nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 tu sprawa sie toczy nie o odchudzanie ludzie poznalam osobe ktorej pies york tez mial identyczne objawy. mozliwe ze to ten sam hodowca ma w innym miescie posrednikow. Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 on sie na mnie wypiol zmienia tel. przeklina istny ..... Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 co ja mam zrobic szukam podobnych pokrzywdzonych Quote
Draczyn Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 nadzieja napisał(a):co ja mam zrobic szukam podobnych pokrzywdzonychW ZK Oddzialu z którego ten hodowca pochodzi możesz dostać informację ile szczeniąt bylo w miocie i może niektore z nich zostaly zarejestrowane w tym wlaśnie oddziale. Dojść do włascicieli tych psiakow i może ktoś z nich jest w podobnej sytuacji Quote
annnka Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 facet nie odprowadzil podatku US pewnie go zbada po anonimowym donosie :evil_lol::mad: a ZK niech pokaze ze moze karac Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 kochani in nie jest w zwiazku to bajda co mi mowil Quote
elżbietarusos Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Annnka , po pierwsze to właściwie nie wiem , czy ta umowa faktycznie jest. Po drugie szczeniak nie ma rodowodu. Facet może się go wyprzeć , nawet jeśli umowa jest , powie np. że to nie ten szczeniak. On owszem sprzedał , ale innego , co się z nim stało nie wie. Ten który nie żyje to inny , a ktoś chce od niego wydusić kasę. Gdy pies nie ma tatuażu , chipa to udowodnienie , że to ten pies a nie inny będzie trudne. To nie jest tak , że nie chcemy Nadziei pomóc. Tylko , koszty jakie poniesie np. zakładajac mu sprawę cywilną , mogą okazać się wyższe niż cena szczeniaka.I wcale nie jest powiedziane , że sprawa zakończy się pomyślnie dla Nadziei. Quote
annnka Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 elżbietarusos napisał(a): ale zobacz oni tak naskoczyli ze sama sobie winna badania genetyczne tych zwlok i obciazyc faceta i by wyszlo ale w praktyce wiem ze duzo ciezej to zrobic i to juz wczesniej bylo Quote
elżbietarusos Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Żeby zrobić badania genetyczne , trzeba dysponować rodzicami ( lub rodzeństwem, ). Jeśli on ma wiele psów , do badań może podstawić inne , i nic z tego nie wyjdzie. Z tym naskoczeniem , to masz rację. Nie jest grzechem posiadanie psa bez rodowodu. Bezpieczniej jak się jednak okazuje , mieć rodowodowego. Może mało delikatnie staraliśmy się to Nadziei wytłumaczyć. Quote
annnka Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 trzeba delikatnie tak moze podstawiac ale jesli zrobic nalot i pobrac od wszystkich psow.... (wielkie koszty) Quote
Draczyn Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 annnka napisał(a):ale zobacz oni tak naskoczyli ze sama sobie winna badania genetyczne tych zwlok i obciazyc faceta i by wyszlo ale w praktyce wiem ze duzo ciezej to zrobic i to juz wczesniej byloJeżeli facet nie jest członkiem Zk, to chyba na tej drodze nic sie nie da zrobić. Dlatego wlaśnie ja osobiscie jestem przeciwnikiem kupowania psow bez rodowodu. To tak jak telewizor kupiony na bazarze. Nie ma zadnych gwarancji i w razie czego nie wiadomo gdzie sie udać. Drogasądowa jest zmudna i bardzo kosztowna i trudno jest przewidzieć jej zakończenie. pozostaje tylko zapomnieć. Czas goi rany Quote
annnka Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 chyba masz racje ale moze warto naglosnic w mediach jako przyklad bez danych etc. Quote
Draczyn Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 annnka napisał(a):chyba masz racje ale moze warto naglosnic w mediach jako przyklad bez danych etc.A dlaczego bez danych. Wlasnie z danymi, aby ostrzec innych, zeby ich tez nie nabieral Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 moi drodzy umowe kupna ma i zdjecia z nimi hodowcami i szczenikiem na rekach, swiadkow kupna, dokumentacje leczenia, wszystko, gosc zmienia numery tel. jak rekawiczki.wie ze sprzedal mi psa chorego obiecywal ze w razie czego zwroci kase i co ?po miesiacu jak pies nie zyje wypuiol sie na mnie Quote
Draczyn Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 nadzieja napisał(a):moi drodzy umowe kupna ma i zdjecia z nimi hodowcami i szczenikiem na rekach, swiadkow kupna, dokumentacje leczenia, wszystko, gosc zmienia numery tel. jak rekawiczki.wie ze sprzedal mi psa chorego obiecywal ze w razie czego zwroci kase i co ?po miesiacu jak pies nie zyje wypuiol sie na mnieJa nie pisala bym o nim tak anonimowo. na wszystkich forach bym ogłosila, ze te=aki to a taki pan to i to zrobil nie tak. Napisz takie pismo i powklejaj je gdzie możesz i niech on Cię pozwie do sądu i wtedy napewno wygrasz sprawę. Przynajmniej ja bym tak zrobila. Zyczę powodzenia Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 tak ale ja chce wystapic jako poszkadowana nie potrzebuje zaby on mnie posadzil Quote
maxi3 Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Gdzie kupowalas tego pieska? W Katowicach powstalo Stowarzyszenie ludzi oszukanych,przez posrednictwo Kynologiczne ALEKSANDRA z Chorzowa.Oszusci przedaja psy jako rasowe/kundelki/ spisuja odpowiednie umowy kupna sprzedazy.polowa z ich sprzedanych psow jest chora i pada niemowiac ze to czyste kundelki. Sprawy sadowe ciagna sie latami,a oni ciagle sie oglaszaja w prasie. Quote
nadzieja Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 w łodzi od hodowcy łódzkiego moge prosic o nasmiary W Katowicach powstalo Stowarzyszenie ludzi oszukanych,przez posrednictwo Kynologiczne ALEKSANDRA z Chorzowa Quote
maxi3 Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Wiem ze do Stowarzyszenie na swoja siedzibe w katowickim Spodku,japostaram sie dowiedziec czegos wiecej i o dokladny nr tel do stowarzyszenia. Wiecej informacji na ten temat mozna dostac w zwiazku Kynologicznym w chorzowie. Quote
nadzieja Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 gdym tylko znalazla kogos kto kupił od nich psa???????? psa kupiłam w łodzi od chodowcy podobno bylo 4 szczeniaki 2 sunie i 2 pieski urodzone 2 kwietnia 2005r. hodowca powiedzial ze musze kupic ja szybciej w maju. bo sie przeprowadza. czy slyszeliscie lub znacie podobne historie????? Quote
ela_1986 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 nadzieja napisz mi w prywatnej wiadomosci dokladny adres i przydomek hodowlany ok? popytam wtedy znajomych, ktorzy maja yorki...a noz... Quote
nadzieja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Moi Drodzy Piszcie Nie Pozwolcie Temu Tematowi Umrzec!!!!!!!!11 Quote
nadzieja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Nie Pozwolcie Tematowi Spasc Prosze Piszcie Quote
Recommended Posts