Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lulka, rzeczywiście masz się z tymi psami :shake:

Viki już szczuplejsza i to sporo, bo tylko ja ją karmię, no i się nie włóczy.
Wydaje mi się, ze spotkanie trzeba zrobić gdzieś po drodze - tzn. nie na działce, ale gdzieś obok, a potem razem wrócić. Ona nie zmieniła się - lubi psy, gania się tu z taką młodą suczką onką, tylko, ze jak Viki ucieka, to tamta jej nie może dogonić - Viki jest strasznie szybka, pamiętam, ze jak z Sońką biegały, to była szybsza od Soni - wszyscy się dziwiliśmy.

Myślę, ze nie będzie warczeć, ani walczyć o teren, tylko na początku konieczne karmienie osobno.

Nie wiem, czy pisałam wcześniej o tym, ale ćwiczę trochę Viki :evil_lol: - jak jej daję jeść to każę jej usiąść i mówię "nie wolno". Ona czeka, gapi się na mnie, przestępuje z nogi na nogę, póbuje czasem podkraść trochę tego jedzenia, ale się słucha. Wydłużam czas tej męczarni stopniowo - teraz ją trzymam ze 20 - 30 sek. maksymalnie, bo mi jej szkoda. Potem mówię "weź" i ona już wie, o co chodzi :cool3:

Aha - wymyśliłam, ze jak tylko przeoraja nam działkę, to z tyłu wydzielę im część terenu, powbijam tam słupki drewniane i rozciągnę kilka linek od pastucha. Tam jest ten kojec (pamiętasz Lulka, pan go robił przy nas), przeniosę tam bude Viki, a Soni trzeba będzie zrobić drugą, albo jedną większą, więc chyba tam im będzie dobrze. Nie mogę im pozwolić latać bez kontroli po całym ogrodzie, bo wszystko stratują, no i Viki niestety straszy ludzi (nawet naszych sąsiadów, którzy często przychodzą), więc jak ktoś przyjdzie to muszą wędrować na tył działki. No i muszę Sonię regagowac na gwizdek, żeby się nie wydzierać podczas spacerów.

A w ogóle to często tam teraz przesiaduję, bo dużo pracy, i powiem wam, ze jest tam super - cisza, spokój (chyba że Viki szczeka - a szczeka dużo :evil_lol:) i juz się nie mogę doczekać przeprowadzki. Za tydzień wchodzi pan od glazury :multi:

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...