*Monia* Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Na prawdę karmisz Swoje zwierzaki czymś czego składu dokładnie nie znasz? :crazyeye: Czy to tylko 'chwyt marketingowy? :shake: Quote
Sylwia M. Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Karina7 napisał(a):Wiec tak,posiadam taki skład % PUPPY Białko 27,0 Oleje 20.0 Błonnik 0,01 Popiół 6.8 Wita.A iu/kg 40,000 Wita.E iu/kg 10,000 Wit.D3 mh/kg 400 Miedź mg/kg 10 JUNIOR Białko 25,0 Oleje 13,0 Błonnik 3,0 Popiół 6.0 Wita.A iu/kg 14,000 Wita.E iu/kg 1,400 Wit.D3 mh/kg 250 Miedź mg/kg 20 Dziewczyny mają rację - to nie jest skład !!!! Ostatnio na wszystkim co kupuję, czytam składy - takiej karmy na pewno bym mojemu psu nie dała. O ile mi wiadomo, na worku powinien być dokładnie wypisany skład - tak jak podaje taks : - jakie mięso? Ile % Białko 27% ale jakie?????? (roślinne?) Quote
Sylwia M. Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 *Monia* ostatnio moją rodzinę czymś dziwnym bym nakarmiłam :) Kupiłam mieloną wołowinę (w supermarkecie). Dałam kotu, a ten nie je? Patrzę - jest skład - czytam - mąka sojowa (na pierwszym miejscu) mięso wołowe mielone na końcu + pełno dziwnych uzdatniaczy !!! Zjadły psy, jakoś, to przeżyły :)) Obiecałam sobie, że już nigdy nic nie kupię, zanim nie przeczytam dokładnie składu. Quote
*Monia* Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Też skład zawsze czytam, bo można się naciąć :roll:. Jak pójdę do zoologa po ciastka to przeczytam składy wszystkich co mi w ręce wpadną i nic przeważnie nie kupuję :evil_lol:. Gdyby Hexa lepiej przyswajała barfa i rodzice by tak nie marudzili to żadna z moich psic by nie jadła karmy, a tak tylko młoda zdrowo się żywi. Quote
Sylwia M. Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Nigdy, mi do głowy nie przyszło, żeby czytać skład na mięsie mielonym ? Myślałam, że mięso, to mięso :) Quote
gops Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 *Monia* napisał(a):Też skład zawsze czytam, bo można się naciąć :roll:. Jak pójdę do zoologa po ciastka to przeczytam składy wszystkich co mi w ręce wpadną i nic przeważnie nie kupuję :evil_lol:. Gdyby Hexa lepiej przyswajała barfa i rodzice by tak nie marudzili to żadna z moich psic by nie jadła karmy, a tak tylko młoda zdrowo się żywi. suche karmy nie sa takie zle oczywiscie zalezy jaka karma ale nie ma co najezdzac na wszystkie ogolem bo to nie prawda sporo osob pewnie by sie poklocilo nad wyzszoscia suchej od barfu :) teraz mieso z rzeznika tez nie jest takie pewne ,np pol kg korpusy :) co to za kura musiala byc sama barfuje jak wiesz ale znam amse karm ktore sa rownie dobre Quote
*Monia* Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ja nie twierdzę że wszystkie karmy są złe i nie skreślam karmy zanim składu dokładnie nie przeanalizuję. Shina je barfa a Hexa karmę - jest różnica. Chociaż do obecnej karmy nie mam zastrzeżeń i psisko mi w końcu zaczęło wyglądać normalnie. Kury w większych ilościach dopiero niedawno zaczęłam podawać, ale i tak bazujemy na indykach i kościach cielęcych. Podroby również głównie wołowe i cielęce. Mnie od korpusów ta skóra odpycha i psy jej nie dostają. Ja bym jeszcze gotowane mogła pochwalić, bo po tym Hexa robiła 1-2 minikupki dziennie :lol:. W sumie lepiej niż barf i karma :razz:. No i podstawowa sprawa - każdemu psu coś innego służy i każdy inaczej jedzenie przyswaja. Co nie zmienia faktu, że zboża to dla królika a nie dla psa ;). Quote
gops Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 wlasnie moja suka jest uczulona miedzy innymi na zboza :) dlatego barfujemy , bo ciezko dostac taka sucha w normlanej w miare cenie mu bazujemy glownie na kuraku , mamy maly wybor w rzeznikach i nie wiem czy to do konca takie zdrowe Quote
Agnieszka K. Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showcat.php?cat=all&stype=1&si=Chudleys Tutaj sa recenzje i składy karm. Quote
Karina7 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 napisałam,skład będzie po weekendzie,bo jest tłumaczony. Quote
Agnieszka K. Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Karina7 napisał(a):napisałam,skład będzie po weekendzie,bo jest tłumaczony. Nie wszyscy potrzebuja tłumaczenia ....... Quote
*Monia* Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Agnieszka K. napisał(a):Nie wszyscy potrzebuja tłumaczenia ....... No właśnie ;). Dzięki, poczytam sobie i jak ktoś chce mogę od razu przetłumaczyć :). Quote
Miłośnik Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Karina7 . Chętnie zmieniłabym dietkę moim psiakom . Jak można zamówić te próbki ? Chętnie wypróbuję i może uda mi się zakupić większy worek przez internet :) Quote
mam psa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 tez popatrzyłem na składy mieszanka typu muesli dla psow doroslych nie jest dla nas Quote
mam psa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 z tego co tu przeczytałem ja sie chyba nie skusze na chudleys. przy okazji, składów nie ma również na stronie producenta, dla zainteresowanych znalazlem tylko to: Karma Working dogs, ma 24% bialka i 12% oil jest opisywana tak: "Containing a blend of cereals with a low glycaemic response, it also provides an increased proportion of energy from fat..." (czyli w zaokragleniu na PL: zawiera roznorodnosc żbóż w niskim indeksem glikemicznym oraz dodatkowa porcje energii z tłuszczu") moim zdaniem slabo to brzmi. Quote
grafitowa. Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 poki co jestem zadowolona z Chudleysa. pies je go razem z probiotykami, Chudleys mobility i olejem ryżowym. bardzo ładnie przytył, potem zmniejszyłam trochę dawkę i póki co trzyma linię. ze strony układu pokarmowego żadnych problemów nie było, a karma szybko znikała z miski (wreszcie!) ziołka mobility sprawdzają się rewelacyjnie! naprawdę widać poprawę zatem porównanie RC Mobility a Chudleys Senior wypada na korzyść Chudleysa ;) Quote
Recommended Posts