalw pozycji bynajmniej niewycofanej:roll: i się odważyła i podeszła! Pierwszy raz się odważyła tak odsłonić,że była bezbronnym bokiem zwrócona do mnie, a nawet pociągnęłam rękę tak, że była prawie tyłem do mnie. I wyobraźcie sobie, przeżyła ten straszny stres:p Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 swan napisał(a):Pierwszy raz się odważyła tak odsłonić,że była bezbronnym bokiem zwrócona do mnie, a nawet pociągnęłam rękę tak, że była prawie tyłem do mnie. I wyobraźcie sobie, przeżyła ten straszny stres:p :klacz: świetnie!!!!! :multi: Quote
Lipizzan Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 GRATULACJE :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Ale Lusia zrobiła się odważna, normalnie jestem w szoku. :diabloti: Quote
GreenEvil Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Brawo Swan, brawo Lusia :multi: :multi: :multi: pzdr GreenEvil Quote
siekowa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 nie wiem ile te szczeniaki mają jakoś więcej niż 6miechów a w azylu nie da rady ich oswajać bo one odrazu chowają sie do bud i warczą ogólnie jedynym rozwiązaniem jest rordzielenie ich (od matki napewno) Quote
zielony Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Witam serdecznie.Trzymam :happy1: :kciuki: .Ta suczka o której pisałem została adoptowana.Pozdrawiam. Quote
joaaa Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
brazowa1 Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Kurcze,jak ta mala musiala byc dzielna.Usiluje sobie wyobrazic,ze jestem wsrod nieznanego gatunku (jak Lusia wsrod nas),oni cos ode mnie chca,ja nie wiem co,ale wydaja sie koszmarnie grozni.Brrrr Quote
swan Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 brazowa1, ja chyba nie jestem taka groźna:cool3: Wiewióra widziała to chyba potwierdzi:cool3: a kiedy przyjedziesz odwiedzić Czarną??:mad: bo jeszcze trochę, i Czarna/Darma Was zapomni:cool1: joaa, patrzę i obserwuję Twój podpis, jego zawartość zmienia się na szczęście jak w kalejdoskopie, ale Lusia jest tam stałym elementem:shake: co to widzę, to biję głową w biurko i obiecuję sobie, że coś z tym muszę zrobić:angryy: Quote
brazowa1 Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 ale dla Lusi jestes KOSMITKA!!!;) a co odwiedzin,ojejjejej,nie jest ciekawie-praca. Czarna nas nie zapomni-nie ma bata. Quote
joaaa Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [quote name='swan'] joaa, patrzę i obserwuję Twój podpis, jego zawartość zmienia się na szczęście jak w kalejdoskopie, ale Lusia jest tam stałym elementem:shake: co to widzę, to biję głową w biurko i obiecuję sobie, że coś z tym muszę zrobić:angryy: Przecież cały czas robisz! :loveu: A Lusia tez kiedyś zniknie z podpisu, wszystkie wcześniej czy później znajdują domy! Chyba mam szczęśliwy podpis. Quote
Lipizzan Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Asiu skoro masz szczęsliwy podpis to może umieścisz tam wszystkie psy, które potrzebują domku, co ty na to ;) Prpponuję umieszczać psy ze wszystkich schronisk w Poslce co ty na to :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
joaaa Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Iza, wszystkie się nie zmieszczą. :shake: Za dużo psiego nieszczęścia! I gdyby tak to działało- w podpisie czyimś na forum i domek! Ale kolejna właśnie pojechała do domku! Luśka też się doczeka!!!!!!!!!!!!!!!!! A czy jakies nowe wieści? Quote
Recommended Posts