Aimez_moi Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 A jak tam Sloneczko Grubciowe sie czuje?......:) Quote
sylwija Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 pytałam wet o ten Metacam - mówił, że 160 PLN za 60ml -czy to możliwe, czy to dobra cena? Quote
jola_li Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Zaczęłam szukać w sieci informacji o metacamie i zobaczcie, na co trafiłam: http://www.dogomania.pl/threads/11714-Uwaga!-Rimadyl-Metacam-itp "Kilka dni temu moja przyjaciolka stracila psa. Miesiac temu moj znajomy oplakiwal swojego psa. Kilka lat temu, o maly wlos nie stracilam wlasnego psa. U wszystkich powod byl ten sam. Krwotok jako powiklanie po niesterydowych lekach przeciwzapalnych - bardzo modnych i chetnie podawanych przez wetow jako bardzo bezpieczne. Zajrzyjcie tutaj: http://www.srdogs.com/Pages/rimadyl.rec.html To strona na temat Rimadylu i jemu podobnych, "calkowicie bezpiecznych" lekow. Poszukuje osob, ktore kiedykolwiek podawaly swoim psom Rimadyl lub Metacam i spotkaly sie z powiklaniami wywolanymi przez te leki. Chcialabym prosic Was o opisanie Waszego przypadku. Prosze o kontakt: radana@wa.home.pl" Wyczytałam, że rimadyl to tańszy odpowiednik metacamu. Quote
morisowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 niesterydowe leki przeciwzapalne (jak metacam czy carprodyl) nie są "całkowicie bezpieczne" i mają swoje skutki uboczne Ale ich podawanie często jest konieczne. Jeżeli staruszek ma cierpieć, to lepiej coś mu podać - lepsze nawet krótsze życie ale bez bólu niż długie w cierpieniu... Z takimi lekami trzeba uważać, podawać je rozsądnie w najmniejszej działającej dawce, nie powinno się podawać ich ciągle. Ale bywa, że ich podawanie to jedyne co pozwala psu jeszcze chodzić i cieszyć się życiem. Jak często, temat nie jest prosty. Quote
bumel Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dziewczyny, które znacie lepiej Grubcia, uzupełniłybyście niżej wymienione punkty? Stan zdrowia: Sterylizacja: Stosunek do zwierząt: Stosunek do dzieci: Polecany dla: Miejsce pobytu: Kontakt:* [FONT="]E-mail:* [/FONT] Pomyślcie proszę, o ile śmigacie po FB, o promowaniu tam Chłopaka... Quote
ala123 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 cioteczki, chcę wysłać parę złotych dla Grubcia ,tylko poproszę o przypomnienie nr konta Quote
hotelterier5 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 w Mielcu metakam; za 100ml-150zł, 30ml-80zł, na razie dostał z moich zapasów /za35zł/ Grubcio ma gorsze i lepsze dni w kratkę. teraz po metak. czuje się świetnie. od jutra przerwa z lekiem i zobaczymy jak długo tym razem pobiega bez. znowu zimno, ale psiaki chyba czują wiosnę, bo mrozem się nie przejmują. Grubcio zwykle gorzej znosi deszczową pogodę. Quote
Radek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 hotelterier5 napisał(a):Grubcio zwykle gorzej znosi deszczową pogodę. Coś w tym jest. Gdy jest wilgotno moje suczydło potrafi czasem kuleć i generalnie nie za bardzo lubi chodzić. Dużo lepiej jest, gdy jest mróz i sucho. Quote
mamamuminka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Dzisiaj wpłaciłam na poczcie 50,00 zł na leki dla Grubcia :lol:. Quote
magdyska25 Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 To może ja spróbuję chodź w kwestii stanu zdrowia tak mi się wydaje, że Dada bardziej się na tym zna ;) Stan zdrowia: problemy przy chodzeniu- podawanie leków minimalizuje schorzenie Sterylizacja: nie Stosunek do zwierząt: psy-przyjazny; koty- nie sprawdzony Stosunek do dzieci: nie sprawdzony Polecany dla: osób spokojnych, najlepiej mieszkających w domu z ogrodem. Miejsce pobytu: Hotel dla Zwierząt w Gawłuszowicach (woj. podkarpackie) Kontakt:* tel: 609-266-951 [FONT="]E-mail:* magdys19@interia.pl[/FONT] Jeśli nie macie nic przeciwko temu podałam kontakt do siebie. Doszła do mnie wpłata od: Monika z Katowic- 10 zł. (na lek). Ile potrwa przerwa w podawaniu leku? Mamamuminka- dziękujemy. A czy podtrzymujesz swoją deklarację stałą? Quote
Aimez_moi Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Grubcio......:) Kochaniutki bedzie dobrze......:) Quote
ona03 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Grubcio :loveu: dostałeś 10 zł stałej :lol:. Wysłałam dziś 50 zl na lek i 50 zł za 5 m-cy po 10 zł stałej deklaracji. Zdrówka czorcie, jakoś podczas mrozów staruszki zdecydowanie lepiej się czują. Mój piesio przy nagłych zmianach pogody potrafi wyć z bólu, ale jego ma kto utulić. Grubciu, człowieka Ci życzę :). Quote
Aimez_moi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Widzisz Grubciu......:):) bedzie dobrze.....:):) Quote
Tola Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Monika z Katowic napisał(a):Poszło ode mnie 10 zł dla kochanego Grubcia na lek.:loveu: To mały grosik, ale grosz do grosza... Czy jeszcze ktoś pomoże staremu bezdomniaczkowi???:modla: Bardzo, bardzo, bardzo prosimy!:modla::modla: Poproszę o nr konta; dorzucę grosik. Quote
Aimez_moi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Jej......:) ale cudowny dzien.....:):) niech moze sie nie konczy...... Quote
hotelterier5 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 u GRUBCIA bez większych zmian. Dzisiaj nieźle fikal ze szczeniakami, wczoraj natomiast był słabszy. Pamiętacie, że będę przenosić hotel pod Poznań? co prawda ok sierpień- wrzesień dopiero. Warunki planujemy luksusowe+ zoofizjoterapia, którą niedawno skończyłam+ szkolenie z przygotowaniem do adopcji. Dla dotychczasowych gości, choćby się paliło,waliło ceny pozostaną stałe. A Z ADOPCJAMI mam nadzieję, że w nowym miejscu będzie żwawiej. trzymajcie kciuki, bo problemów z tym masa... Quote
danka4u1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Wysłałam 30 zł dla Grubcia. Niech mu będzie na zdrowie Quote
magdyska25 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 KOLEJNE WPŁATY: * ALA123- 20 zł. * ONA03- 100 zł. (50 zł. na lek i 50 zł. za 5-mcy- do VI) * MAMAMUMINKA- 50 zł. Bardzo dziękujemy w imieniu Grubcia!!! Edit: Grubcio ma teraz na koncie + 310 zł. Quote
bumel Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Grubcio dodany na www.psiegranemarzenia.pl Quote
Recommended Posts