Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grubcio trzyma się. Niepokoi mnie tylko powiększająca się narośl na boku. Wet twierdzi, że wycięcie/ przyśpienie jest ryzykowne ze wzgl. na wiek. a to dziadostwo szybko rośnie. może pokazać innemu wetowi?

Posted

Co takiego wyrosło Grubciowi na boku? Czasem u owczarków pojawiają się tłuszczaki (jeśli dobrze pamiętam nazwę) i z tego co słyszałem od lekarzy to nie stanowi to większego zagrożenia i można nie ruszać jak nie ma potrzeby. Tyle, że one chyba szybko nie rosną. Może dało by się skonsultować to z innym lekarzem?

Posted

Zmarł najlepszy kumpel Grubcia, Uszatek ...
Pamiętam, że Asia kiedyś śmiała się, że Uszatek miał być staruszkiem, a po miesiącu w hoteliku wet ocenił go na 5 lat.
Nikt z nas chyba nie spodziewał się, że Grubcio przeżyje Uszatka.

Grubcio, jeszcze w czasie pobytu w schronisku, miał kilka operacji usuwania guzów i narośli.
Ostatnia miała miejsce chyba w listopadzie 2009, Grubcio miał na nodze guz wielkości dorodnego grejpfruta (też bardzo szybko rósł). Pamiątam, że już wtedy zastanawiano się, czy ryzykować z operacją - w końcu zabrano Grubcia do jednej z warszawskich klinik.
Myślę, że warto skonsultować się z innym wetem - ale nie zmieni to faktu, że operacja na pewno byłaby bardzo ryzykowna, bo przecież z sercem Grubcia nie jest idealnie.

Asiu, mogłabyś przesłać mi zdjęcie tej narośli ? Mail: fantomina@wp.pl

Posted

Szczerze mówiąc, ja jestem załamana.
Czasem mam wrażenie, że połowa dogomaniaków nie opuściła jeszcze piaskownicy.
Zero odpowiedzialności. Zamiast tego - lekceważnie, a czasem po prostu zwykłe chamstwo.

Właśnie dzwoniła Asia - Grubciowi skończyła się karma i, co gorsza, metacam.
Psiak czuje się dobrze, ale narośl wciąż się powiększa, choć w żaden sposób mu nie przeszkadza.
Asia mówi, że raczej żaden wet w Mielcu nie podejmie się wykonania zabiegu usunięcia tej zmiany.

Zamówiłam karmę, tak jak zawsze - 15 kg dla Grubcia, 15 kg dla Lennona, 80 zł za każdy worek.
Natomiast metacam w zawiesinie kosztuje teraz ok. 180-200 zł (nie wiem, ile dokładnie, bo co jakiś czas drożeje), więc przy obecnej sytuacji marne są szanse, by go Grubciowi kupić.

Posted

Cóż powiedzieć, przykre to, co piszesz o deklarujących. Ze swej strony podtrzymuję deklarację i na pewno będę kontynuował wpłaty (już niedługo będę miał wypłatę)

Posted

[quote name='Dada M']Szczerze mówiąc, ja jestem załamana.
Czasem mam wrażenie, że połowa dogomaniaków nie opuściła jeszcze piaskownicy.
Zero odpowiedzialności. Zamiast tego - lekceważnie, a czasem po prostu zwykłe chamstwo.
[/QUOTE]
A wstawiłąs takich deklarowiczów na czarne kwiatki? Może chociaż inni się nie nabiorą?

Posted

Ja jak zwykle o wpłatach:

* Monika z Katowic- 30 zł.
* Malibo57- 100 zł.
* No i ode mnie 30 zł.

Zapłaciłam za karmę czyli na koncie pozostało Grubciowi 150 zł.
Mam pytanie do Was:
Czy macie jakieś pomysły w związku z lekiem? Znacie może jakieś zamienniki? W sumie metacam starcza na ok. 10 m-cy więc w porównaniu z ceną nie jest dużo ale finansów brak...

Posted

Kochani, ogromnie przepraszam. Mam obsuwę finansową, dużego kalibru. Dlatego nie wpłaciłam za styczeń, ale za parę dni powinnam się trochę z tego podnieść, wtedy wpłacę za styczeń i luty razem. Nie zawsze da się takie rzeczy przewidzieć, uczciwie płaciłam od początku i nie jest to "olewanie" z mojej strony.

Posted

zerduszko napisał(a):
A wstawiłąs takich deklarowiczów na czarne kwiatki? Może chociaż inni się nie nabiorą?

W większości przypadków jestem przekonana, że te osoby nie pojawią się już więcej na dogo - przynajmniej nie pod nickami, pod jakimi były znane do tej pory. Skoro nie potrafią zachować się z klasą - cóż, niech lepiej zajmą się czym innym.

Trzeba jeszcze wyjaśnić, co się dzieje z Czerdą i MamąMuminka - te osoby regularnie wpłacały swe deklaracje i nagle przestały.

Ninti - kochana, absolutnie nie myślałam o Tobie ! Ty wpłacasz swoje deklaracje rzetelnie i na czas, wiadomo, każdemu może się zdarzyć gorszy okres finansowy. Dzięki za informację :)
Myślałam o tych osobach, które zadeklarowały pomoc - i teraz albo nie odpowiadają na pw, nie informują, że muszą wycofać deklaracje lub wręcz pozwalają sobie na rzucanie obelgami.

Szkoda czasu na takie persony.
Teraz trzeba pomyśleć, co dalej.
Grubciowi przydałby się porządny bazarek, tylko dla niego (dochód z tych, które ja wystawiam, dzielony jest na 6 psów).
Ktoś wspominał, że mógłby podarować książki, Magdyska25 chyba ma jeszcze jakieś rzeczy z bazarku dla Kariny - może ktoś jeszcze mógłby przeznaczyć coś na bazarek ?
Myślałam też o wystawieniu bazarku cegiełkowego na karmę dla Grubcia - wirtualna saszetka karmy za 5 zł. 16 osób i już Grubcio będzie miał karmę na miesiąc.

Zadzwonię jutro do Asi, poproszę, żeby sprawdziła ceny Metacamu i Meloxicamu (?) u swojego weta, może on poleci coś odpowiedniego dla Grubcia.

Posted

Dada M napisał(a):

Grubciowi przydałby się porządny bazarek, tylko dla niego (dochód z tych, które ja wystawiam, dzielony jest na 6 psów).
Ktoś wspominał, że mógłby podarować książki, Magdyska25 chyba ma jeszcze jakieś rzeczy z bazarku dla Kariny - może ktoś jeszcze mógłby przeznaczyć coś na bazarek ?

Biorę udział w tym grupowym bazarku, więc jak się spotkamy w realu na odbiór fantów, to przekażę Ci wtedy parę rzeczy na Grubciowy bazarek, w tym książki.

Posted

bumel napisał(a):
Biorę udział w tym grupowym bazarku, więc jak się spotkamy w realu na odbiór fantów, to przekażę Ci wtedy parę rzeczy na Grubciowy bazarek, w tym książki.

Super, dziękuję bardzo :)

Posted

Ja też mogę przekazać filmy i książki na nowy bazarek Grubcia.
Poproszę na pw adres - wyślę paczkę z rzeczami na bazarek dla biednego Grubcia...

Rozsyłam też na pw prośby o jednorazowe wspomożenie dla staruszka. Ale odzewu nie widzę. :(:(:(

Posted

Martwi zdrowie Grubcia.... Ja niestety na razie nic ekstra nie wysupłam, swoje deklaracje przelałam i mam nadzieję, że nie mam żadnych tyłów, że mój ostatni przelew dotarł, ten co była deklaracja + na karmę.

Posted

Witam serdecznie.......:)
Jestem z odzewu na pw..... pamietam Grubcia.....:):)
Nie wiedzialam, ze teraz tak marnie to wyglada...... Grubcio jest slodki i poprosze numer konta to jednorazowo wysle kilka grosikow na staruszka.......