mru Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 nie wiem czy zawiozła, bo nie wiem czy dała radę złapać te pierwsze :) ale może tak a jak nie to na pewno to zrobi :) Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Samczyki mają w siuraku taki gnatek(!!!!) i on przeszkadza w wysiuraniu kamienia i piasku -stąd ta krew i podrażnienie - ale opieka czyni cuda! Spacerki tez trzeba skrócić - bo pogoda brrrrr! Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 mru napisał(a):nie wiem czy zawiozła, bo nie wiem czy dała radę złapać te pierwsze :) ale może tak a jak nie to na pewno to zrobi :) To się robi najlepiej w kubeczek albo słoiczek - jak podniesie łapę - to cyk i już! Ja już mam wprawę hi Hi! Quote
mru Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 no wiem, ja też umiem :) podejrzewam, że pani Ela też :) tylko nie wiem kiedy zauważyła, że on tak siusia :) bo może od razu i od razu z nim pobiegła Quote
mru Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 ale Ty mi nic nie mow, że cyk i już :P ostatnio łapałam mocz mojego tymczasa co to była za zabawa! 6 rano, mróz ja z pojemniczkiem on podnosi nogę i sika, ja podtstawiam pod drugi strumień on słyszy dzwny dźwięk (jak mocz wlewa się do pojemnika) i przestaje sikać :P i znów i znów i znów hahha ale było ;) Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 No to czekamy na relację! A pasta jest wstrętna - ucieka zaraza z tubki:mad:jak mały gejzer!:mad: Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Nie martw się, mnie tez sąsiedzi sobie paluchami pokazywali:mad: Opracowałam system - nogą przydeptuję smycz i szybki skłon - podstawienie i...... Ha - Sukces! Quote
Kociabanda2 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 cóż, jeśli to faktycznie kamienie są powodem śladów krwi w moczu to przed wyborem odpowiedniej karmy, antybiotyku itd. trzeba faktycznie określić czy to fosforany czy szczawiany. Czyli bez latania za psiakiem z kubeczkiem na siuśki się nie obejdzie :) Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ano, ano! I jeszcze u starszych psiaków sucha karma nawet najlepsza - nawet ta przeciw kamicy - jest niewskazana - bo i serca często mają słabsze. Quote
Ola la Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 oj tryzmam kciuki ,zeby Kostuś jak najszybciej "wyrzucil" kamienie z siebie. napewno tak bedzie:) co mu tam beda jakieś kamory przeszkadzaly. Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Sie rozpuszczą i sie wysiurga:cool3::diabloti: Quote
mru Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 rozmawiałam z panią Elą. jutro będą wyniki moczu itd. :) zobaczymy co to wet mówi, że albo kamienie albo jakieś zapalenie dostał już jakieś leki no a jutro się okaże co więcej trzeba Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Będzie dobrze!! przy tak czułej opiece!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Ola la Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 bedzie dobrze bedzie:)czyli Pani Ela spokojnie dala rade z "łapankiem " Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Trening to grunt:diabloti: Oluniu! dla mnie wiesz,co? Plizzzzz:diabloti: Quote
mru Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 nie dała, bo nie zdążyła rano ;) od razu jak zobaczyła krew to poleciała do weta Kostek miał cewnikowanie:scared: Quote
Ola la Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 cioteczko Talcott spoznione ale szczere ;) : Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 :modla::modla::modla::modla: oj ja durna! Tak samo zawsze ryczę jak mi to sprezentujesz!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
mru Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 niedny Kostek, a Wy się jeszcze śmiejecie :eviltong: Quote
Talcott Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Biedny, biedny - ale za 2-3 dni będzie jak nowy!:lol: Quote
mru Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 już jest jak nowy! :D i już doskonale wie gdzie mieszka, dziś na spacerku pani Ela powiedziała "wracamy do domu" i ją Kostek bezbłędnie pod blok przyprowadził :loveu: pani Ela mówi, że Kostek musiał mieć dom kiedyś, ma takie domowe nawyki :) ładnie czeka na jedzonko w kuchni ;) na spacerku przez ulicę szybko przechodzi jejku, Kostek to był taki uśpiony jeszcze bardzo żywy pies bardzo mnie wzruszył, a widziałam go tylko dwa razy w życiu po 10-15 minut :) wzruszyła mnie też pani Ela, która zawsze do mnie dzwoni, opowiada o Kostku :) która cieszy się jak ja dzwonię i jest bardzo mądra :) dlatego zamówiłam parę dni temu adresówkę dla Kostka :) (mimo, że przyczepiłam mu taką adresówkę-kieszonkę materiałową, ale wiadomo, to jest mało trwałe) adresówka jest śliczną kosteczką :) mam nadzieje, że Kostkowi będzie w niej do twarzy! pani Ela dziś ją dostała, bardzo się cieszyła :) oh, Kosteczku! czuję, że już nie pamiętasz Konstancina, swojego boksu, Mroczki i dr R... ;) Quote
rita60 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Ciekawe w jakiej dzielnicy mieszka teraz Kostek,moze mijamy sie na spacerkach:razz: Quote
mru Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 no może tak... :) jak go spotkasz to ukochaj! Quote
Recommended Posts