Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a zupki chinskie dla ludzi sa dobre? ten makaron jak dobrze zerknac jest taki sam - zalewasz 5 min i gotowe. To jest swinstwo i do tego drogie.
Nie kombinowac, wystarczy kupowac makaron ludzki - jak najbardziej ok.

Posted

Nie wiem, pytam się.

A konserwy są niby takie ekstra? Do wszystkiego jak się chce można się doczepić (niby co to za żarcie jeść suche granulki ?). Chcę się dowiedzieć - NADAL - czy ktoś się spotkał z taką karmą. Nie na zasadzie co by było gdyby było, ale czy jego psy to jadły.

Posted

Ja nie bardzo mam przekonanie do tego makaronu. On chyba jest z jakimiś przyprawami, pachnie identycznie, jak chińskie zupki :-/
Mimo, to kupowałam go, bo marna ze mnie kucharka i psie posiłki zazwyczaj wychodziły mi w konsystencji zupy :oops: Wtedy dosypywałam trochę tego wynalazku ;) Jednak nie zdecydowałabym się na stosowanie tego, jako głównego, albo jedynego wypełniacza.

ps. konserw też nie polecam ;) Szkoda pieniędzy, lepiej kupić tanie mięso, np. drobiowe - na pewno jest dużo wartościowsze.

Posted

asher dlatego porownalam do naszych chinskich zupek, bo to dokladnie ten sam makaron - ale do autora chyba nie trafia:roll: ja po prostu nie rozumiem, po co to dawac?? Makaron zwykly jest chyba tanszy? Gotuje sie max 10 min?

Posted

'sTrochę w temacie. Wiem, że kilka firm, min. Hill's, RC mają w swojej ofercie taką karmę instant, którą zalewa się wodą. Kiedyś chciałam coś takiego kupić, jak mi pies zaczął suchą wybrzydzać, ale wet powiedział, że to dla rekonwalescentów i nie nadaje się na dłuższą metę do jedzenia.
Miał ktoś styczność z czymś takim?

Posted

Miał ktoś styczność z czymś takim?

Ja :p Nie polecam. Kupowałam coś takiego z Bewi Doga. Przede wszystkim psy tego jeść nie chciały. Poza tym na pierwszy rzut oka wygladało paskudnie. Mój TZ stwierdził, że wygląda to to jak płatki mydlane. Fakt, część stanowiły takie właśnie płatki a reszte jakieś granulki, które przywodziły na myśl pozamiatane resztki karmy i co się tam jeszcze trafiło :razz:

Do autorki tematu:
Kupiłam kiedys 10kg makaronu niby specjalnego dla psów. Jakoś wtedy nie naszła mnie reflaksja co w nim takiego "specjalnego". Faktycznie konsystencją i sposobem przyżądzania przypomina chińskie zupki. Zapach też nie specjalny a po jakimś czasie wylęgły się w nim robaki :crazyeye: Wyrzuciłam go i kupuje teraz normalny, dla ludzi.

Posted

Ja makarony kupuję różne, i dla psów, i dla ludzi. Ten psi, który kupuję jest ciemniejszy, bo jest z różnych zbóż. Ale generalnie jest OK. Zaznaczam, że to zwykły makaron do gotowania, nie jakiś instant. To po prostu zwykły ale psi.

Posted

Ja jako wypełniacz stosuje ryż , makarony raczej zimą , by zwiększyć kaloryczność posiłków ( jest to makaron przeznaczony dla ludzi )
Kupowałam także ten do zaparzania , ale psy tego nie chciały jeść poza tym niezbyt dobrze wyglądal.
Podejrzewam , że ten drugi to po prostu odpad z zupek chińskich , jakieś zmiotki.

Posted

Jonquil napisał(a):
'sTrochę w temacie. Wiem, że kilka firm, min. Hill's, RC mają w swojej ofercie taką karmę instant, którą zalewa się wodą.

Coś właśnie w tym stylu, nie chodzi mi absolutnie o te makarony z supermarketów.