Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wstępie przepraszam, że się nie odzywałam, ale u mnie jeszcze sesja trwa i nie za bardzo miałam czas usiąść i pisać.

Co do charakterku kerrakowego- o którym wspomniała chyba Dorothy - nie zaginął!!! To po prostu Czapla tak wpływa na pieski:razz: Myślę, że z niedźwiedzia lub lwa też zrobiła by potulnego aniołka:lilangel:

Chciałam jeszcze napisać, że Dredzik od wujka TuathaDea dostał worek suchej karmy, ciasteczka i patyczki do gryzienia:multi:
Wielkie dzięki ciociu Czaplo i wujku TuathaDea

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciliśmy z parku. Mimo, że sypie śnieg Dredkowi baaardzo się podobało. Koni biegała luzem, ale jego na razie nie puszczam, więc zwiedzał świat na długiej smyczce.:painting:
Sama zabawa na spacerku na razie go nie interesuje. Widać, że pochłonięty jest poznawaniem nowego terenu, przyglądaniem się kaczkom, gołębiom i tym podobnym nowościom.:cool3: A poza tym przecież szaleć można też w domu:evil_lol:
Teraz samacznie śpi sobie na kanapie.:sleep:

Nosek nasmarowany Alantanem, ładnie się błyszczy, nawet po tym jednym dniu skóra trochę odżyła, ale nadal sam z siebie nie robi się wilgotny:shake: Ale to chyba kwestia czasu, a więc poczekamy:)

Posted

Dziewczyny wy sie lepiej zabierzcie za stylizacje i wizaz, bo idzie wam idealnie:-)))):multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

I jak ktos napisal galeria Metamorfozy sie przyda jak najbardziej....:loveu:

Posted

Czasami mozna uzyc okreslenia, ze stalo sie jak w bajce ;)

dreniu.... teraz brakuje Ci tylko tego stalego i dobrego domku ,
pomimo, ze domek tymczasowy u konisi jest wspanialy :evil_lol:

Posted

Dreniu ma się wyśmienicie:) Szaleje,skacze po meblach i wchodzi na stolik:mad: na spacerkach pilnuje swojej damy, czyli Konisi. Z kolei Koni zskakuje nas swoimi postawami wobec Drenka.Jescze niedawno był wrogiem, na którego trzeba było co jakiś czas pokrzykiwać, a teraz całuje go nawet w uszka:loveu: Najgorsze jest to, że zaczynam się do niego przywiązywać (nie mówiąc o mojej mamie, której jest pupilkiem:cool3: ) i chyba nadszedł najwyższy czas, żeby ruszyć z ogłoszeniami.
A więc dziś ja piszę część smutno-schroniskową, przesyłam to dalej do TuathaDea, który ze swojej strony dorzuca info na temat rasy. Jutro wieczorem jak dobrze pójdzie tekst będzie już napsiany i gotowy do umieszczenia na allegro i innych ogłoszeniach.
Dredzik przesyła całuski dla cioci Mossi:Dog_run:

Posted

Bo Koni to postrach całej psiej części bloku:mad::evil_lol: Dlatego się bałam, ale okazuje się, że ma dobre serduszko...tylko pewnie na początku bała się o to,że Dredzik zabierze jej pańcię.Bo to też przecież bida schroniskowa była więc dobrze wie, jak to jest nie mieć swojego człowieka.

Posted

Konisia - kerrakowy facet potrafi sie przypodobac kazdej suni (te z wlasnej rasy nie sa latwe, a jednak jakos sobie radza;) ). A zwiazki spoleczne pomiedzy psami w jednym domu, to niesamowita sprawa - te wzajemne zabiegi pielegnacyjne jak wylizywanie uszu, oczu, przytulanie sie, ocieranie, zapraszanie do zabawy, no i obrona kazdego czlonka stada - mnie to zawsze powala.
No i wcale sie nie dziwie, ze zaczynasz sie do niego przyzwyczajac, fajny z niego ciap...

Posted

Dopiero teraz odkryłam ten watek. I zrobię tylko tak :crazyeye: I tak :multi:

Jesli planujecie papierowe wresje ogłoszeń, to mi prześlijcie na asher@poczta.onet.pl
Jak drukarka wyświadczy mi uprzejmość, to powieszę trochę w okolicznych zapsionych miejscach ;)

Posted

:placz: Ja to chyba nie zrozumiem większości ludzi :shake: Nigdy :( Dzwonią do mnie chętni na keraka po ogłoszeniach jakie ukazały się na temat moich szczeniaków kerry planowanych. Oczywiście chcieliby czystego kerry najlepiej z papierami za najwyżej 500 złotych. Wiekszość z nich miała kiedyś kerry albo innego terriera, częto z papierami, ale "nie chcą się bawić w wystawy" więc im mówię o Dreniu Na jakieś 100 telefonów tylko dwie osoby się w ogóle zainteresowały Dreniem. To dobrze dla Drenia, bo nie trafi w beznajdziejne ręce, ale o świadomości ludzi świadczy strasznie:-( I gdzie Ci prawdziwi wielbiciele kerry :placz: Podobno tacy są, jak dzwonią po szczeniaka, a rzeczywistośc jest koszmarna Jestem przerażona ilością snobów nas otaczających. Ja tu włosy z głowy drę żeby Dreniowi dom znaleźć Włacznie z tym, zę mojego małżonka kręcę na to jak mogę, ale mąż ma rację Dreniu byłby w niebezpieczeństwie ze swoim kerakowym charakterem przy moim dominującym canario . A ludzie tacy beznadziejni się okazują :placz: