Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajrzałem na jeden i drugi wątek i smutno mi z tym, że nie bardzo wiem jak mogę pomóc, ostatnio finansowo to tak średnio (awaria samochodu, a w przyszłym miesiącu opłacenie ubezpieczeń, a w perspektywie to opony mi się powoli kończą:( )

Posted

słabiutki dzisiaj Grubcio, trzeba pomagać mu przy wstawaniu, ale sporo śpi na ciepłym legowisku. w piątek odwiedził go pan doktor, oglądal jeszcze raz guziola, nie chce psiaka dręczyć pod koniec żywota...Mało ostatnio je, ale smakuje mu rosołek

Posted

Gruby dzisiaj czuje się dużo lepiej.Rano podniosłem go,i jak wstał tak przechodził prawie cały dzień.Szczerze mówiąc myślałem że już dogorywa,ale cieszę się że się pomyliłem.Tak to dzień do dnia niepodobny.Ale faktycznie jest b. słaby staruszek.Byle do wiosny!Chociaż,teraz tak pomyślałem,że wiosna,szczególnie dla staruszków bywa ciężka.

Posted

cieszę się, że Grubcio lepiej się czuje :)

jcmkj napisał(a):
Chociaż,teraz tak pomyślałem,że wiosna,szczególnie dla staruszków bywa ciężka.

dlaczego? ja byłam przekonana, ze wiosną lepiej, ciepło, świeżo, pachnąco..

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Asią - Grubcio nie czuje się najlepiej, ale nie widać po nim, aby cierpiał.
Ma problemy ze wstawaniem, bezwiednie oddaje kał, dużo śpi, ciężko dyszy. Guz już się nie powiększa i nie przeszkadza Grubciowi.
Przez pewien czas Metacam nie działał - ale skoro wczoraj przechodził cały dzień ... może to poprawa na chwilę, może na dłużej ?
Myślę, że przydałyby się Grubciowi badania krwi (koszt 50 zł po 50% zniżce) - jego stan ogólny wskazuje, że cudów już nie zdziałamy, pies jest po prostu stary i problemów zdrowotnych jest dużo - ale przynajmniej będziemy wiedzieć, jak to wygląda.
Wielu weterynarzy oglądało Grubcia, raczej są zdania, by psiaka zostawić w spokoju (jakiekolwiek operacje nie wchodzą w grę, bo Grubcio ma też problemy z sercem).

Asia na razie podaje Grubciowi hotelowy Metacam - prosiła o info, czy poszedł już przelew za Metacam tylko dla Grubcia.

Posted

Smutno się czyta, że Grubcio nie czuje się najlepiej, ale w takiej sytuacji cieszę się chociaż że guz nie rośnie i Grubolek nie męczy się. Cudów, wiadomo, trudno się spodziewać.
Bardzo chciałbym jednak żeby jeszcze przez jakiś (jak najdłuższy) czas cieszył się dobrymi ludźmi.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Pięknie prosimy o choć jedną nową fotkę naszego staruszka!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Też chętnie zobaczę Grubalka :)

Posted

dziewczyny jesteście wspaniałe za to, co robicie dla Grubcia! Jestem pełna podziwu,bo nie łatwo opiekowac się starym, schorowanym psem,patrzeć na jego powolne gaśnięcie, zachowując przy tym rozsądek i spokój.
Ryczec mi sie chce jak pomyslę o Grubciu i tych wszystkich psiakach ,dla których los był łaskawszy dopiero pod koniec ich życia

Posted

Przynajmniej pod koniec mogą poczuć co to prawdziwy dom.
Kolega z tego samego schroniska co Grubciu odszedł wczoraj w schronisku spędzając tam 7 lat...

Skontaktowałam się z Panią Asią i przelałam:
115 zł. za leki i szczepienie (80 zł. lek, 35 zł. szczepienie) oraz 300 zł. za hotel.

Dada- nie mogę się z Tobą skontaktować. Pani Asia powiedziała, że chłopakom już skończyło się jedzenie.
Będziesz jakoś zamawiać czy ja mam to zrobić?

Posted

Już zamówiłam i zapłaciłam. Za Grubcia nic mi nie przelewaj, bo z moich bazarków dla niego będzie ok. 75 zł, więc prawie idealnie.
Mam zablokowany telefon za niezapłacone rachunki, nr tymczasowy - 668027193.

Posted

[quote name='Dada M']Już zamówiłam i zapłaciłam. Za Grubcia nic mi nie przelewaj, bo z moich bazarków dla niego będzie ok. 75 zł, więc prawie idealnie.
Mam zablokowany telefon za niezapłacone rachunki, nr tymczasowy - 668027193.[/QUOTE]

No to super! Dzięki!
Tel zapisałam na przyszłość.