kinga Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 DZIEKAN - dostał takie imię, bo jest tak mądry, zrównoważony i dobrze ułożony, że... nie wypadało dać mu innego :-). Jedna z koleżanek zauważyła, że powinien zostać ochrzczony Profesor - bo Magister - to dla niego stanowczo za mało. Ale Profesor - to brzmi zbyt długo :roll:. Druga koleżanka zauważyła, że on do złudzenia przypomina... pierwszego niekomunistycznego premiera ( przy okazji, dla młodzieży - mała powtórka z historii). Ale jednak nie, nie wypadało nam mieszać polityki z ratowaniem psów, zresztą jak wtedy wołac na niego: po nazwisku? :diabloti:. ...został więc Dziekanem :p. Dziekana zabrałyśmy z Angeliką8 z innego schroniska. Chudziuteńki, zmierzwiony. Z bardzo długimi pazurami i wyłysiałym pyszczkiem przy nosie. NIe wiemy, jak tam trafił oraz ile tam przebywał. Nie wiemy, jakie miał życie jeszcze wcześniej. NIe wiemy o nim nic, poza tym, ze nie miał lekko w ostatnim czasie - choć może miał farta, że w ogóle przeżył. Jest jamniczkiem w średnim wieku, po pobieżnym oszacowaniu zębów - ma ok. 6, może 7 lat. Może nieco mniej, tylko ogólne wyniszczenie dodaje mu wieku. Mądry, dobrze ułożony, spokojny i przyjazny piesek, któremu ironia losu zamiast ciepłej kanapy zafundowała zatłoczony schroniskowy boks w miejscu zapomnianym przez świat. I którego jakimś cudem udało nam się wyłowić w tłumie psów, bo spokojnie stojąc wśród wrzawy - patrzył na nas tak, że... nie mogłyśmy go zostawić. kontakt w sprawie adopcji Dziekana: Kinga kom. 600-870-571 mail: drachma97@gazeta.pl Quote
kinga Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Dziekan mimo "futra" - jest typowym ciepłolubnym jamnikiem. Wyprowadzony do zdjęć na zewnątrz - trząsł się wzorcowo, jak galareta - przestępując z łapki na łapkę ( co zresztą widać na zdjęciach). Jemu najbardziej na świecie przydałby się domek, a jakże. Jest naprawdę bardzo zabiedzony, taki ofutrzony szkielecik :-(. A szkieleciki - co wiadomo - najlepiej dochodzą do siebie w "swoim" ciepełku. Quote
danka1234 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 zaznaczam watek,ma juz jakies ogłoszenia? Quote
danka1234 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 to ja mu zrobie,ale jutro wieczorem po pracy . Quote
kinga Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 danka1234 napisał(a):to ja mu zrobie,ale jutro wieczorem po pracy . dzięki wielkie :loveu: Quote
tanitka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 mały od rana się prezentuje towarzystwu :) Quote
kinga Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 nikomu nie podoba się kudłaty jamnik? ...niemożliwe :-(. Kudłów na krótkich nóżkach - jest jak na lekarstwo. Quote
kinga Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 tanitka napisał(a):ludzie, taki piękny jamniczek! ...i jakie ładne kupy robi :-P Jako, ze ja nie bywam za często w schronisku, gdzie hoteluję moje psy - zbieram wywiad o nich telefonicznie. Ciągle słyszę uspokajające: - KIngo, kupy robi ładne. ...wiec jak tak sie zastanawialam, co mogę jeszcze o Dziekanie napisac - to mi wyszło, zę największą wiedzę w chwili obecnej mam nt jego kup :-) Quote
karina1002 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 kinga napisał(a): ...wiec jak tak sie zastanawialam, co mogę jeszcze o Dziekanie napisac - to mi wyszło, zę największą wiedzę w chwili obecnej mam nt jego kup :-) Bo to bardzo duża wiedza :) Idziesz do weterynarza i przynajmniej znasz odpowiedź na jedno pytanie: Czy robi ładne kupy? Bo na pozostałe, to możesz mieć problem: Ile ma lat? Ile waży? Czy jest szczepiony i od czego ? Czy trzepie uszami? Czy ma pchły ? .......... :) Quote
danka1234 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ogłoszenia dla Dziekana; alegratka gumtre kokosy interpress e-oferty ojej kupie psa adopcja psa ogłoszenia olx giełda ogłoszen nasi pupile przygarnij zwierzaka Quote
kinga Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Danka - ogromne dzięki. jest jedno ale: Dziekan nie jest formalnie w schronisku, ale w hotelu ( a że "mój" boks hotelowy zlokalizowany jest akurat w schronisku, to inna sprawa). Danusiu, z róznych względów dyplomatycznych i geopolitycznych wazne jest, aby akcentować ten hotel, niekoniecznie eksponując schronisko. Te "moje" psy, przywożone z innego schroniska, nie mają kart schroniskowych, tylko hotelowe, adopcja i tak musi iść przeze mnie. Piszę to dlatego, ze często ludzie pomijają namiary na wolontariusza - i dzwonią bądź idą prosto do kierownictwa. A ponieważ kierowniczka i tak jest strasznie zalatana i umęczona nadmiarem schroniskowych psów, ja staram sie z moimi zejść jej z drogi i z oczu - i dlatego bardzo, bardzo proszę - zmien, o ile jest to w ogóle możliwe - lokalizację, może tylko na: Koszalin - pomijając schronisko. Ja ludziom telefonicznie dopowiem, w czym rzecz. uff, mam nadzieję, ze nie namąciłam za bardzo. Gdyby funkcjonowało mi normalne przesyłanie pw - napisałabym Ci krócej i bardziej konkretnie :-) A! I banerek nie wyświetla wątku :( Quote
tanitka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 szorsciak szuka pilnie domu, bo zima a on chudziutki :( Quote
Isadora7 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Sie wpisuje wieczorkiem aukcje chłopakowi zrobie Quote
kinga Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Isadora7 napisał(a):Sie wpisuje wieczorkiem aukcje chłopakowi zrobie dzięki dzięki :-) Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To to fajne masz. Tylko dlaczego to jest żółte? Jamniki nei są żółte. Szorstkowłose. On chyba farbowany, czy co?? Żeby ci szybciej poszedł, pofarbowałaś???? Quote
kinga Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 mar.gajko napisał(a): Tylko dlaczego to jest żółte? Jamniki nei są żółte. Szorstkowłose. ???? Ha! Ja też tak myślałam, że on z jakimś pudlem, czy coś. Ale Isadora napisała, że to "piękny szorstkowłosy jamnik". Aż mi się oczy zaświeciły, jak to przeczytałam. Bo Isadora ma jamniki, to się zna :-P Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='kinga']Ha! Ja też tak myślałam, że on z jakimś pudlem, czy coś. Ale Isadora napisała, że to "piękny szorstkowłosy jamnik". Aż mi się oczy zaświeciły, jak to przeczytałam. Bo Isadora ma jamniki, to się zna :-P Hmmm, hmmmm. No, hmmmmm. Zna się. Quote
Recommended Posts