Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tola^^ napisał(a):
Niestety nie bo dziś pełno śniegu w Obornikach i tylko jedna moja koleżanka miała lecz po chwili poszła do domu :(

szkoda. bardzo proszę postaraj sie o jakieś zdjęcia.

Guest Elżbieta481
Posted

Ile Pikuś waży?Tam na wątku gdzie jest zgłoszony proszą o wagę..
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Jak trafi na ogólny schudnie,bo go do miski nie dopuszczą młodsze,silniejsze,ostre...
Wracając do pomysłu-sprawdzałam w googlach macie w podziale na powiaty sporo takich placówek.
Zresztą-oni tam na zachodzie mają inne podziały psów-nietylko wg wieku,płci,ale np"
- rasopodobne,rasowe-tu pamiętam -ciągle to mówię-zwrócenie się w spr.ON do policji,straży granicznej.
Jak się trafił golden to szukali kontaktu z dogoterapią,org.ratunkowymi..
Starsze psy-koty -do domów pomocy
Może nie poszły wszystkie,o których mówił,ale ON policja wzięła,kot do domu opieki,bokser na lotnisko...
E/W

Posted

Waldi, to jest piękna idea, ale jeszcze parę pokoleń musi przeminąć, żeby się dała w tym kraju realizować.
Jedna z moich suk podobno była kiedyś rezydentką w jakimś domu pomocy - wyleciała stamtąd do schroniska.
W Londynie w szpitalu widziałam psa - był tam zatrudniony po to, żeby odwiedzać pacjentów, którzy mieli na to ochotę.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji tu - to wymaga głębokich zmian w mentalności.

Guest Elżbieta481
Posted

Tam jest jakoś inaczej-nie wiem z czego to wynika.Przyznasz jednak Florentynka,że można napisać takie pisemka.Można spróbować.
A podstawą winna być współpraca między organizacjami-to już byłby postęp.a nie..
E/W

Posted

Oddac wiernego psa -po 17 latach ? A zeby tę babę spotkalo to samo -: niech trafi do domu starców i dogorywa tam samotna ,opuszczona i chora .Niech nawet bedzie bezdomna wczesniej .:mad::angryy:

Posted

Tia i Wala były dzisiaj w schronisku i Pikuś już jest na wybiegu!!
Nie jest zamykany w boksie na noc tylko cały czas luzem jest :(
Na dodatek jamniczek rudy bardzo stary też jest lecz jeszcze w boksie jutro może jakaś wolontariuszka zrobi mu fotki i od razu zrobię mu wątek!
A ja się bardziej zapoznam z Pikusiem i tym jamniczkiem to później dam więcej info!

Posted

Tak byłam dziś z Pikusiem na spacerze i spędziłam z nim miło czas ;) Bardzo cieszy się na widok ludzi ;) Merda ogonem i cieszy się ;) Da wziąśc się na ręce bez problemu, lubi byc głaskany. Na spacerach lubi iść swoimi ściezkami. Nie lubi gdy ciągnie sie go na smyczy musi isc swoim tempem tzn. nie może iśc szybko i czasami zaczymuje sie żeby troszke odpocząc ale to wszystko jest dla niego normalne wkońcu ma już swój wiek . Ciekawi go wszystko dookoła. Jest radosnym, spokojnym psaikiem, chociaz nieraz pozaczepia się w inne psy i troche dokazuje ;) Za niektórymi psiakami na wybiegu biega i szczeka na nie ;) Jest uroczy i cudowny ;)