Pies Wolny Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ustaliłem z Marchewą, że ona dalej będzie zbierać wpłaty na suńkę i będzie przekazywać je na konto Emira. Rozliczenie wpłat i deklaracji tu na Dogo, rozliczenie wydatków po info od Emira. Jeśli będą jakieś zmiany powiadomimy wspólnie z Marchewą. Furciaczek - to się nazywa zimna krew i wzgląd na dalekosiężny cel. Wpłaty są potrzebne - to poza dyskusją. Quote
Lajla Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 furciaczek napisał(a): Rozumiem ze wplaty nalezy kierowac na konto fundacji Emir, prosze o informacje z jakim dopiskiem bo mi umknelo w calym tym zamieszaniu. strona nr 1: JOANNA GONCIARZ UL.LANCA 2/21 12-100 SZCZYTNO BANK PKO BP 37 1020 3639 0000 8302 0092 9133 w tytule koniecznie:nick z dogo-dla kaukazki Quote
furciaczek Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dzieki, zaraz zrobie przelew, ciesze sie ze choc tak moge pomoc. Quote
Ewusek Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 dobranoc :-) trzymam suki za sunie, jest naprawde przeurocza... Quote
Pies Wolny Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ze mną jak z dzieckiem, no to siku , paciorek i spać. Brenda trzymaj fason - trzeba odchować dzieciaki. Wszystkim co pomogli jeszcze raz dziękuję za pomoc. Quote
megii1 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Ja też już wszystko przeczytałam. I nie skomentuję - nauczona doświadczeniem paru innych wątków na dogo. Tutaj Sunia jest najważniejsza, a o mnie można pisać co się chce - już się przyzwyczaiłam:) Dziękuję wszystkim za pomoc dla Suni i jej dzieciaków i mam nadzieję, że stan Suńki będzie się z dnia na dzień poprawiał. Marchewa, jeżeli bazarki są nadal aktualne to poproszę adres do wysyłki:) Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nawet nie bede czytac ostatnich paru stron bo..... Wracajac do suni....bo o nia tu chodzi Brenda czy Pusia? Bo roznie piszecie? Jak sie czuje puchatka biedna? Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Też nie będę czytać,bo znowu się wkurzę.. Jak się czuje sunia?Tylko ona się liczy-nikt i nic nie jest ważne! E/W Quote
MARCHEWA Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Czy ktoś może zrobić suni nowy,aktualny bannerek? Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 .. nazbieralo mi sie troche deklaracji i nie chce Nikusia nerwowo wykanczac bo sie pogubimy, moglabys mi prosze wyslac cale namiary na konto dla PUSI, z adresem i telefonem na mojego maila (za duzo mam priv tutaj i sie gubie juz)? W temacie prosze wpisz KONTO PUSI - zeby nie bylo opoznienia z przelewem na luty (1 lutego). Dzieki bardzo. emigrantka@gmail.com Quote
sonikowa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 sonikowa napisał(a):Czy wiadomo jak suni minęla noc? A ja sie zacytuję... Wiadomo coś? Quote
Awit Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tragiczne życie biednej suni:-( Oby jak najmiej już cierpiała:-( Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 JAKO ZE JA TU JESTEM TEGO NO NOWA CALKIEM - CZY KTOS MOGLBY MI WYTLUMACZYC JAK KROWIE PRZY ROWIE DLACZEGO PIES KTORY JEST POD OPIEKA FUNDACJI POTRZEBUJE DEKLARACJI? Ops, sorki za capsy ale mialam wlaczone nie zauwazylam..... Quote
Pies Wolny Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):JAKO ZE JA TU JESTEM TEGO NO NOWA CALKIEM - CZY KTOS MOGLBY MI WYTLUMACZYC JAK KROWIE PRZY ROWIE DLACZEGO PIES KTORY JEST POD OPIEKA FUNDACJI POTRZEBUJE DEKLARACJI? Ops, sorki za capsy ale mialam wlaczone nie zauwazylam..... Mój spokój tłumaczy Twój nick i niech tak zostanie. Otóż fundacja nie trzepie kasy z powodu tego, że jest fundacją. Każda fundacja musi sama dbać o swoje finansowe zasilanie - jednym ze źródeł jest wspomaganie przez publiczną zbiórkę środków, dobrowolne wpłaty wszystkich tych , którzy tak postanowią znając cel działania fundacji i jej pracę, wpłaty podatników z odpisu 1% - OPP, jak i inne dozwolone prawem metody. Jak fundacji braknie kasy - to fundacja następnej Brendzie NIE POMOŻE - chyba, że Ty wspomożesz fundację, a ona dalej ..... Nie ma żadnych wątpliwości co do czystości rozliczeń finansowych Emira oraz jej ustawowej sprawozdawczości merytorycznej. To warunek podstawowy i jest w 100 % spełniony. Pełna transparentność - nowomowa, ale ważna. Jeśli jednak i Emirowi braknie kasy - to kicha, będziemy mogli się naparzać z medialnymi ekspertami dla treningu. Więc jeśli możesz - pomóż i pamiętaj to pomoc nie dla Emira, a dla Brendy. PSY GÓRĄ (I O KOCINIE PAMIĘTAJ TEŻ):lol: Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dzieki za opis... przez mojego nicka pytalam bo.. bo nie wiedzialam jak to wyglada :P - o kotach tez pamietam, moj 10 latek a chorymi nerkami wlasnie mi nalal na lozko ....sikiem prostym.... Quote
MARCHEWA Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):25 zlotych miesiecznie (stala deklaracja) ale od 1 lutego - wczesniej nie dam rady.... :( Trzymaj sie sunia...... Wielkie dzięki. A to pierwszy bazarek dla suni: http://www.dogomania.pl/threads/177265-Imprezowy-komplet-na-ratowanie-przejechanej-suni-do-17-01?p=13852561#post13852561 Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zależy mi bardzo by przeczytać o tym co z psinką-a znowu polskie piekło zawitało. Chcę wiedzieć co znią. Czy jest moderator? Elżbieta Quote
Anashar Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Niestety macie pecha, bo mod tu wpadł i wyczyścił wątek zanim doszedł do ostatniego posta ;) Apeluję wszystkich o spokój. W tej chwili najważniejsze jest dobro Brendy. Jeżeli Emir kogoś pomówiła, to niech skontaktuje się z nią telefonicznie bądź mailowo. Sądzę, że prędzej się dogada niż pisząc na forum, którego ona w świetle regulaminu nawet nie ma prawa czytać. Wzajemne narzekania i potyczki słowne w niczym nie pomogą. Sunia ze szczeniakami jest teraz pod opieką Emira i jeżeli ktoś chce pomóc, niech wpłaci choć jakieś grosze na podane wcześniej konto. Dalsze dyskusje nt. tego kto zrobił dobrze a kto źle będą usuwane. Jeżeli chcecie dalej je prowadzić, załatwiajcie to przez PW Quote
Pies Wolny Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Anashar - zbawco, jaką Ty masz siłę perswazji. Dzięki. Quote
gameta Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Anashar, następnym razem zaczynaj od końca ;) Pozwolę sobie zacytować wieści z żółtego - optymizmem nie wieją :( "Noc minęła spokojnie, chociaż Brenda caly czas ciężko oddychała; mimo podanych leków, nie oddawała moczu. Lekarz podjął decyzję o konieczności cewnikowaniu. Przewieźliśmy ją do kliniki, gdzie została podłączona do kroplówki i jednocześnie cewnikowana. Okazało się ,że poza wypełnionym pęcherzem, mocz zbiera się w jamie brzusznej – został z niej usunięty; Usunięto także płyn zbierający się w płucach; Najprawdopodobniej suka ma uszkodzony ( rozerwany? przedziurawiony) pęcherz lub przewód moczowy. Jutro o 9.00 zostanie przeprowadzona konsultacja chirurgiczna oraz wykonane kontrastowe zdjęcie pęcherza i przewodów moczowych w celu zdiagnozowanie urazu. Brenda ma założony cewnik. W dalszym ciągu UTRZYMUJE SIĘ NIEWYDOLNOŚC ODDEECHOWO- KRĄŻENIOWA i to w chwili obecnej jest największym zagrożeniem dla jej życia. Po powrocie z kliniki i uwolnieniu organizmu z płynów Brenda zjadła ½ rozgotowanego kurczaka z marchewką i ryżem w rosole; dostaje także Caniviton. Maluchy mają biegunkę, co może być skutkiem nieodpowiedniego karmienia tak małych szczeniąt. Czekamy ,aż ustabilizują się. Wtedy spróbujemy zacząć dokarmianie od małych ilości papki ryżowej na wodzie, a następnie na rosole. Są ruchliwe i energicznie ssą matkę. Kolejne wiadomości , gdy zdarzy się coś istotnego; jeśli nie – to jutro po powrocie z kliniki." Cóż, jest w dobrych rękach, teraz trzeba hm... szczęścia? cudu? Quote
obraczus87 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Sunia trzymam za Ciebie kciuki!!! Za Ciebie i Twoje dzieciaczki............ Quote
Emigrantka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 [quote name='Anashar']Niestety macie pecha, bo mod tu wpadł i wyczyścił wątek zanim doszedł do ostatniego posta ;) dzieki ;) Sunia, trzymaj sie.... maluchy masz, trzymaj sie puchatku sliczny. No i w koncu Pusia czy Brenda? Bo roznie piszecie i glupieje.... Quote
Pies Wolny Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Emigrantka napisał(a):[quote name='Anashar']Niestety macie pecha, bo mod tu wpadł i wyczyścił wątek zanim doszedł do ostatniego posta ;) dzieki ;) Sunia, trzymaj sie.... maluchy masz, trzymaj sie puchatku sliczny. No i w koncu Pusia czy Brenda? Bo roznie piszecie i glupieje.... Prosiłem już zostawmy Brenda jako symbol nowej drogi - no .....użarło to gdzieś:evil_lol: ciekawe, kto też to wessał w odkurzacz :evil_lol: .... dobra , dobra, no czy ja narzekam ? Quote
furciaczek Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dajcie znac czy doszedl przelew, gdyby byla jakas tragedia finansowa powazna to wolajcie....cos tam jeszcze postaram sie wyskrobac dla slicznotki (o ile TZ mnie wczesniej nie spakuje i odesle do Polski) ;) Quote
Recommended Posts