Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

transport psiaki mają już załatwiony na bank? Bo być może kumpel z Ciechanowa by mógł sunię do Serocka dowieźć (pytałam, czy psa nie chce ale on już ma psy i na razie nie może ;) ) i jakby co, to może chociaż transport by się udało... wieczorem da mi znać, czy ewentualnie mógłby w sobotę, gdyby było trzeba. Na razie jest na etapie kupowania auta ;)

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Proponuję zbierać pieniążki na konto Marchewy, a potem niech jedna osoba przelewa do mnie. A co do garazu (odp dla Wolnego Psa)- to dlatego taki pomysł, zeby Suni było ciepło i zeby miała spokój. Jak szczeniaki sie usamodzielnią będzie mieszkać w kojcu.

Posted

megii1 napisał(a):
Proponuję zbierać pieniążki na konto Marchewy, a potem niech jedna osoba przelewa do mnie. A co do garazu (odp dla Wolnego Psa)- to dlatego taki pomysł, zeby Suni było ciepło i zeby miała spokój. Jak szczeniaki sie usamodzielnią będzie mieszkać w kojcu.

Przecież wiem wszystko od Marchewy. Czyżbym marudził albo wybrzydzał :cool3: ??
Rozumiem, że wracz przyjedzie do Ciebie żeby zrobić przegląd towarzystwa. :razz:

PS. Telefon do mnie ma Marchewa. Gdyby coś było potrzebne i poza Twoją mocą może mi się uda pomóc.

Pozdrawiam :lol:

Posted

Pani, z którą mailuje od jakiegoś czasu w sprawie adopcji małej suczki, przemiła osoba, chce przelać na rzecz Suni 50 zł - prosiłabym o przesłanie na pw numeru konta i umieszczenie Pani D. Żukowiec na pierwszej stronie przy wpłatach jednorazowych -chciałabym podac Pani link do wątku:) Poproszę też na pw adres do wysyłki fantów na bazarek.

Posted

Pies Wolny napisał(a):

PS. Telefon do mnie ma Marchewa. Gdyby coś było potrzebne i poza Twoją mocą może mi się uda pomóc.

Pozdrawiam :lol:

Dziękuję za informacje:) Pozdrawiam:)

Posted

Zaraz wstawię w 1 poście numer konta do wpłat na rodzinkę,proszę koniecznie wpisywać w tytule,że to dla kaukazki,bo zbieram także na ślepą Tinę i Onkę Lusię,więc,żeby wszystko było jasne.

Ja mam 100 zł,moja koleżanka Ola 170 zł.
Ewusek-napisz po wszystkim ile jesteśmy ci winni za paliwo.

Bardzo dziękuję także pani D,Żukowiec za ofiarowaną pomoc finansową.

Posted

Właśnie dzwoniła Ewusek,że wiezie sunię i małe.
Suka jest w kiepskim stanie,ma najprawdopodobniej złamany bark,albo jeszcze gorzej!!!Ten zwyrodnialec przejechał ją traktorem!!!Będzie potrzebne prześwietlenie i pewnie drogie leczenie.
Jak się okazało sunia jest w typie leonbergera.Na szczęście maluchy czują się dobrze.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Właśnie dzwoniła Ewusek,że wiezie sunię i małe.
Suka jest w kiepskim stanie,ma najprawdopodobniej złamany bark,albo jeszcze gorzej!!!Ten zwyrodnialec przejechał ją traktorem!!!Będzie potrzebne prześwietlenie i pewnie drogie leczenie.
Jak się okazało sunia jest w typie leonbergera.Na szczęście maluchy czują się dobrze.

Jaki koszmar!!! Może trzeba by ją od razu do weta zawieźć?

Posted

Ja jestem w szoku!Wiedziałam,że suka kuleje i myślałam,że ją ten idiota kopnął,ale Ewusek mówiła,że wnosiła sukę do samochodu na rękach,że ona leżała!!!Ewusek mówiła,że łapa jest lodowata,że suka nie reagowała na szczypanie.
Potrzebna jest kasa na weta.Czy ktoś może zrobić jej cegiełkowe Allegro?

Posted

[quote name='MARCHEWA'] Potrzebna jest kasa na weta.Czy ktoś może zrobić jej cegiełkowe Allegro?

Dziewczyny, trzeba ją ratować, zawsze pieniądze się uzbierają, tylko potrzeba dwóch, trzech dni - a na razie szybko do lekarza, bo przecież ona tę łapę może stracić...

Posted

Straszna historia.:crazyeye:.brrr co za ludziska...po prostu brak słow.SZOK SZOK:shake:
Mogę zadeklarować pomoc finansową. Są jakieś fotki suni...dużo stron w wątku i z lenistwa nie chce mi się ich przeglądać

Posted

Ale z nią trzeba od razu do weta...

Dzwoniłam do Ewusek, właśnie spowodowała wypadek:shake: Nic poważnego ale z Jej winy....

Sunia jest w takim stanie, że spokojnie przeżyje do jutra. Jutro będzie przyjęta przez dr Bissenika.

Posted

Oj niedobrze, niedobrze, dodatkowy kłopot dla Ewusek. Jak człowiek jest pełen emocji to popełnia błędy. Ja już to wiem i staram się wtedy nie jeździć autem. A tam na miejscu pewnie emocje wylewały się uszami. Trzymaj się Ewusek, trzymaj się suńka.

Posted

Dzwoniła Megii1,że sunia jest już u nich,że to piękna psica,ale łapa wisi:-(
Rozmawiałam z Wolnym Psem i powiedział,że EMIR przejmuje opiekę nad sunią,już ktoś po nią do Megii1 jedzie i że jeszcze dziś będą z nią u dobrego specjalisty.
Nadal potrzebne będzie wsparcie finansowe dla niej,ale wpłaty pewnie będą na konto Emira.
Poczekajmy,aż sami się odezwą na wątku i napiszą jaki jest stan suczki.

Megii1,Ewusku-jeszcze raz wielkie dzięki .

Posted

im wiecej czytam tych historii to zaczynam bać się ludzi naprawdę, jak można coś takiego zrobić skoro ktoś potrąci zwierzaka a zdarza się bo i ludzi się potrąca to powinien wsadzic w samochód i do weterynarza zawieźć ja naprawde nierozumiem takiego postępowania jakim trzeba być sory za słowo ale sk&^$@@!synem żeby zostawić zwierzaka na pastwę losu, mam nadzieję że takich ludzi spotka kiedyś coś podobnego że będą leżeli połamani w rowie i ktoś ich minie obojętnie. Nie dociera do nich że zwierzak czuje i cierpi? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży tgrzymam kciuki i postaram się pomóc.

Posted

Z tego co mi powiedziano,to facet tej suki nie cierpiał,bo miał z nią same problemy.......bo suka się ciągle szczeniła....dlatego chciał ją zabić........bez komentarza.
Ponoć inne psy traktuje lepiej.

Posted

Wolny Pies, zadzwon do mnie... miales mi smsem podac nr telefonu...
Kiedy bedzie Pan Tomek ?
Caly czas czekamy z Darkiem na przyjazd, nie wyjmowalismy suni z samochodu, tylko dolozylismy do niej szczeniaki, zeby czuly sie bezpieczniej.

Łapa w fatalnym stanie, nie wiem, czy jest wybita z barku, czy przestawiona, ale nie reaguje, nie ma czucia, nie mogla wogole wstac jak lezala na lewej stronie... jak ja podnioslam, to stala a lapka byla bezwladna...
jedna wielka masakra...

Szkoda mi tej pani, u ktorej sunia byla... oddawala mi ja ze lzami w oczach, ale wie, ze juz nic zlego nie czeka jej z rak tego "kata" - sama tak nazwala swojego meza...

Oprocz łapy sunia ma problem z okiem, dookola jest wyłysiale a w srodku jakas maż.

Czekamy na pana Tomka...

Posted

gagata napisał(a):
Tomek w drodze do Was....

Tomek przejął właśnie sunię i jedzie furt do lekarza - gabinet czeka, wszystko poukładane.
Następne info będzie po wizycie u lekarza, być może dziś w nocy, jak coś więcej się dowiemy to wrzucę tu.