Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

C.D. Wpłat za wrzesień:
* Nintia- 20 zł.
* Magdyska25- 30 zł.

WYDATKI WRZESIEŃ:
* 200 zł.- hotel + 100 zł.- przelane w październiku
* 95 zł.- karma

WPŁATY PAŹDZIERNIK:

* Malibo57 - 55 zł.
* Monika z Katowic- 30 zł.
* Cajus- 100 zł.
* Plicha- 30 zł.
* Magdyska25- 30 zł.

WYDATKI PAŹDZIERNIK:

* 150 zł.- hotel ( BRAKUJE 150 zł. !!!)

stan konta Grubcia +30 zł.

Czyli w sumie przelałam w październiku za pobyt Grubcia 250 zł.

Posted

MagdaNS- do mnie jeszcze nie dotarły ale napiszę na wątku jak wpłyną.
Do tej pory miał + 30 zł.
Doszła do mnie wpłata za październik:
od Radka 20 zł.
Cajusa 20 zł.

Czyli w sumie- 70 zł.

Nie chce przelewać "na raty".
Poczekam aż uzbiera się 150 zł. to przeleję już całość (co brakuje za hotel).

Ja też Moniczko nie chcę żeby Grubcio był głodny...

Dada- wysłałam Ci PV.

EDIT:
Cajus- rozłożyłam Twoją wpłatę - 100 zł. na miesiące. Mam nadzieję, że tak będzie czytelniej.
Już jest wszystko na bieżąco :)
Dziękuję.

Posted

[quote name='malibo57']Proszę o "kosztorys" Grubciowych badań oraz stan karmy na dziś.[/QUOTE]

Może Magdyska25 już odpowiedziała, ale na wszelki wypadek odpowiem na wątku :)
Grubcio ma jeszcze cały 15-kg worek karmy.

Dzwoniłam wczoraj do Asi - powiedziała, że Grubcio czuje się bardzo dobrze, zdecydowanie mniej "dyszy", dość rzadko trzeba podawać mu metacam.
Jest zadowolony, stał się zdecydowanie bardziej przytulaśny, szuka kontaktu z człowiekiem i, jak to określiła Asia, "jakby przybyło mu inteligencji" ;)
Na daną chwilę wykonałabym tylko ekg - to zresztą jedyne badanie serca, jakie można wykonać w Mielcu. Koszt - ok. 40-60 zł.

Jeśli chodzi o deklaracje dla Grubcia - Faerie nie odpowiedziała na pw. Jeśli jest w jej profilu opcja kontaktu poprzez e-mail, napiszę dziś do niej.
Ulka1180 odpisała - ureguluje dług po 20 października, deklaracje podtrzymuje do grudnia z powodów zdrowotnych. Dowiedziałam się też, że "mam nie wmawiać jej, że wiedziała o tym, że Grubcio jest nieadopcyjny" i że "nie będzie finansować pseudohotelików, w których warunki są nie lepsze niż w schroniskach". Myślę, że Asi będzie miło. W kwestii nieadopcyjności Grubcia - pomijając fakt, że w prywatnej wiadomości w ogóle nie poruszyłam tego tematu - nie wiem, czy komentarz jest konieczny.
To zaiste dziwne, że oszpecony, kilkunastoletni, duży mieszaniec z problemami zdrowotnymi jeszcze nie znalazł DS.

Osobna sprawa to deklaracja clo - a raczej fakt, że pomimo obietnic, wciąż na konto Magdyski25 nie wpłynęła nawet złotówka.
Pisałam clo już kilkakrotnie, co myślę o jej podejściu - miałam nadzieję, że, przynajmniej jeśli chodzi o Grubcia, poczuje się trochę do odpowiedzialności.

Grubcio został zabrany ze schroniska na prośbę clo - pomimo całej mojej sympatii dla niego, nie zdecydowałabym się zabrać go na własną odpowiedzialność (brak funduszy w razie gdyby deklaracje się wykruszyły, odpowiedzialność za kilka innych starszych psiaków w hotelach). Clo poprosiła mnie, bym założyła Grubciowi wątek, znalazła Grubciowi miejsce w hotelu, poprosiła Magdyskę25, by została księgową, wpłaciła jedną deklarację ... i na tym zakończyło się jej zainteresowanie psem.
Wiem, że ma pewne problemy osobiste, ale wydawało mi się, że ustaliłyśmy, że nie może zostawić wszystkiego na naszych głowach.
Przykro mi, że kolejny raz muszę odpowiadać za czyjeś niespełnione obietnice.

Ogólnie o deklaracjach - są one podstawą do podjęcia decyzji, czy pies otrzyma nowe życie. Wiek, wygląd, stan zdrowia Grubcia nigdy nie były tajemnicą.
Rozumiem, że z czasem sytuacja może się zmienić - ktoś może stracić pracę, zachorować itd. Rozumiem i nie mam pretensji do osób, które musiały z tego typu przyczyn wycofać swe deklaracje lub opóźnić wpłaty.
Ale brak jakichkolwiek informacji, lekceważenie czy wreszcie pretensje, że pies jeszcze nie znalazł DS - to zachowania bardzo brzydkie.

I nie chodzi tu o hotelik, dogomanię czy dogomaniaków - do hoteliku przyjadą nowe psy, na dogo pojawią się nowe wątki, nam stwardnieje skóra.
Chodzi tu o psa, któremu obiecano godne życie.
Fakt, że on jest szczęśliwy po wielu latach marnej egzystencji powinien być największą nagrodą dla darczyńcy - i w przypadku Grubcia myślę, że dla wielu osób jest.
Przykro, że nie dla wszystkich.

Posted

Dada, nawet nie wiesz jak się cieszę gdy czytam o tym, że Grubciowi jest dobrze. Dużo pomóc nie mogę, ale tak jak piszesz, największą nagrodą jest uśmiechnięte pyszczydło:)

Posted

[quote name='Dada M']
I nie chodzi tu o hotelik, dogomanię czy dogomaniaków - do hoteliku przyjadą nowe psy, na dogo pojawią się nowe wątki, nam stwardnieje skóra.

Chodzi tu o psa, któremu obiecano godne życie.
Fakt, że on jest szczęśliwy po wielu latach marnej egzystencji powinien być największą nagrodą dla darczyńcy - i w przypadku Grubcia myślę, że dla wielu osób jest.

Przykro, że nie dla wszystkich.

Dada! Trafiłaś w sedno sprawy.
Grubcio jest psem nieadopcyjnym, starym i chorym, z raną na grzbiecie. Było rzeczą oczywistą, że nie ustawi się do Niego... kolejka chętnych do adopcji. :(
I każdy to widział, gdy składał deklarację.

Chyba, że ktoś zagrał sobie w "kto da więcej" kosztem starego, bezdomnego psa (a tak czasami jest na dogo :(:().

Posted

Ulka1180 zapraszam Cię do hotelu, a potem pojedziesz ze mną do schroniska, wtedy sama stwierdzisz, gdzie wolałabyś przebywać, skoro twierdzisz, że w naszym "pseudohotelu" dzieje mu się krzywda.
Może boli Cię że mało zdjęć jest, albo nie wiem co, ale przy tylu psach, gdzie każdy codziennie prosi o zdjęcia, przykro mi, ale więcej czasu poświęcamy na siedzenie z psami, zabawę z nimi, więc naraz wszystkich zrobić się nie da. Fakt, że może Grubcio ma mniej zdjęć ale tutaj niestety nie ma pola do popisu, Grubcio jak nie śpi, to biegnie pod drzwi gdzie mamy karmy i tam stoi przeważnie, żadnej figury nie jestem w stanie u niego wymusić do zdjęcia, więc generalnie zdjęcia są takie same....

Gosia Grubcio miał dzisiaj robione zdjęcia przez Asi córki, prosze daj mi maila, wezmę na pendrivie i Ci wyślę, bo one chyba na wątki nie wchodzą, a wklejać nie potrafią chyba.

A że to jest pies mało adopcyjny to wiele nie trzeba pisać : głuchy, robi pod siebie codziennie, rana choć w niczym nie przeszkadzająca, problemy ze stawami, dyszenie..... spodziewał się ktoś masy domów? piekne, młode, zdrowe psy siedzą miesiącami....

Szkoda, że pewne osoby potrafią tylko bruździć, zapraszam do hotelu, żeby zobaczyć ile to jest pracy przy psach, u nas zawsze mają czysto, zawsze najedzone, wygłaskane, ciepło, kołdry, koce, jak trzeba to dogrzewanie.

Ale i tak zawsze ktoś ktoś człowieka osra za to co się robi... a najlepiej zapraszam w zimie do nas i do schroniska...

Posted

Kasia - dziękuję pięknie za zdjęcia :) zamówiłam Grubciowi i Lennonowi nowe pakiety ogłoszeń, zmieniłam teksty ogłoszeniowe, pomyślałam, że nowe zdjęcia też się przydadzą - od miesięcy nie było żadnego telefonu czy maila w sprawie ich adopcji, już nie wiem, co wymyślić, by jakoś ich wypromować.
Wyślij proszę na mail: fantomina@wp.pl

Posted

Szlag mnie kiedyś trafi! Nie, nie dam się.
Poczekamy, aż Ulka1180 spłaci swój dług - potem ja przejmę jej (fuj!) deklarację, podnosząc ją do okrągłej "stówki". To ma być od grudnia, czy od stycznia?

Posted

Ja jestem oburzona tym, że ktoś, kot nigdy nie był u Asi ani z Nią nie rozmawiał, odważa się w ogóle mówić, że jest to pseudohotelik. Ja się bardzo wzruszyłam, jak poczytałam wpisy Dady i kaskadaffik. Nie ma się co czarować, raczej Grubcio dożyje u Asi swoich dni i dobrze, że jest zadbany i kochany. Postaram się czasem jednorazowo coś dorzucić dla Grubcia, jak tylko będzie z czego. Chciałam dla Grubcia oddać karmę, która została po Kolusi, ale Pani Asia powiedziała, że on potrzebuje specjalistycznej karmy i "zwykła" seniorska się nie nada.
Malibo57, fajnie że zjawiasz się u Grubcia z odsieczą finansową :).
Mam nadzieję, że za kilka dni na konto Skarpety im. Talcott wpłyną pieniążki od dziewczyn z bazarków, to będziemy mogli przelać obiecane dla Grubcia 150 zł. Rozumiem, że na to samo konto co deklaracje Grubciowe?

Posted

Ciśnienie mi podskoczyło, jak przeczytałam o postępowaniu niektórych deklarowiczów:angryy:

Poproszę na priva o dane potrzebne do przelewu. Pozdrawiam ciepło Grubcia.

Posted

Malibo57 - dziękuję pięknie za deklarację :)

Nie wiem, czy deklaracja Ulki1180 zostanie wpłacona także w grudniu - napisała, że "do grudnia", co może oznaczać obie opcje.
Nie za bardzo mam ochotę pisać pw i dopytywać o szczegóły.
Przy całej tej sytuacji doceniam, że w ogóle odpisała - jak widać, nie każdego stać nawet na to.

Kasia - nie przejmujcie się.
Gdyby negatywną opinię o hoteliku w Brzyściu wystawił ktoś, kto był tam, widział psiaki, ocenił warunki i miał okazję obserwować Waszą pracę - byłby powód do dyskusji.
W przeciwnym wypadku - jeśli ktoś naczytał się o ostatnich aferach związanych z kilkoma pseudohotelikami i chce teraz wszystkie hoteliki wrzucać do jednego worka - szkoda czasu, by polemizować.

Bumel - dziękuję, zaraz wyślę pw.

Dzięki za zdjęcia Grubcia - wygląda bardzo ładnie :) Zwłaszcza jego błyszcząca sierść - pamiętam, że w styczniu miał bardzo brzydką.
Ostatnio trochę się rozczuliłam, gdy przypomniałam sobie Grubcia w dniu jego adopcji - nawet sobie nie wyobrażacie jego miny, gdy został wpuszczony do ciepłego mieszkania, dostał pełną miskę porządnej karmy i koc.
Aż chrząkał z zadowolenia :) i patrzył z taką wdzięcznością ...