Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To że aż tak dokazuje to najlepszy dowód na to że to kerak Toż to diabły w błękitnej skórze są :evil_lol:

czapla - oby było tak jak mówisz... Niestety ja teraz ogłaszając się z planowanymi szczeniakami kerry widzę, że w większości rzeczywiście potencjalni chętni to ludzie, którzy są przygotowani do posiadania tej rasy, ale nie brakuje też snobów :mad: , którzy się zorientowali, że to rzadka i elegancka rasa, ale kompletnie nie wiedzą, że niełatwa :shake: w prowadzeniu A jak na snoba przystało najczęściej są bardzo pewni siebie i wiedzę mają przeogromną i oczywiście mieli już kilka terierów i oczywiście (to już ponad wszelką wątpliwość) ich doświadczenie nie może być podważane przez "jakiegoś tam" hodowcę To ostatnie stwierdzenie to cytat z jednej z rozmów, jakie miałam ostatnio nieprzyjemność odbyć:-( Niestety nie zawsze tacy ludzie mają często tą umiejętność , że potrafią się "ukryć", a później efekty są takie jakie są :placz:

Posted

Wygląda na to, że Drenia ogolimy w niedzielę. Będzie można wtedy ostatecznie stwierdzić czy to 100% kerry, czy może jednak mix kerraka. Na razie nie mamy informacji, że taki pies komuś zaginął. Jeśli okazałoby się że to pies czystej rasy, to spróbujemy może jeszcze dowiedzieć się od czeskich hodowców, czy w okolicach Libereca nie było takiego zaginięcia.
Mam jeszcze pytanie - czy on był w schronisku czipowany?

Posted

TuathaDea napisał(a):
Wygląda na to, że Drenia ogolimy w niedzielę. Będzie można wtedy ostatecznie stwierdzić czy to 100% kerry, czy może jednak mix kerraka. Na razie nie mamy informacji, że taki pies komuś zaginął. Jeśli okazałoby się że to pies czystej rasy, to spróbujemy może jeszcze dowiedzieć się od czeskich hodowców, czy w okolicach Libereca nie było takiego zaginięcia.
Mam jeszcze pytanie - czy on był w schronisku czipowany?

Tak byl chipowany, powinien miec nr chipa w papierach.Do Konisi-w schronisku byl od 11.4.2005, zostal odlowiony w Jeleniej Gorze.
Magda

Posted

Słuchajcie! Wielkie podziękowania należą się Czapli i TuathaDea:Rose: :sweetCyb: :bigcool: Dzięki tym dwóm wspaniałym osobom Dredzik będzie jeszcze większym elegancikiem:cool3: W niedzielę z TuathaDea jedziemy do Czapli na strzyżenie. Jak dobrze zrozumniałam wszytsko to GRATIS!!! :crazyeye: :klacz: :jumpie: Oczywiście wszytsko udokumentujemy fotografiami. Trzymajcie kciuki:)

Posted

Już teraz jest booooossski , a co dopiero w niedziele :multi: :multi:
Ino zdjęciuszka szybciutko cioteczkom pokazać, bo umrą z niecierpliwości.
Dreniu, jesteś piekny !!!!
Konisiu, wymiziaj go od cioci Moni;)
Ciociom od fryzjera stokrotnie dziekujemy :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Dreniu to bardzo fajny pies i bardzo grzeczny. Wesoly i pelen temperamentu. Pozwolil mi zrobic wszystko co chcialam, bez zadnego protestu, po prostu aniolek:multi:

Konisia - daj znac, czy fotki doszly - pare razy wysylalam, bo przychodzily mi jakies zwroty. Jesli dostaniesz, to daj znac.

Posted

Widzę, że się niecierpliwicie więc wrzucam szybciutko pierwsze fotki, relację zdamy później.

Mosii, możesz tą pierwszą fotkę dokleić do pierwszego postu w tym topiku - tak dla porównania :cool1:

Posted

oj zle sie dzieje na dogomanii oj zle :shake:
zaboeraja ze schroniska kupe dredow, podmieniaja na wystawowego i mysla ze uwierzymy :evil_lol:

niesamowite!
dziewczyny dokonalyscie cudow!!
jaki on piekny teraz to juz tylko do noweg domu ale kto by nei chcial takiego elegancika :razz:

Posted

Jesli ktos sie na niego zdecyduje, to ja ze swojej strony oferuje darmowa pielegnacje futra - rozumiem, ze niektorych moze to odstraszac, ale z drugiej strony takie futro nie lnieje, wiec nie ma sie klebow siersci latajacych wszedzie i to jego atut.
Z tym, ze trzeba go do mnie dowiezc co jakies 2 miesiace, ale mysle, ze to tez sie daloby jakos zorganizowac.