jkris Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Smieszy mnie to ale kiedys przypadkiem zauwazylem, ze kocie puszki smakuja jej bardziej niz psie- moze dlatego, ze maja nieco inny smak, zapach. Macie moze podobne doswiadczenia? Quote
Just-tea Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Psy bardzo często wyjadają kocie jedzenie nie tylko z puszki ,ale takze sucha karmę. Kocia karma jest bardziej aromatyzowana, zwłaszcza jezeli chodzi o takie marketowe produkty typu whiskas itp. dlatego kusi psiaki. Jakieś 5 miesięcy temu w moim domu pojawiło się kocię i Veida oczywiscie pare razy urzędowała przy misce kociaka, kot też nie odmówił sobie przyjemności buszowania w psiej karmie.:p Zwierzakm się dostało za kombinowanie i teraz każdy pilnuje swojej michy;) Quote
cuciola Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 psy nie powinny jesc kociej karmy..tak powiedzial mi weterynarz...chodzi tu oczywiscie o stale karmienie... jesli czasem sobie podjedza albo sie zamienia to chyba nic zlego sie nie stanie :) Quote
potek Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 nie dawaj psu kociej karmy bo ma inny skład nić psia Quote
maxi3 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Cosc w tym kocim zarelku jest? Moje Yorki wrecz uwielbiaka kocia karme,dlatego kicia jest karmiona na parapecie,inaczej psiaki by jej niedaly spokoju. Moje yorki od czasu do czasu dostaja kocie jedzonko i nic im niejest,kocie karmy zawieraja wiecej bialka,i dla psa jest mozliwe przebialkowanie. Quote
Szamanka Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Dokładnie, kocia karma jest zupełnie inaczej zbilansowana i nie powinno się nią karmić psa. Moje koty też mają miski na parapecie. Ale u nas jest podział: kot je suchą karmę, kotka puszki, a pies gotowane. Najbardziej z tej trójki cwana jest kocica :cool1: najpierw zjada swoje, potem się odwraca - i wsadza mordkę do suchej karmy kocura, a potem zeskakuje z parapetu i idzie sprawdzić michę psa czy czasem czegoś nie zostawił :lol: Quote
tristan Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 potwierdzam , kocia karma jest nie dla psa, nie karmcie na stałe psów tą karma , szczególnie w wieku szczenięcym - a że psy ja lubia do normalne jest najczęściej z lepszego mięska i delikatniejsza Quote
Recommended Posts