Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, ogłaszając bezdomne zwierzęta do adopcji często natykamy się na
wpisy typu " oddam szczeniaczki w dobre ręce.."
myślę, że w takich sytuacjach warto zaregowac, wyslac maila.
Napisac, przeslac jakis plik, chociazby film Roberta Valentine - "W nadziei.."

Tak więc mój apel do Was - reagujcie. Nawet jeśli jedna osoba z tych 50 przemyśli swoje postępowanie, to będzie sukces.

Posted

Obejrzałam , wkleję sobie na facebooka(niemam n-k), będę wysyłać dalej, nóż widelec ktoś obejrzy, może pomyśli, zastanowi się ....

Posted

Wiesz moim zdaniem to nic nie da... ludzie wiedzą jak jest w schroniskach i dalej robią swoje , bo im szkoda na sterylkę,bo to tylko pies ze wsi itp itd

Posted

Błędne masz podejście Jill, szkoda , że masz takie podejście. Nie wszyscy ludzie wiedzą jak jest w schroniskach, to po pierwsze a po drugie, osobiście znam pare osób , które się nawróciły jeśli chodzi o "sterylizacje" i cieszy mnie świadomość, że ich dzieci, wnuki, koledzy itd itp będą miały świadomość tego tematu..

Posted

To dobrze,że się nawróciły,ale nie każdy tak myśli. Sama mieszkam na wsi i ostatnio sterylizowałam swoją sunie to usłyszałam,że nie warto ,bo przecież to kundel to się nie opłaca tyle kasy dawać za kundla ,że zawsze można małe do schroniska oddać ,bo tam nie jest tak źle jak pokazują w tv - mają gdzie spać i co jeść itd.

Ale zawsze można spróbować .. może ktoś znajdzie się taki jak u Ciebie Yuki :)

Posted

Tak jak napisała Agnieszka(Visenna) warto przesyłać takie filmy, uświadamiać, wiadomo przecież, że nie od razu wszyscy zaczną sterylizować zwierzęta, ale niech choćby te pare osób zrozumie problem, lepsze to niz nic. Niech to bedą dwie osoby , a to już paredziesiąt mniej niechcianych szczeniąt czy kociąt w schronisku, a to już dużo :)
Tak więc Jilly namawiaj ludzi u siebie w miejscowości, pokaż im filmy ze schronisk, co się tam dzieje, na dogomanii jest ich mnóstwo, uświadamiaj jaka jest rzeczywistość. Skoro człowiek udomowił psa, to jest za niego odpowiedzialny, każdy w zasadzie, tylko nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, a ja wierzę, że większość osób ma dobre serca, tylko oczy zakmnięte...