MARGOL Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Buni: "Hmm...jak mam się zabrac za tą kość?" ... juz wiem... Quote
marti14 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Prosimy o podnoszenie... Jestem na allegro :) http://www.allegro.pl/item874868109_nowy_rok_nowy_dom_azjatka_bunia.html Quote
LAZY Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Zapisuję wątek i mocno zaciskam kciuki! Alez ona jest wspaniała! Quote
MARGOL Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 "...Kochaj, szanuj i dbaj, To, co w ludziach najlepsze, z siebie daj, Bo tym się różni świat zwierząt od ludzkości, Że ci drudzy mają obowiązek odpowiedzialności! ...By żadne zwierzę przez ludzi nie cierpiało I należny mu szacunek miało..." Quote
LACRIMA Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Będzie miała swój dom. Jedne psy szybciej, inne muszą trochę dłużej poczekać. Ona jest bardzo adopcyjna, można się zakochać. Quote
MARGOL Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 nasza mała grupka wolontariuszy jest całkowicie rozkochana w Buni - tej psiny nie da się nie kochać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
LACRIMA Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Wasza "mała grupka wolontariuszy" jest grupą ludzi o wielkich sercach i wielkim poczuciu odpowiedzialności. Robicie kawał dobrej roboty. Ps. Wrzućcie małej słomy do kojca, tak dużo, żeby zrobiła sobie gniazdo. Będzie miała super. Całą kostkę, albo i lepiej. Quote
MARGOL Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Zrobi się!!!!! Nie ma problemu! Już zadbalismy o to żeby Bunia miała swoją własną budę i pilnujemy żeby słoma zawsze była świeżutka - chociaż Buni na niczym nie zależy tak jak na długich aktywnych spacerach, najlepiej w towarzystwie "kumpli" ze schroniska ;) A co do naszej malej grupki to - oczywiście dziękuję w imieniu moich przyjaciół za miłe słowa - my po prostu kooooooooooooooochamy psy i dzialamy tak jak dyktuje nam serce. Lacrima - jeszcze dużo nam brakuje do ciebie, być tak wspaniałą działaczką na rzecz naszych barci mniejszych to moje marzenie. naprawdę jestem godna podziwu dla ciebie! SZACUNEK!!!!! Quote
marti14 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 LACRIMA napisał(a):Daj spokój. Ja leniwa jestem. :) tak,lenistwo w pełnym wydaniu:) w takim razie wszyscy powinni brać z ciebie przykład :)ile by było zrobione:) Lacrima WIELKI SZACUNEK! Bunia kolorowych snów... Quote
Ola_Skierniewice Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Hej hej, Witajcie wszyscy miłośnicy psów :) Melduję się posłusznie na forum, żeby wspierać naszą ukochaną Bunię. Ta sunia jest niezwykła, prawdziwa góra miłości :) Dziś zaczynam, a więc do DZIEŁA :) Quote
mateusz_skierniewice Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Hej. Często zabierałem Bunię na spacery do lasu i muszę jeszcze do powyższego opisu dodać, że ma bardzo wysoko rozwinięty zmysł myśliwski. Bez problemu z bardzo dużej odległości wyczuwa leśne zwierzęta takie jak sarna - często też trudno jest ją opanować - kiedy złapie trop "fixuje" się na jego punkcie. Podczas jednego ze spacerów wyczuła zakopanego 10m od ścieżki jeża - zakopanego w norce... także jest to dama niezwykle utalentowana. Będzie mi jej bardzo brakować ale mam nadzieję, że znajdzie dobry dom. Quote
marti14 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Bunieczka melduję się na posterunku....buziaki:) Quote
MARGOL Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Poczytajcie, to bardzo ciekawe: "Ta rasa jest ceniona wyżej niż wiele innych z powodu swego niezłomnego charakteru i umiejętności. Owczarek Środkowoazjatycki jest niezwykle przywiązany do właściciela i jeśli jest specjalnie szkolony, jest w stanie chodzić po śladach, brać udział w poszukiwaniach, niezmordowanie ścigać przestępcę, a także pomagać w polowaniu na grubą zwierzynę. Dwa samce Owczarka Środkowoazjatyckiego są w stanie upolować dzika. Psy importowane z Tadzykistanu, Uzbekistanu i Turkmeni ochraniają stada owiec na Syberii. Psy te są absolutnie niewrażliwe na zimno, nie przykryte śpią bezpośrednio na śniegu. Utrzymanie Owczarka Środkowoazjatyckiego w domu nie jest szczególnie trudne, te psy nie szczekają bez przyczyny, są czyste, są spokojne i nie kapryszą przy jedzeniu. Szczenięta szybko uczą się czystości, prawie samodzielnie. To pies, który pozostaje w sercu i jeśli ktoś ma Owczarka Środkowoazjatyckiego i zrozumie jego duszę, nigdy nie zmieni tej rasy na inną." źródło: http://www.azjata.pl/legenda.htm Quote
marti14 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 :)......Panienko do góry.......!!!!!!!!!!!!!!! Quote
marti14 Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Bunieczko witam cię ślicznotko :) Quote
Recommended Posts