Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nadzieja - usiłowałam śledzić ten wątek, ale dałam sobie spokój; wiesz czemu? Bo ty w zasadzie nic rzeczowego nie piszesz. Gdzies tam w jednym poscie - ze masz umowe, ale co w niej jest - nie znalazlam. Masz podobno prawnika - tez nie wiadomo, co z nim ustalilas. Są podobno dokumenty, zaswiadczenia z sekcji od wetow - gdzie ich wyniki, na co wlasciwie zdechl pies???

No wlasnie - jakiej ty pomocy oczekujesz od dogomaniaków?

Posted

jesli ktoś chce poznac szczegoly zapraszam na gg.pies miał. wsteczna wade serca, wodoglowie"uszkodzenie serca o charakterze zmian wstecznych i zapalnych, ktore spowodowały zaburzenia w krazeniu. zmiany te byly przyczyna uszkodzenia watroby, co skotkowało niewydolnoscia i indoksykacja organizmu"

Posted

nadzieja napisał(a):
co checie wiedziec mam tyle dokumentow ze nie wiem od czego zaczac. czeko oczekuje od DOGOMANIAKÓW?- MOZE KTOS Z WAS SLYSZAL O PODOBNYCH PRZYPADKACH SZUKAM INNYCH

Nadzieja, kazdy z nas słyszał o takich samych lub podobnych przypadkach. Jednym sie udało coś wywalczyc innym nie. Ale zazwyczaj osoba poszkodowana zaczynała walke o zwrot kasy lub dugiego papika zaraz po fakcie. Nie po 8 miesiacach. Teraz to mysle ze juz nic nie zdziałasz, i musisz sie z tym pogodzic.

Posted

WIECIE DLACZEGO NIE PISALAM WCZESNIEJ????hodowca mnie zwodzil ze odda mi psa lub kase!!!!!!!!!!a od stycznia powiedzial zebym sie .........wiec pisalam POSTY NA YORKACH ALE modernizator kasował je.

• 2 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

Cathedral napisał(a):
"trudno-se zama jestem winna" bo kupilam z pseuhd. gdyby psy nie kosztowaly 1900 to chetnie za tysiaka kupilabym. wywyzszanie bo ktos jest madrzejszy bo go bylo stac na psa za 2000 to nie argument."

Ktoś był mądrzejszy, nie dlatego, że go było stać - tylko dlatego, że wiedział co robi i nie kupował na allegro... Nie miałaś 2000 - trzeba było kupic kanarka.
Chcesz ukarać pseudohodowcę - trzymam kciuki żeby Ci się udało w sądzie, chociaz - owszem: uważam że sama jesteś sobie winna.

zgadzam się z Tobą w 100%. ja żeby kupić swojego pieska czekałem rok ,. nie chciałem kupować psa bez rodowodu , z prostego powodu zawsze jest to ryzyko,że kupi sie psa chorego. :angryy:

Posted

[SIZE=4][B]Jak się chce mieć "yorka" za mniejsze pieniądze to potem są tego rodzaju problemy.Psy są chore,albo dorastają do 7 kg albo mają wypaczoną psychikę.Pseudohodowcy nie ponoszą kosztów utrzymania,pielęgnacji czy też doboru genetycznego.Produkują te psy bez opamiętania.
Ja jako hodowca nasłuchałam się tak różnych historii od ludzi,którzy wcześniej kupili yorka za np.800 czy 1000złotych i wkrótce mieli pogrzeb.
Prawda jest taka-dopóki są chętni na tanie yorki dotąd będą one produkowane.[/B][/SIZE]

Posted

Ja kupilam yorka (suczke) 3,5 miesieczna z metryka (bez zadnych dyskwalifikujacych wad) za 1450zl ( w Warszawie) i do tej pory jedynym problemem byly zabki mleczne, ktore musialy byc usuniete przez weta. Wiem tez o hodowli, ktora suczki sprzedaje za 1300zl a pieski po 1000zl. Dla porownania yorki bez metryki "dla konesera" (skarlowaciałe) sprzedawane sa na allegro po 1500-2000zl. Jesli ktos chce kupic taniej pieska z metryka proponowalabym poszukac w mniej znanych hodowlach, bo oczywiste jest ze po bardzo utytuowanych rodzicach szczenieta sa znacznie drozsze.