Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mamanabank napisał(a):
Otrzymałam dzisiaj 50zł do skarpety od Camisiowej. Bardzo serdecznie dziękujemy :loveu:

Do skarpety łowickiej trafiło 254,31zł ze zbiórek do stacjonarnych puszek Fundacji EMIR :loveu:

Tak potwierdzam - dziś liczono zawartość puszek i w takiej wysokości trafiło to do mnie.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rachunek z dnia 1.09.2011 za 11 allegro dla 8 psiaków ogłaszanych w m-cu 08 2011 wynosi 143,30 zł.
Opłacam z własnych srodków w dniu 14.09.2011 roku. Linki ogłoszeń są podawane na wątkach poszczególnych psiaków tj.
Nodi, Karmel, Leon, Reks, Tramp, Refleks, Lampo, Rupert.

Posted

W związku z zaistniałą sytuacją, rzutującą na niemożność prawidłowej współpracy wolontariuszy na rzecz zwierząt oświadczamy, że z dniem 9 września 2011 roku zamykamy działalność skarpety łowickiej.

Aktualnie w skarpecie znajduje się 693,60 zł przeznaczonych na wspieranie 10 psów

Kory Fary Antka Bojki Florci Niny Dziadka Erniego Kuby Cichacza Elmo

Przekonane jesteśmy, że kwotę tę należy roztropnie i sprawiedliwie podzielić.

Nasza propozycja przedstawia się następująco:

Erni, Elmo i Kuba utrzymywane są ze środków gminnych.
Dziadek Gacek przebywa w bezpłatnym domu tymczasowym.
Pozostałe sześć psówKora, Nina, Antek, Bojka, Florcia, Fara utrzymuje się z deklaracji zbieranych na wątkach oraz deklaracji skarpety łowickiej.

Zasadne jest więc przeznaczenie funduszu w równych częściach (115,60 zł)na potrzeby wymienionych
6 psów do ich osobnych skarbonek.

Zebrana na wątku skarpetkowym karma została w całości przekazana na potrzebujące zwierzęta.
Ostatnie 14 kg karmy poszło do Kuby,zaś fanty podarowane na bazarek będą w przyszłości wykorzystane przy tworzeniu bazarku.
Analizując wątki poszczególnych psów dochodzimy do wniosku, że Erni, Elmo, Kuba
i Antek, które opuściły schronisko z inicjatywy Romki, po rozwiązaniu współpracy powinny zostać przekazane pod jej opiekę.

Kora, Nina, Bojka, Florcia, Fara, Gacek pozostaną pod opieką mamanabank.

Mając na względzie i doceniając wkład wielu osób wpłacających na SKARPETĘ ŁOWICKĄ - Fundusz na łowickie psiaki prosimy deklarujących i organizujących wpłaty o wyrażenie zdania w kwestii podziału powyższej kwoty oraz podziału zobowiązań wobec wymienionych psów.

skarbnik skarpety łowickiej – Figafiga
założycielka prowadząca wątek- mamanabank

Posted

Zgodnie z regulaminem forum, mamy obowiązek na wątku, na którym zbierane były pieniądze, zapytać o zdanie w kwestii podziału finansów, pytamy więc po raz trzeci. Pieniądze zbierane były na potrzeby 10 psów i mogą być na nie przekazane, ponieważ te psy istnieją, nie znalazły domów. Psy te pochodzą z Łowicza i nadal potrzebują pomocy.
Niektóre z nich nie mają swoich skarbonek, dlatego możemy przesłać pieniądze do ich opiekunek, o ile wyrażą na to zgodę.

Coś takiego jak pomysł przekazania komuś innemu wątku skarpety jest niedorzeczny.

Romka, walcz do krwi ostatniej, ale na litość... nie kłam!

Posted

Romka, bardzo proszę o przekazanie Pani Toresa, że działalność skarpety została zamknięta. Ja nie mogę tego zrobić ponieważ przetrzymujesz dokumenty. Kwota w wysokości 20zł, którą dostałam po zamknięciu działalności skarpety, zostanie odesłana.

Posted

Dokładałam do tej pory swój drobny grosz do Skarpety na łowickie psiaki, uważając, że jest własciwie rozdysponowany. I niech tak zostanie, dlatego zgadzam się na każdy podział. Szkoda, że to już koniec.

Posted

Kopiuję z wątku łowickiego
http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t/page565

[quote name='Romka']Jako darczyńca skarpety zgadzam się na zaproponowany podział środków.

[quote name='Romka']Moja propozycja: podzielić po równo na każdego psa,także Elmo,Erniego i Kubę pieniądze ze skarpety

[quote name='AniaiJanek']Jako , że i mi i np. mojemu teściowi zdarzyło się wspomagać skarpetę, my jak najbardziej wyrażamy zgodę na przedstawiony podział.

Czy ktoś jeszcze chciałby zabrać głos w sprawie?

Posted

Dołożyłem swoje rzeczy do skarpety więc na ten temat powiem tak:dzielcie tak jak zostało ustalone.
Ale to co się tu stało to mi przypomina działalnośc V kolumny.

Posted

wielebny napisał(a):
Dołożyłem swoje rzeczy do skarpety więc na ten temat powiem tak:dzielcie tak jak zostało ustalone.
Ale to co się tu stało to mi przypomina działalnośc V kolumny.

Zgadzam się całkowicie. Ja do skarpety się nie dokładałam, nie jestem też wolontariuszką, płacę tylko deklarację na jedną sunię. Nie mniej jednak patrzę na to wszystko, czytam i...własnym oczom nie wierzę...

Posted

[FONT=&quot]Po rozdzieleniu całej kwoty przypadającej na psy ze Skarpety Łowickiej,czyli 693,60/10 = 69,36 zł kwota [/FONT][FONT=&quot]208,08 zł[/FONT][FONT=&quot] przypadająca na Erniego, Elmo i Kubę pozostaje do dyspozycji ich opiekunki, Romki. Czekamy na podanie konta do przelewu.[/FONT]

Posted

Dlaczego chcemy,żeby została skarpeta:
Zyjemy nie w Warszawie ale w 30 tys,mieście gdzie wszyscy się znają i gdzie wszyscy nas znają...nas nie interesuje zatrzymanie wątku skarpety dla samej skarpety,chcemy,żeby wszyscy ofiarodawcy mieli wgląd we wszystkie wpisy na skarpecie,tak jak dotychczas...ci ofiarodawcy to nie tylko ludzie z dogomani...czy to tak trudno zrozumieć?Chodzi o naszą wiarygodność wobec wpłacających.

Posted

[quote name='Figafiga']

[FONT=&quot]Po rozdzieleniu całej kwoty przypadającej na psy ze Skarpety Łowickiej,czyli 693,60/10 = 69,36 zł kwota [/FONT][FONT=&quot]208,08 zł[/FONT][FONT=&quot] przypadająca na Erniego, Elmo i Kubę pozostaje do dyspozycji ich opiekunki, Romki. Czekamy na podanie konta do przelewu.[/FONT]

Wyrażam zgodę na wspólne objęcie opieką naszych psiaków Erniego,Elmo i Kuby!
Objęcie opieką psiaków,nie wymaga współpracy bezpośredniej,koordynację w sprawie zaopatrywania psiaków w karmę prowadziłyby hoteliki...to nie jest trudne i myślę,że wyraziłyby zgodę.Raz mogę kupować ja a raz Mamanabank i Figa.Nie mogę przejąć na siebie całości zobowiązań,nie stoi za mną, niestety, potężna organizacja prozwierzęca.W schronisku też są psiaki ,które wymagają pomocy czytaj wydawania prywatnych pieniędzy.Nie mówiąc o ogłoszeniach czy allegro.Nikt nie chce z Wami współpracować,nie pochlebiajcie sobie,nie mogę tylko pozwolić na to by wykorzystując mnie do utrzymywania psiaków w hotelikach,Figa i Mamanabank pozbyły się kłopotu.Tym bardziej,że jeszcze nie tak dawno psy ze schroniska były naszymi psami.

Posted

mamanabank napisał(a):
Romka, bardzo proszę o przekazanie Pani Toresa, że działalność skarpety została zamknięta. Ja nie mogę tego zrobić ponieważ przetrzymujesz dokumenty. Kwota w wysokości 20zł, którą dostałam po zamknięciu działalności skarpety, zostanie odesłana.

Nie mam kontaktu z Panią Toresa,nie przetrzymuję także numeru konta,pieniądze zawsze otrzymywałaś na konto prywatne z przeznaczeniem na skarpetę,co widać na wątku skarpety(wpływy).Konto zleceniodawcy jest możliwe do ustalenia w banku.

Posted

Romka napisał(a):
Nie mam kontaktu z Panią Toresa,nie przetrzymuję także numeru konta,pieniądze zawsze otrzymywałaś na konto prywatne z przeznaczeniem na skarpetę,co widać na wątku skarpety(wpływy).Konto zleceniodawcy jest możliwe do ustalenia w banku.

Nie mam problemu z ustaleniem konta, pieniądze zostały odesłane. Mam problem z ustaleniem numeru telefonu do Pani Wilka, zapisanego w umowie adopcyjnej, którą dawno powinnaś mi przekazać.

Posted

[quote name='Figafiga']

Przypomnę, żeby nie umknęło. Bardzo prosimy o numer konta do przelewu.

Posted

[quote name='Figafiga']

^
^
^
^
^

:roll:

Posted

Kopiuję z wątku łowickiego
http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t?p=17626671#post17626671

[quote name='Donata']Oczywiście po dokonanym rozliczeniu pieniężnym stan kasy w Skarpecie wynosić będzie „ O”. My mamy swoje konto bankowe znane Pani Figa Figa i na to konto prosimy dokonać przelewów pieniędzy z podziału zadań.

Rozliczenie pieniężne również akceptujemy

Sprawa zebranych przez Was fantów rzeczowych darowanych na bazarek pozostaje Wasza własnością do zagospodarowania ich na własny sposób.

1/ Romka
2/ Donata
3/ Olivin

To już ostatni oczekiwany głos w sprawie podziału skarpety łowickiej.
Wszystkim dziękujemy, pieniądze zostaną przelane do skarbonek poszczególnych psów.

Posted

Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami i sugestiami darczyńców skarpeta została podzielona na 10 psów, na każdego psa przypada 69,36 zł

Pieniądze wpłyną na konta skarbników poszczególnych psów.

Nina,Gacek i Fara - Mamanabank
Bojka - Sylwiaso
Antek - UMilki
Elmo Erni i Kuba - Donata
Kora - Figafiga
Florcia - Andzike

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...