marti14 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 :multi::multi::multi:BUNIA ZNALAZŁA DOM!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE!!!! Bunia sunia mix prawdopodobnie środkowoazjaty/podhalan.Przebywa w schronisku w Skierniewicach. [FONT=tahoma, sans-serif]Krótki opis Buni podany przez Margol:[/FONT] [FONT=tahoma, sans-serif]W tej suni jest tyle miłości, ile wielkości. Na widok człowieka zamienia się w jedną wielką kulę RADOŚCI. Sunia cieszy się całą sobą a głaskanie i drapanie za uszkiem to coś, co zdecydowanie lubi najbardziej:)[/FONT] [FONT=tahoma, sans-serif]Na spacerach nie pogardzi także pieszczotami po brzuszku...podaje łapę i wtula się w nas, opiekunów. Na jej widok nie sposób się nie ucieszyć i nie uśmiechnąć :) Na smyczy chodzi bardzo spokojnie, nie wyrywa się, nie ciągnie... Sunia jest bardzo delikatna, podawane z ręki smakołyki zabiera niezwykle delikatnie...niewiarygodne przy jej rozmiarach:) Bunia reaguje jednak nerwowo na inne suki i psy ale tylko wtedy gdy te psiaki trafiaja do niej do boksu (dlatego Bunia pomieszkuje w pojedynkę). Bardzo polubiła się z kilkoma naszymi schroniskowymi podopiecznymi i na spacerach brykają sobie jak nastolatkowie :) Poza tym należy wspomnieć że ogonek Buni nigdy nie przestaje się ruszać - merdaniem zawsze wita wszystkich i nawet nie szczeknie. Prawdziwy skarb! Ta sunia wniesie w czyjeś życie radość i mnóstwo powodów do uśmiechu :)"[/FONT] Nie jest to pies na łańcuch....!!!! W schronisku zacznie gasnąć...cudowna...tylko na nią popatrzcie....pomóżcie znaleźć DOM....!!! Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Wszelkie dodatkowe informacje o stanie zdrowia,stosunku do dzieci...będą dodane jutro po kontakcie z weterynarzem. Bardzo proszę o pomoc w podnoszeniu i szukaniu domku dla BUNI! Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Ja rozumiem że za mało "krwi"ale chyba zasluguję na szansę....:( ?? Quote
MARGOL Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Kochani, pomóżcie Buni znaleźć cudowny dom i kochających ludzi. Sami popatrzcie jaka ona jest cudowna!!! Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Ale ona jest cuuuuuuuuuudowna!!!!! Pomóżmy jej znaleźć dom!!!! Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Bunia czeka....do góry dziewczynko:) Quote
MARGOL Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Bunia jest fantastyczną towarzyszka na spacerach, zawsze radosna i gotowa do zabawy. Ona mogłaby się bawić i przytulać całymi dniami!!! Quote
pati123487 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 COs mi sie wydaje ze to nie mieszaniec tylko czysty owczarek srodkowo azjatycki jesli chcecie moge skonsultowac sie z hodowca owczarkow sr-azj. zeby sprawdzil czy sunia to mieszanka czy raczej czysta...moze sie zgubila komus?? Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Zawsze to coś ...widziała ją Lacrima i powiedziała ,że 100%azjaty nie jest....Chyba raczej z jakiejś pseudohodowli,miała napewno wyglądać jak śr-azj. Ale sedno sprawy jest takie że jest cudownym psem i szuka domu!!!!!!!!!!:) Quote
pati123487 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Lacrima z pewnoscia wie co mowi , na zdj wyglada calkiem jak azjata napiszcie w temacie azato-pochalan albo cos... Quote
marti14 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Dzięki ...:) Edytowałam tytuł... Dobranoc maleńka....jutro kolejny dzien i kolejna szansa na dom! Quote
MARGOL Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Bardzo byłybyśmy wdzieczne za konsultacje w sprawie "rasowości" Buni. Z tego co wiem to do schroniska zgłosił się pewien mężczyzna który twierdził, że Bunia to jego pies, że zgubiła sie rok temu a on jej wszędzie szukał..... i tyle. Ten Pan nigdy więcej nie pojawił się w schronisku, nie dopytywał o sunię więc albo ona nigdy nie należala do niego albo po prostu zapomnial o niej bo tak bylo najłatwiej. W każdym razie Bunia przebywa w schronisku od lipca/sierpnia 2009r. na profilu NK prezentowalismy jej zdjęcie, nikt się nie odezwał w sprawie adopcji ani nikt nie twierdził, że to własnie jego sunia. W momencie gdy trafiła do schroniska była strasznie zapchlona, sierść na grzbiecie była wytarta (prawdopodobnie Bunia mieszkała w budzie i to za małej dla niej) poza tym jej oczy były tak zaropiałe że sunia nie była w stanie ich dobrze otworzyć. Od początku jednak jej nastawienie do człowieka było cudowne i bardzo pozytywne, ona po prostu KOCHA ludzi!!!!! Oj gdybyście mogli zobaczyc ja na spacerach z innymi psiakami, sama radość!!!! Quote
marti14 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 I sami widzicie.....trzeba panience znaleźć szybciutko dom....:) Quote
marti14 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Nie pozwolimy o sobie zapomnieć :)Podnosimy:) Quote
marti14 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Nie róbcie jej tego....podrzucamy.... Quote
MARGOL Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 jutro Pani weterynarz obejrzy Bunie i poda nam informacje o stanie jej zdrowia. jak tylko otrzymam wiadomość dam znać! Quote
MARGOL Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dzisiejsza wizyta Pani weterynarz u Buni przebiegła pomyślnie. Sunia jest zdrowa, ma niewiele ponad 2 lata. Niestety ma podwiniete powieki i stąd pewnie te wciąż zaropiałe oczy. Na szczęście jest to wada do korekcji - postaramy się zasponsorować Buni ten zabieg! Quote
marti14 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Ależ oczywiście że sie postaramy...:) Quote
mosii Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 aaaa fajnie ze mała ma swój watek w końcu :) jak dla mnie to ona spokojnie moze isc jako azjata, nie mix tatuazu nie ma ale ladna jest Quote
MARGOL Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 cześć Mosii, poszperałam trochę w internecie i na moje oko to Bunia jest owczarkiem środkowoazjatyckim! a tak na marginesie - jak się ma rottek ze schroniska w skierniewicach? Quote
LACRIMA Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ty Gosia dawaj ją jako azjatę a nie jakiegoś mixa. Ja ja widziałam raz w schronisku i to jeszcze przez kraty. Teraz to ona wydaje się BARDZO azjatycka. Quote
Recommended Posts