Jump to content
Dogomania

Moja bokserka kocha... kocie jedzenie!

Recommended Posts

Posted

Smieszy mnie to ale kiedys przypadkiem zauwazylem, ze kocie puszki smakuja jej bardziej niz psie- moze dlatego, ze maja nieco inny smak, zapach. Macie moze podobne doswiadczenia?

Posted

Psy bardzo często wyjadają kocie jedzenie nie tylko z puszki ,ale takze sucha karmę. Kocia karma jest bardziej aromatyzowana, zwłaszcza jezeli chodzi o takie marketowe produkty typu whiskas itp. dlatego kusi psiaki.
Jakieś 5 miesięcy temu w moim domu pojawiło się kocię i Veida oczywiscie pare razy urzędowała przy misce kociaka, kot też nie odmówił sobie przyjemności buszowania w psiej karmie.:p
Zwierzakm się dostało za kombinowanie i teraz każdy pilnuje swojej michy;)

Posted

psy nie powinny jesc kociej karmy..tak powiedzial mi weterynarz...chodzi tu oczywiscie o stale karmienie...
jesli czasem sobie podjedza albo sie zamienia to chyba nic zlego sie nie stanie :)

Posted

Cosc w tym kocim zarelku jest? Moje Yorki wrecz uwielbiaka kocia karme,dlatego kicia jest karmiona na parapecie,inaczej psiaki by jej niedaly spokoju.

Moje yorki od czasu do czasu dostaja kocie jedzonko i nic im niejest,kocie karmy zawieraja wiecej bialka,i dla psa jest mozliwe przebialkowanie.

Posted

Dokładnie, kocia karma jest zupełnie inaczej zbilansowana i nie powinno się nią karmić psa.
Moje koty też mają miski na parapecie. Ale u nas jest podział: kot je suchą karmę, kotka puszki, a pies gotowane. Najbardziej z tej trójki cwana jest kocica :cool1: najpierw zjada swoje, potem się odwraca - i wsadza mordkę do suchej karmy kocura, a potem zeskakuje z parapetu i idzie sprawdzić michę psa czy czasem czegoś nie zostawił :lol:

Posted

potwierdzam , kocia karma jest nie dla psa, nie karmcie na stałe psów tą karma , szczególnie w wieku szczenięcym - a że psy ja lubia do normalne jest najczęściej z lepszego mięska i delikatniejsza