Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze moja pomyłka ... Karmiłam Grubcia i Lennona z jednego wora, który zamówiła Dada, bo myślałam, że mają wspólny, bo ostatnio im razem przyszło... a to było tylko dla Lennonka, czyli Grubciu niechcąco Go objadał ;) a że jedza tyle samo to była pewno, że mają wspólne ... Teraz z nowego wora połowa będzie dla Lennona do oddania ... Przepraszam za zamieszanie.... Zostało im jeszcze jedzenia na tydzień :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdrówko tak jak zawsze, czyli sapanie ogromne.... myślimy z Asią zabrać Grubcia na badanie serca .. Furosemid zeżarł już dwa opakowania, ale ja bardzo różnicy w oddychaniu nie wizę niestety ..:(

Czy zamawialiście już karmę, bo się skończyła...

Posted

Hej Grubciu :) Zrobiłam dziś przelew za deklarację sierpniową. Mam jedno spostrzeżenie techniczne :) na 1 stronie nie ma wpisanej mojej wpłaty za luty a na pewno robiłam bo mam wszystko zapisane w notesiku
Buziaki dla Grubcia i opiekunek :)

Posted

Wyjazd troszkę się przedłużył, ale na szczęście dorwałam znajomego z laptopem.

W sprawie karmy - nieporozumienie, Magda nie dostała informacji, że trzeba kupić karmę, więc jej nie zamówiła. Nie ma dostępu do internetu, więc nie przeczytała informacji na wątku. Stąd ogromna prośba - aby raczej dzwonić lub wysłać sms, Asia ma nr tel Magdy i wie, że to Magda zarządza finansami Grubcia. Nie zawsze jest możliwy kontakt pomiędzy Magdą i mną - tak ja teraz, gdy ja jestem za granicą, więc raczej nie korzystam z telefonu, a Magda nie ma dostępu do netu.

Przed chwilą mój TZ zamówił karmę - worek 15 kg, powinna dotrzeć jutro, najpóźniej w środę, będzie na niej dopisek "dla Grubcia i Lennona".

Nie wiem, jak wygląda sytuacja z finansami Grubcia, od tego zależy, czy uda się go zawieźć na badanie ekg. Chyba, że w Mielcu jest już jakaś klinika, gdzie przeprowadzają badania serca ?

Posted

Tak jak już Dada napisała, nie mam stałego dostępu do internetu (mam nadzieję, że niedługo się to zmieni).
Proszę informować mnie na bieżąco jak będzie się kończyła, żebym zdążyła dorwać się u kogoś do komputera i zamówić (wystarczy krótki sms).

Wpłaty:
20 zł.- Radek
10 zł.- AGA-33-76
20 zł.- MAMAMUMINKA
30 zł.- Plicha

Przelałam 6.08- za hotel (300 zł) i dzisiaj 95 zł. za karmę.

Plicha- co do Twojej wpłaty- ja jeszcze wtedy nie zbierałam wpłat dla Grubcia ale spójrz w styczniu jest wpłata od Ciebie 50 zł.- może to było za I i II?

EDIT:

Na koncie Grubcia jest 113 zł.

Posted

Z wpłatą od Plichy sprawa jest prosta - w marcu są wpisane 2 wpłaty po 30 zł, czyli za luty i marzec. A dlatego w marcu, że wpłata za luty poszła na konto clo (na początku clo podawała swoje konto jako konto do wpłat) i potem okrężną drogą dotarła przez moje konto na konto magdyski25. Czyli wszytsko się zgadza :)

• 2 weeks later...
Posted

Szansa jest ;)
A przyznam się Wam, że jak wchodzę po Grubci i resztę wypuszczać na spacer, to nieraz mam nóż na gardle, Grubcio jak śpi to wygląda jakby tfu, tfu.... Ile mnie to kosztuje zdrowia, wlatuję do boksu i Go dotykam, to wtedy dopiero podnosi łebek, bo nieraz to tak leży z otwartymi oczami... a głuchy jest jak pień, ostatnio próbowałam walić miska o miskę koło niego, nawet sie nie obudził .... on dopiero jak mnie zobaczy lub jak widzi, że inne psy zaczynają szaleć na wyjście, to się podnosi :)

Posted

Grubcio na pewno ma problemy z sercem, przydałoby się go zbadać. Upalne lato też pewnie trochę dało mu się we znaki.

Mam ogromną prośbę do deklarowiczów, którzy zalegają z wpłatami - aby wywiązali się ze swoich deklaracji.
Najwięcej wpłat brakuje od:

clo - za 7 miesięcy, czyli razem 140 zł
Faerie - za 7 miesięcy, razem 70 zł
Ulka 1108 - za 5 miesięcy, czyli razem 75 zł
Cajus JB - za 4 miesiące, razem 80 zł

Jeśli ktoś jest zmuszony wycofać swoją deklarację, to byłoby miło, gdyby poinformował o tym Magdyskę25.
Teoretycznie Grubcio ma pełne deklaracje na opłatę hotelową, w praktyce co miesiąc brakuje, więc trzeba dopłacać z puli na karmę i leczenie.
Tym sposobem na daną chwilę nie ma funduszy na badania, a zaraz zabraknie na karmę :shake:

Szczególnie o kontakt proszę clo, która przez wiele tygodni namawiała nas, aby zabrać Grubcia i obiecywała swoją pomoc, a gdy pies trafił do hotelu, straciła zainteresowanie i nie wywiązuje się ze swych obietnic.

Przy okazji chciałabym bardzo podziękować tym deklarowiczom, którzy od 8 miesięcy dzielnie wspierają Grubcia i wszystkim, którzy mu kibicują :)

Kasia - napisz proszę kilka podstawowych informacji o zachowaniu Grubcia:
- czy zgadza się ze wszystkimi psiakiami, czy tylko z wybranymi
- czy był sprawdzony jego stosunek do kotów
- jak duże są jego problemy z poruszaniem się, czy zawsze trzeba mu pomagać przy podnoszeniu się
- jakie są jego relacje z ludźmi (zawsze przyjazny czy obojętny, szybko nawiązuje kontakt czy raczej unika nowych ludzi)

Itp., co tylko przyjdzie Ci do głowy. Czas zmienić tekst w ogłoszeniach Grubcia na bardziej konkretny.

Posted

A ja przelewam deklaracje od razu na kilka miesięcy, czy mogłabym dostać na pw aktualne konto do wpłat, żebym sobie sprawdziła gdzie kiedy wpłacałam i czy jest to ujęte w wykazie na wątku?

Posted

Też ciekawa jestem jak Grubcio się teraz zachowuje, niedobrze że nie ma pieniążków na badanie :( Wpłaciłam dziś deklarację wrześniową, może jakiś bazarek ktoś mógłby zrobić i przeznaczyć ten dochód na badanie, jak myślicie?

Posted

Rozmawiałam z Asią, Grubcio czuje się dobrze, czasem tylko, hmmm, chrząka i dyszy, ale te objawy nie nasilają się, na szczęście.
Jest lepiej z jego stawami - stosunkowo rzadko otrzymuje metacam, bo mała dawka raz na jakiś czas wystarczy, by poczuł się znacznie lepiej.

Dobrze byłoby zrobić chociażby ekg, Asia mówiła, że można wykonać je w Mielcu. To koszt ok. 40-60 zł, wystarczyłoby, żeby jedna osoba wpłaciła choć część swych zaległych deklaracji.
Wedle mojej wiedzy, nikt nie wycofał się do tej pory ze swych deklaracji. Prosiłabym więc o uzupełnienie braków, tu chodzi o komfort życia i zdrowie Grubcia.

Ktoś mógłby podarować jakieś rzeczy na bazarek ? Po 12 września mogłabym go wystawić.

Posted

Ja mogę kilka książek podarować i może coś jeszcze by się znalazło, tylko daj znać jak byśmy to zorganizowały, mam porobić zdjęcia i Ci wysłać a potem sama zrobić wysyłkę do osób, które kupią?

Posted

Po 12 września będę wystawiać duży bazar z książkami, filmami, płytami, kosmetykami itd. dla 5 psiaków - Tytusa, Chojraka, Lennona, Megi i Grizy (wszystkie z tego samego schronu co Grubcio i każdy to staruszek).
Dodam do niego książki od Plichy - i część dochodu z bazarku będzie też dla Grubcia.

Tak, na razie poproszę o zdjęcia i sugestie cen wywoławczych, jeśli książki zostaną sprzedane, mogę odebrać je od Ciebie w Warszawie i wysłać, lub też przelać Ci pieniądze na wysyłkę i poprosić o wysłanie, zobaczymy jeszcze, jak będzie wygodniej :)

Wiem, że Magda chyba w czerwcu wysyłała przypominajki, na pewno CajusJB odpisał i wyjaśniał sytuację, reszta - nie wiem.
Teraz, kiedy Magda nie ma dostępu do internetu, chyba ja muszę przejąć ten niemiły obowiązek.

Posted

Wrześniową deklarację będę mógł w tym miesiącu wpłacić troszkę później. Niewykluczone, że dopiero koło 6 września.
Na pewno nie zapomnę:)