Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwoniła dziś do mnie być-może-przyszła pani Kostka :)
lubię takie odpowiedzialne osoby

pani chciała mieć wszystko dograne na ew. jutrzejszy przyjazd Kostka

pani kupiła już jedzonko nawet :eviltong:

dziś o 19 wizyta :p

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola la, jakby coś, to ja też mogę pomóc w wizycie :) Mru, a co Ty mówiłaś doktorowi? Że Kostek będzie następny? :lol:Sorry za brak ogłoszeń Novej, ale ze względu na popsutą klawiaturę mam ograniczone możliwości. Mam nadzieję, że po weekendzie będę mogła pomóc :oops:

Posted

koosiek cioteczko kochana to bylabys w stanie przeprowadzic wizyte dla gryzionego malucha z obornik?domek czekla a wizytatora nima:(
to jest praga ulica.darwina przy rondzie starzynskiego.

a i wizyta na centrum potrzebna tzn.wizyta i prezentacja psow bo pani nie ma neta.to rencistka czy jakos tak ale dorabia na centrum.ma 5 kotow.mialam do niej wczoraj dzwonic a tu dupa....

ps.nie da sie do ciebie wyslac pw:(

Posted

No i po wizycie.
Pani Elżbieta jest bardzo sympatyczną, elokwentną osobą. Ma doświadczenie ze zwierzakami, również takimi po przejściach. Jakiś czas temu zaginęła jej sunia - ktoś nie domknął furtki u znajomych na działce i sunia wyszła. Miała demencję starczą. Mimo poszukiwań, wizyt w schronisku, ogłoszeń również w internecie - nie udało się jej odnaleźć.
Pani mówiła, że jest przygotowana na ewentualne trudności aklimatyzacyjne. W razie krótkich wyjazdów będzie zabierać psiaka ze sobą, w przypadku ewentualnych dłuższych nieobecności będzie miał się kto psiakiem zająć - syn, córka, były mąż. Na wydatki związane ze zdrowiem/chorobą również jest przygotowana, ma zaufaną lecznicę ("Cztery Łapy" na ul. Ciołkowskiego). Pani jest również świadoma, że przynajmniej w pierwszych miesiącach po adopcji nie wolno psa spuszczać ze smyczy. Naświetliłyśmy z Jolą również sprawę kastracji i adresówki. Moja luźna sugestia - zadbajcie proszę, by Kostek miał już na sobie adresówkę gdy dotrze do Pani.
Pani będzie Kostkowi gotować, póki co zaopatrzyła się już też w puszeczki.
Jest też w domu posłanko po poprzedniej suni - tak na oko myślę, że będzie dla Kostka w sam raz. Są ręczniczki do wycierania łapek ;)
Dla jasności zapytałam również o alergię na psiaki - nie ma. Są za to niewielkie problemy z kręgosłupem - gdy Pani coś dźwignie - no ale to się zdarza wielu z nas.
Ma mój i Joli gust wszystko wydaje się być jak najbardziej w porządku. Mam głęboką nadzieję że to TEN dom dla Kosteczka :) Oby!
Pozdrawiam :)

Posted

dzięki, Kasiu, że to napisałaś :)
dziękuję Wam obu za wizytę!

my zaraz po Kasi telefonie pojechaliśmy do lecznicy - przekazałam dane do chipu :) pan doktor miał przywieźć Kostka do lecznicy na noc - czyli Kostkowi jest już ciepło, a jutro to w ogóle już będzie u siebie... :)

rano podrzucimy Kostka Madallenie :) a za parę godzin... Kostek będzie w domu :)
wypełniłam już umowę, Kostek będzie miał też książeczkę

potem będziemy umierać z nerwów, jak tam Kostkowi, jak się zachowuje itp. ;) a potem będziemy mdleć, że wszystko ok :P

dziękuję wszystkim za pomoc i trzymajcie jeszcze kciuki :D

Posted

wspaniała wiadomość!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:
i Kosteczek będzie mieć domek :cunao:

Kostek ma allegro jeszcze na 10 dni , szkoda aby się marnowało..
na kogo podmienić?:cool3:

Posted

Kostek ty stary szczęściarzu!taka szybka akcja.
kurczaki my na dogo to wspoldzialamy jak mroweczki.tyle rzeczy trzeba bylo zrobic zeby Kostek wreszcie mogl zamieszkac "u siebie".

jupi!:)

Posted

Proszem Ciem ;)
a jutro Kostek sobie potupta do domku....

eeee a wlasciwie pojedzie.

Cioteczki pomoze mi ktoras w zrobieniu wizyty przedadopcyjnej w Warszawie?

Posted

melduję, że Kostek już w drodze do Łodzi :)

a tu jeszcze z nami w drodze do Madalleny:

zobaczcie, jak odżył :) smrodek mały

pani juz czeka na Kostka ;) nagotowała mu ryżu, przygotowała posłanie, grzebień :eviltong: i w ogóle doczekać się nie może...