Beata_Dorobczyńska Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 ja wiem, ze one nie ze schroniska ale jedzenie widzą jak Lulka im kupi . Proszę pomożcie cos znależć.
Milady Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Słuchajcie, trzeba psom zorganizować jedzenie, póki nie znajdą domu. W której części Warszawy są psiaki?
Beata_Dorobczyńska Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Czesc, nie martw sie o jedzenie , to już moje i Lulki zmartwienie one potrzebują normalnego domu . Ale zanim go znajda to my je nakarmimy ;)
Lulka Posted March 4, 2006 Author Posted March 4, 2006 problem w tym, ze nawet jak zawiezie sie jedzenie to nie sadze, zeby dostały tyle ile im potrzeba. te dwie sunki trzeba stamtad wyciagnac koniecznie, bo one z głodu umra.
Milady Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 A można po prostu przyjechać i osobiśie karmić psy? A te pozostale dwa w jakim są stanie? Ta baba karmi dwa a dwa nie? Może dałoby się jakieś lepsze fotki zrobić. Sorki, ze o to pytam, ale wystawiam dużo psów na allegro i wiem, ze dobre zdjecia to niestety podstawa sukcesu
Lulka Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 twierdzi, ze karmi raz dziennie wszystkie. Ale wtedy by tak nie wyglądały, moim zdaniem. Wszystkie 4 tak wyglądają niestety. nie moge jezdzic codziennie bo to jest 30 km od Warszawy. Nie wiem czy zgodzi sie na wiecej zdjec, poniewaz juz z tymi był problem, zeby nie bylo widac, ze one takie chude. :shake: Ale sprobuje raz jeszcze, moze na dworze.
Beata_Dorobczyńska Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Milady niestety nie można karmić samemu bo przeciez nie pojedziesz do czyjegoś domu i nie powiesz , że będziesz przyjezdzac codziennie karmić psy zważywszy , że właścicielka nie widzi w tym problemu ( w tym, że psy sa wychudzone ). Jedyne co mozemy zrobic z Lulka to zawozic wor jedzenia i liczyc , ze dostana jesc dlatego bardziej zależy nam na tym aby poszły do domku gdzie bedzie pelna miska i cieple poslanie. Ps. Lulka kupilam wczoraj worek jedzenia , postaram sie podrzucic w srode do Ciebie .
Lulka Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 Kochana jestes!!! Ale przeciez dałas mi ostatnio kase na jedzenie:roll:
Beata_Dorobczyńska Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ale byłam wczoraj w selgrosie i nabyłam :)
Lulka Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 Kochani, dałam ogłoszenia na 4 łapach i city ale jak na razie nic:shake: Podzielcie sie pomysłami, gdzie jeszcze szukać nowych, dobrych własciceli? Szczerze mówiąc to moje pierwsze psiaki, ktorym szukam domków i nie bardzo mam pojecie co nalezy robic.
morisowa Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Kochani, dałam ogłoszenia na 4 łapach i city ale jak na razie nic:shake: Podzielcie sie pomysłami, gdzie jeszcze szukać nowych, dobrych własciceli? Szczerze mówiąc to moje pierwsze psiaki, ktorym szukam domków i nie bardzo mam pojecie co nalezy robic. W tym wątku jest podanych sporo stron na których można dawać ogłoszenia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859 warto próbować. No i oczywiście allegro. Ale zawsze ważne są dobre zdjęcia i jakiś "wzruszający tekścik" Można też zrobić ogłoszenie i porozwieszać po okolicy.
Lulka Posted March 9, 2006 Author Posted March 9, 2006 juz powklejałam na kilka stron ogłoszenia, ale jak na razie nic. Z allegro to mam pewne obawy, bo wiele osob z dogo jak ktos proponuje allegro to nie zycza sobie, wiec nie wiem czy to dobry pomysł. Zdjecia musze zrobic rzeczywiscie lepsze, jesli ich pani sie zgodzi:angryy: Jesli chodzi o tekst to nie bardzo mam zdolnosci pisarskie:shake: jesli ktos lubi pisac i mogłby mi, a raczej suczka pomoc, to byłabym bardzo wdzieczna. Ja wiem, ze to nie sa schroniskowe psy, ze maja własciciela, ale co to za własciciel, ktory psy glodzi i tzryma na mrozie.:placz: Na szczescie zgadza sie na zabranie choc tych dwoch psow (tzn z checia sie ich pozbedzie).
Beata_Dorobczyńska Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 to jeszcze jest tak, że nie można wszedzie ich ogłosić bo to niby wielka tajemnica. Najlepiej gdyby pewnego dnia zniknęły i oby nowy własciciel nie wiedział nic o poprzednim. Po prostu teraźniejsi właściciele nie chcą byc rozpoznawalni więc chętnie się pozbęda ale bez szumu.
Beata_Dorobczyńska Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Podnoszę . Dziś z Lulką kupiłyśmy kolejna porcję jedzenia dla psów , niestety a może i stety idzie ona na wszystkie psy ( szt. 4 ) więc schodzi tego sporo. nie jest to rozwiązanie bo właściciele już kompletnie nie poczuwają się do karmienia psów za własne pieniadze. Proszę , spróbujmy coś znależć , suki są łagodne i grzeczne chca tylko jeść i być pogłaskane.
Lulka Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 Byłam dzis u psiaków. Zawiozłam gotowane, puszki i suche. Za kazdym razem mam nadzieje, ze beda choc troszke lepiej wygladac, ale niestety moja nadzieja rozbija sie o beton jak wysiadam z samochodu. Psy wygladaja strasznie:placz: . Jak tylko sie wysiadzie to łapia za rece, tak leciutko, bez agresji, poprostu mowia daj mi jesc:placz: zabierz mnie. Kurcze dzisiaj to zupełnie sie załamałam, ta bezsilnośc mnie dobija. A na dodatek zapomniałam aparatu, zeby zrobic im nowe fotki. Dowiedziałam sie, ze podobno były odrobaczane na jesieni, ale czy to prawda to nie wiem. Teraz modle sie, zeby dali tym suczką na wiosne tabletki antykoncepcyjne, bo jak ktoras zajdzie teraz, w tym stanie w ciaze, to czarno to widze. Coz moge jeszcze napisac, ze jak odjezdzałam to łzy miałam w oczach jak te psiny usiadły za brama i tak patrzyły błagalnym wzrokiem....ehhh...:placz:
Beata_Dorobczyńska Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Dziewczyny roześlijcie to gdzie możecie , mysmy z Lulka juz poprzesyłały wszystkim znajomym . To jest straszne uczucie gdy pies łapie ze rękę i zwyczajnie prosi - daj jeść , daj proszę. :placz:
Beata_Dorobczyńska Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Jak mam jeszcze pojechać po jakieś psiaki to może zaoszczedzcie mnie i Lulce wydatków na dofinansowanie nieodpowiedzialnych właścicieli . Znajdzmy jakiś domek suniom.
Lulka Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 Musze koniecznie pojechać zrobić zdjęcia. Kurczę gdzie ja mam łeb, jak mozna zapomnieć aparatu:mad: :mad: :mad: Moze jak uda mi sie ładniejsze fotki zrobic to ktos je zechce, one sa naprawde bardzo bardzo miłe i nie zasługują na smierc głodową. Niby jedzenie jest zawozone - dzieki zakupom Beaty- ale psy wyglądaja jak kosciotrupy, nie wiem dlaczego:shake: Chrupek mowi, ze moze maja chore nerki albo watrobe albo cos innego jeszcze. Poradzila rowniez aby je odrobaczyc, nawet jak były na jesieni odrobaczane.
Tigraa Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 o zesz w morde:mad: dziewczyny jak moge pomoc?Moze ich na Allegro wystawic co?
Beata_Dorobczyńska Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 wystaw Aniu , prosze Cię bardzo . Lulka ja im kupie paste albo tableki to im dasz jak pojedziesz bo jak sie domyślasz ja tam nie pojadę.
Lulka Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 kurcze nie na allegro, albo chociaz bez drastycznych opisow, bo mnie skatuja tam albo nie wpuszcza wiecej Chrupek cos wspominala o allegro rowniez wolałabym, zebys tam nie jechała, bo jakbys psiaki zobaczyła na zywo, to byś im (włascicielom rzecz jasna) łby pourywała
Beata_Dorobczyńska Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Wcale się nie wybieram bo jak słusznie zauwazyłaś siedziałabym za gówno a poza tym miałabym dwa psy w bagazniku z niemym pytaniem - i co dalej ? Dzieki Lulka za pomoc, bez Ciebie by juz były za tęczowym mostem. ps. Mysle, że własciciel jezeli wchodzi na allegro to tylko po to aby zerknać na gadzety z seks shopu , nic innego tam dla niego nie ma.
Tigraa Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Betako mam prosbe czy mozesz jakis piekny tekst napisac i mi na pw wyslac?Ty pieknie potrafisz pisac.i kontakt do kogo maja ludzie dzwonic. Ja tez mysle ze oni na Allegro nie zajrza,niby po co?
Lulka Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 kontakt do mnie 503-143-355 zapomniałam wczoraj napisać, ze padł pomysł oddania ich do schroniska, bo moze tam szybciej ktos je zobaczy i zabierze:angryy:
Recommended Posts