Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Najnowsze wiadomości z kliniki:

13.00 – Brenda wróciła z kliniki:

Kontrastowy rtg pęcherza wykazał brak uchwytnych zmian; cewnik pozostaje do wtorku;

wyniki badania krwi – w górnych granicach normy.

Rtg klatki piersiowej ( uniesienie tchawicy na wysokości prawego przedsionka serca; nieznacznego stopnia zastój w krążeniu płucnym).

Pobrano zeskrobiny z okolic oka – w badaniu mikroskopowym pasożytów nie stwierdzono; zlecono badanie mykologiczne.

Brenda ma złamanie stawu w przedniej łapie, ale na tyle stare, że operacja obecnie nie wchodzi w rachubę ( jeżeli w ogóle); cechy dysplazji stawu łokciowego lewego znacznego stopnia, ma też zgniecione( podejrzenie zmiażdżenia) mięśnie i naczynia krwionośne – ale ich ciągłość nie została przerwana; stwierdzono stan zapalny mięśni.

Wykazuje ogromną tkliwość w obrębie narządów miękkich brzucha; wszystko to sprawia, że suka odczuwa bardzo dotkliwy ból, oddech ustabilizował się na tyle, że nie ma już zagrożenia życia; serce ma powiększone, ale jest to sprawa wieku.

Lekarze uznali, że w chwili obecnej badanie ekg jest niecelowe( operacji na razie nie będzie).

Utrzymano antybiotyk, ( Synulox) Metacam, Pyralginę p/bólowo oraz Scanomune i Caniviton do jedzenia.

Jest bardzo wyczerpana, bólem, porodem i tym co przeszła, w chwili obecnej najbardziej potrzebny jest jej wypoczynek, spokój, zalecono ścisłe ograniczenie ruchu.

Jeżeli nie zdarzy się nic nieprzewidzianego, to następna wizyta w klinice we wtorek.

Po przyjeździe Brenda zjadła swoje danie i teraz śpi.

Maluchy dostały kleik ryżowy – zjadły go ochoczo; jeśli nie będzie sensacji gastrycznych zaczniemy je dożywiać 2 x dz. żeby oszczędzić matkę.

Posted

No super !!!! , zaczyna się przebijać słońce, ale ostrożnie z brawami ...Brenda śpi.
Czekać , czekać, czekać - to wszystko faza przejściowa jeszcze.

Czyli jasno widać, że Brenda była przejechana traktorem przez swojego oprawcę i do tego katowana w przeszłości. Chwastom śmierć i wieczne potępienie:angryy::mad:.

Posted

rozliczenie transpotu Brendy wg ViaMichelin:
Wyrzyki-Bolewo - 47 km
Bolewo-Pultusk-Serock - 82 km
Serock-Wyrzyki - 37 km
RAZEM - 166km

samochod pali 8,4l beznzyny, czyli 166km = 13,95l benzyny. Tankowalam na BP po 4,36.
Koszt transportu - 13,95*4,36 ~ 60 zł

Dzieki zaistnialej sytuacji odechciewa mi sie pomagac...

Posted

Ewusek napisał(a):
rozliczenie transpotu Brendy wg ViaMichelin:
Wyrzyki-Bolewo - 47 km
Bolewo-Pultusk-Serock - 82 km
Serock-Wyrzyki - 37 km
RAZEM - 166km

samochod pali 8,4l beznzyny, czyli 166km = 13,95l benzyny. Tankowalam na BP po 4,36.
Koszt transportu - 13,95*4,36 ~ 60 zł

Dzieki zaistnialej sytuacji odechciewa mi sie pomagac...

czy to jest Twój wkład w sprawę Brendy, czy oczekujesz zwrotu z zebranych pieniędzy? proszę o odpowiedź

Twój komentarz poniżej nie wymaga komentarza - jeśli masz wolę pomagania i kochasz zwierzęta, nieporozumienia między ludźmi nie powinny mieć dla Ciebie znaczenia. Ode mnie prywatnie - obrońcy zwierząt nie mają takich wątpliwości, zwierzęta nie czytają dogomanii i takich stwierdzeń by pewnie nie pojęły.
Mam nadzieje, że cieszysz się razem z nami poprawą zdrowia suni.

Posted

Wczoraj, w dogomaniackim kółeczku zastanawiałyśmy się, czy są jeszcze modzi na dogo :P
Dzięki, że są jednak i ogarniają nieogarnięte.
Sprawa Brendy przerażająca, liczę na to, że nasze zbiorowe złe fluidy wysyłane kierunku jej oprawcy dadzą efekty ...

Posted

Wpłacam 25 zł..tylko tyle :roll: Masz racje Sonikowa dobrze, że nie ma zagrożenia życia. W koncu tu dotarłam..czekałam na wypłatę.
Ewusek -dziwne te Twoje strwierdzenie-"Dzieki zaistnialej sytuacji odechciewa mi sie pomagac..." Sorry .... to po co to robisz??:shake:

Posted

[QUOTE=kakaicezar;13867108
Ewusek -dziwne te Twoje strwierdzenie-"Dzieki zaistnialej sytuacji odechciewa mi sie pomagac..." Sorry .... to po co to robisz??:shake:

Nie zaczynajmy od początku.....

Posted

Plicha napisał(a):
Czekamy na dalsze info co tam z sunieczką? Czy dotarła moja wpłata?

Plicha-twoja wpłata dotarła,bardzo dziękujemy.
Wpłaty z ostatnich dni wpisuję w poście nr.1.za każdą pomoc jesteśmy wdzięczni:loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']Dajcie znac czy doszedl przelew, gdyby byla jakas tragedia finansowa powazna to wolajcie....cos tam jeszcze postaram sie wyskrobac dla slicznotki (o ile TZ mnie wczesniej nie spakuje i odesle do Polski) ;)

Przelew doszedł;),dzięki.A ja mąż cię wygoni to zapraszam do mnie na Mazury;)

Zapraszam na kolejny bazarek dla Brendy:
http://www.dogomania.pl/threads/177447-Modny-kostumik-na-ratowanie-maltretowanej-Brendy-do-18-01?p=13868519#post13868519

Posted

16.00
Brenda czuje się lepiej; oddech wrócił do normy; dużo śpi; z apetytem zjada każdy posiłek i..... zawarczała dziś na dzieciaka, który chciał wpakować pyszczek do miski, gdy jadła !!!!!
Suka z trudem podnosi się tylko na załatwienie potrzeby fizjologicznej – poza tym wyłącznie leży. Wyjęcie cewnika przesunięte na środę.

Rozróżniamy „brednowe” dzieciaki:
BARON – chłopak – największy i najsilniejszy
BANDA – średnia sunia
BURDA – najmniejsza i najsłabsza z całej trójki.Lwewa przednia łapina zakończona białą niedużą skarpetką; zdjęcia jutro zrobi „ fachowiec”

Po podaniu kleiku ryżowego maluchom, sensacji nie było dziś; rano dostały zmiksowany ryż z marchewką i niewielka ilością gotowanego kurczaka – danie im smakowało!
Wieczorem kaszka kukurydziana na wodzie + łyżeczka masła
No i oczywiście cycuchy mamy w każdym czasie.