Charly Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 pomysł jest dobry:) Tolu czy masz nowe zdjęcia Pikusia? Quote
Tola^^ Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Niestety nie bo dziś pełno śniegu w Obornikach i tylko jedna moja koleżanka miała lecz po chwili poszła do domu :( Quote
Ank@ Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 zapraszam na wątek Korusi : http://www.dogomania.pl/threads/137220-Kora-czasami-przymyka-smutne-oczy-i-wydaje-siAE-A-e-marzya-DT-DS-NA-CITO-ona-umiera Quote
Charly Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 waldi481 napisał(a):Mały jest w Obornikach? E/W no w Azorku. tam psiaki są razem na jednym wybiegu,więc będzie po kwarantannie razem z 180 psami.... Quote
Charly Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Tola^^ napisał(a):Niestety nie bo dziś pełno śniegu w Obornikach i tylko jedna moja koleżanka miała lecz po chwili poszła do domu :( szkoda. bardzo proszę postaraj sie o jakieś zdjęcia. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ile Pikuś waży?Tam na wątku gdzie jest zgłoszony proszą o wagę.. E/W Quote
Tola^^ Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Wiem jeszcze trochę ferie i będę codziennie w schronie to postaram się o fotki teraz może w środe będę w schronisku... Quote
Tola^^ Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 moim z daniem 8-10kg. bedzie ważył bo kawałek klopsa z niego jest :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jak trafi na ogólny schudnie,bo go do miski nie dopuszczą młodsze,silniejsze,ostre... Wracając do pomysłu-sprawdzałam w googlach macie w podziale na powiaty sporo takich placówek. Zresztą-oni tam na zachodzie mają inne podziały psów-nietylko wg wieku,płci,ale np" - rasopodobne,rasowe-tu pamiętam -ciągle to mówię-zwrócenie się w spr.ON do policji,straży granicznej. Jak się trafił golden to szukali kontaktu z dogoterapią,org.ratunkowymi.. Starsze psy-koty -do domów pomocy Może nie poszły wszystkie,o których mówił,ale ON policja wzięła,kot do domu opieki,bokser na lotnisko... E/W Quote
Charly Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 napisałam "oszczędnie" ze waży 7...;) tez myslę, ze wkrótce schudnie- chyba, że się ktoś zlituje. ale i tak jest za gruby;) Quote
Florentynka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Waldi, to jest piękna idea, ale jeszcze parę pokoleń musi przeminąć, żeby się dała w tym kraju realizować. Jedna z moich suk podobno była kiedyś rezydentką w jakimś domu pomocy - wyleciała stamtąd do schroniska. W Londynie w szpitalu widziałam psa - był tam zatrudniony po to, żeby odwiedzać pacjentów, którzy mieli na to ochotę. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji tu - to wymaga głębokich zmian w mentalności. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tam jest jakoś inaczej-nie wiem z czego to wynika.Przyznasz jednak Florentynka,że można napisać takie pisemka.Można spróbować. A podstawą winna być współpraca między organizacjami-to już byłby postęp.a nie.. E/W Quote
Tola^^ Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nie chyba nasz Pikunio nie schudnie bo w schronie dają dosyć jedzenia żeby się wszystkie najadły :) Jak na razie co 2 pies u nas to grubasek :) Quote
funia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 trzymaj sie staruńku ,myślę o tobie:roll: Quote
Olga7 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Oddac wiernego psa -po 17 latach ? A zeby tę babę spotkalo to samo -: niech trafi do domu starców i dogorywa tam samotna ,opuszczona i chora .Niech nawet bedzie bezdomna wczesniej .:mad::angryy: Quote
Tola^^ Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Tia i Wala były dzisiaj w schronisku i Pikuś już jest na wybiegu!! Nie jest zamykany w boksie na noc tylko cały czas luzem jest :( Na dodatek jamniczek rudy bardzo stary też jest lecz jeszcze w boksie jutro może jakaś wolontariuszka zrobi mu fotki i od razu zrobię mu wątek! A ja się bardziej zapoznam z Pikusiem i tym jamniczkiem to później dam więcej info! Quote
Charly Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Tolu popros kogoś o fotki Pikusia. może od kogoś pożycz aparat. te fotki są bardzo wazne. bardzo proszę Quote
Tola^^ Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Postaram się o fotki mam nadzieje że aparat się wykombinuje :P Quote
Tola^^ Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Zdjęcia zrobiła Angel: Ona była dziś z nim to coś powie jak będzie na dogomani o jego charakterze :) Quote
Tola^^ Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Wątek tego jamniczka i jego kolegi z boksu: http://www.dogomania.pl/threads/177840-DwA-ch-staruszkA-w-w-schroniskowej-budzie-Jeden-to-jamniczek-a-drugi-kundelek-MarznAE?p=13905046#post13905046 Quote
Angel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Tak byłam dziś z Pikusiem na spacerze i spędziłam z nim miło czas ;) Bardzo cieszy się na widok ludzi ;) Merda ogonem i cieszy się ;) Da wziąśc się na ręce bez problemu, lubi byc głaskany. Na spacerach lubi iść swoimi ściezkami. Nie lubi gdy ciągnie sie go na smyczy musi isc swoim tempem tzn. nie może iśc szybko i czasami zaczymuje sie żeby troszke odpocząc ale to wszystko jest dla niego normalne wkońcu ma już swój wiek . Ciekawi go wszystko dookoła. Jest radosnym, spokojnym psaikiem, chociaz nieraz pozaczepia się w inne psy i troche dokazuje ;) Za niektórymi psiakami na wybiegu biega i szczeka na nie ;) Jest uroczy i cudowny ;) Quote
Charly Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 dzięki kochane. biedny Pikus nadal bez domku, a tak zimno:( http://www.allegro.pl/add_item.php?change_ok=1&this_item_id=880032177 Quote
Charly Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 nie nic. zrobilam ogloszenie na cafeanimals. Quote
Recommended Posts