MARCHEWA Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 03.01 dostałam telefon od znajomej,że dzwonił do niej wujek mieszkający pod Ciechanowem,że na wsi jego znajomi chcą zastrzelić 7 letnią kaukazkę,tak bez powodu,są już umówieni z kimś na tą egzekucję!!! DZISIAJ JUŻ WIEMY,ŻE OPRÓCZ SUKI SĄ W SZOPIE 3 SZCZENIAKI OD TEJ SUKI URODZONE 18 GRUDNIA,KTÓRYCH TEŻ NIE CHCĄ!!! POTRZEBUJEMY DEKLARACJI NA UTRZYMANIE TEJ CZWÓRKI W HOTELU!!Mamy już transport i miejsce w Hotelu u Megii1,teraz musimy prosić o wsparcie na utrzymanie rodzinki,tylko dzięki dogomaniakom jest to możliwe.Doba w Hoteliku to 15 zł,do tego szczepienia i karma. Dzisiaj po psy pojechała Ewusek.Na miejscu okazało się,że sunia jest w kiepskim stanie,ma złamany bark,albo to coś poważniejszego,facet podobno przejechał ją traktorem!!! Suka okazała sie psem w typie LEONBERGERA,a nie kaukaza. Obecnie suka i maluchy przebywają pod opieką Fundacji EMIR. WPŁATY JEDNORAZOWE: p.D.Żukowiec-50zł-wysłana 11.02 Marchewa -100 ZŁ Ola-170 ZŁ(Ola wysłała te pieniądze bezpośrednio na konto Emira z dopiskiem Od przyjaciół ze Szczytna) Plicha-50zł Furciaczek-50zł Pan Radosław G.-102zł KakaiCezar-25zł Kari-50zł Razem:427zł Wszystkie dotychczasowe wpłaty przeleję w piątek na konto Emir.Jeżeli ktoś jeszcze chce wspomóc Fundację w leczeniu Brendy,proszę wpłacać pieniądze bezpośrednio na konto EMIR. 16.01 wpłaciłam 380 zł na konto Emira,50 zł od D.Żukowiec prześlę,jak wpłynie na moje konto. Quote
MARCHEWA Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Nie mam w domu internetu,jakby coś to podaję mój numer tel.693960672 Quote
clockwork Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 marchewo pisz mi na gg.. jakby coś ;) i puść strzałka tel, żebym wiedziała ze mam działać na kompku ;) [FONT=Arial]BANERKI PODLINKOWANE!!!!!!!!!!!!! [/FONT] Quote
Goś Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Dobrze. Rozmawiałam. Marchewa ma się dowiedzieć, do kiedy sunia ma czas. A my musimy jej pomóc. Trzeba się porozsyłać po ludziach! Quote
ketunia Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Jestem Megii. Co za drań. Noż sie w kieszeni otwiera. Do kiedy sunia ma czas?? Quote
TERESA BORCZ Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Trzeba sunie zabrac bandytom, i przetrzymać a cioteczki się zbiorą i uradzą co dalej megii dzieki za pw , masz pomysł??. Ja mam narazie tylko taki że pomoc od czegoś zacząć trzeba na już, i zaraz potem zadziałamy. Quote
megii1 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Nie mam pomysłu ale wiem, ze na wsi takie rzeczy robi się na codzień. Do Ciechanowa mam trochę i czas dopiero w weekend. Jakby była nagła potrzebe mogę oddać jej na moment kojec mojego kaukaza Miszki- on się ucieszy bo ma też budę pod domem i będzie mógł spać tak jak lubi - czyli w śniegu. Ale jak odebrać sunię, jak ją przewieżć, co dalej z nią zrobić - nie wiem. Quote
megii1 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 __Lara napisał(a):A zawiadomić policję? Wyprą się i tyle. Tam powinien ktoś pojechać, pogadać z właścicielem i odebrać Sukę z flaszkę. Przynajmniej tak mi się wydaje. Quote
Goś Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Policja nie pomoże. Trzeba się zorganizować. Marchewa miała dzwonić na wieś i dopytać jak się sprawy mają. My natomiast musimy być gotowi na zrobienie wszystkiego, żeby zabrać psa jak najszybciej. Quote
natalijo Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Jestem, ale ze względu na odległość nie bardzo wiem jak pomóc.... W razie potrzeby pomogę finansowo chociaż... Quote
TERESA BORCZ Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 NO WŁAŚNIE. PRZETRZYMAJ MEGII U SIEBIE, ZBIERZEMY SIE NA HOTELIK I PRZY TYM OSTATNIM POWODZENIU MOŻE SIE I DLA NIEJ ZNAJDZIE DOMEK. WZYWAJ JESZCZE KOGOS BLISKO DO POMOCY. MY JESTESMY TAK DALEKO!!! może tam pojedzie najblizsza straż dla zwierząt z wami, przynajmniej nie będą mieli odwagi psa sie pozbyć, jak sie dowiedzą że ktos o to pyta i prędzęj za butelke oddadzą łajdaki.? Quote
Olga7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Jakim prawem oni chcą zamordować te sunię ?? Jeśli uśpienie zdrowego psa -jest karalne -to co dopiero zamordowanie takiego psa -z premedytacją ? :crazyeye: Róbmy co ,kto może i przesylajmy ten wątek jak największej ilości osób /szczególnie tym bardziej doroslym -mają swoje kontakty w tym kierunku / -bo niektorzy z dogo mają ludzi ,ktorzy konkretnie moga pomoc - nie tylko po linii cywilnej ,ale inaczej czasem też -zaraz poproszę kilka takich osob - pewnie nie odmowią pomocy suni i nam .. Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Nie pozwólcie im na to.......!!!!!!!!!!! Trzeba ja ratować za wszelką cenę... Quote
obraczus87 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 zapisuję..... Ewusek mieszka w Świerczach, to jest 25 minut drogi pociągiem ze Świercz. Ale z tego co wiem jest również zmotoryzowana. Napiszcie do Niej. Quote
nescca Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Natychmiast trzeba powiadomic straz dla zwierząt . Najlepiej pana mateusza jande. Mysle ze nie odmowi pomocy. Oni sa z warszawy wiec do ciechanowa maja tylko 100 km. Ja jutro z rana powiadomię otoz animals. Quote
__Lara Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 nescca napisał(a):Natychmiast trzeba powiadomic straz dla zwierząt . Najlepiej pana mateusza jande. Mysle ze nie odmowi pomocy. Oni sa z warszawy wiec do ciechanowa maja tylko 100 km. Ja jutro z rana powiadomię otoz animals. Mądra sugestia. Quote
Olga7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='__Lara']Mądra sugestia. Nescca juz jest . zaraz powinien byc Pies wolny -na pomoc .. no i może czasem Emir -by pomogla -jesli nie Straż dZ ? kto bardziej skuteczny i ma bliżej tam .. -jak uwazacie .. http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=kontakt a tel. do Tomasza /viceprezesa Emir/ 785-85-00-85 Koła /prężne/ :Brześć,Siedlce ,Łowicz - /informacje pośrednie/ Quote
Goś Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Przekazałam tel. Marchewie, jakie pomysły pojawiły się na wątku (bo do rana nie ma dostępu do netu). Jutro na pewno napisze, jakie są wiadomości z frontu. Żebyśmy tylko zdążyli... Quote
Awit Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Jak to chcą sobie zastrzelić psa??? U weterynarza by nie uśpili zdrowego psa, a oni chcą sobie ją uśmiercić poprzez kogoś kto przyjdzie z bronią na ich posesję??? Ktoś kto ma pozwolenie na broń będzie jechał do wsi by zastrzelić psa? Kto może mieć pozwolenie, raczej ktoś kto jest zrzeszony np w jakimś kole myśliwskim. Myśliwy nie ma prawa z premedytacją zabić psa! I żadna instytucja nie wydaje zgody na zastrzelenie zdrowego psa na życzenie właściela!! Powiadomiłabym nie tylko straż dla zwierząt, ale animals i przede wszystkim policję. Tylko trzeba się zastanowić, czy nie lepiej najpierw iść do tych niby właścicieli by wykupić od nich psa. Jeśli ten wujek ich zna, to powie co można im zaoferować by na pewno ją oddali i podpisali że zrzekają się praw do niej. Bo jeśli zacznie coś się u nich dziać z policją i strażą to nie wiadomo czy nie ukatrupią tego psa po cichu i nie powiedzą, że uciekła<tfu> Quote
Goś Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Bo jeśli zacznie coś się u nich dziać z policją i strażą to nie wiadomo czy nie ukatrupią tego psa po cichu i nie powiedzą, że uciekła<tfu> Właśnie. Tu na pierwszym miejscu powinno być dobro psa, a szum.. no sama nie wiem. Jutro powinniśmy mieć więcej informacji od Marchewy. Quote
kahoona Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 podajcie więcej danych - trzeba mieć troche info żeby pojechać i cos zrobić - bez planu to ryzykowne Quote
Olga7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 wiem od innej ciotki -ze w Ciechanowie jest kolo Emira -ale nie wiem ,czy jest tam blisko Straż dla Zw? czy tylko ten z W-wy -oddzial Jandy -szefa ? Quote
Pies Wolny Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 kahoona napisał(a):podajcie więcej danych - trzeba mieć troche info żeby pojechać i cos zrobić - bez planu to ryzykowne Kahoona dzięki za przybycie. Do Marchewy Jeśli to wiadomość pewna, to trzeba obserwować tą posesje. Po pierwsze może oddadzą psa sami, bez zadymy, ale pamiętać trzeba , że aby psa zabić nie jest potrzebna strzelba - wystarczy siekiera. Sprawa jest delikatna i szum nie wskazany. Podstawa to właściwe info i ocena sytuacji. Proponuję więcej nic nie pisać otwartym tekstem. Quote
Recommended Posts