Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę że ważne jest, aby komuś pytającemu o Grubcia zaznaczyć, że może się załatwić w domu :oops: On tak jakby mu to było troszkę obojetne, gdzie zrobi :roll: Mieszkając z boksem zewnętrznym nigdy nie ma problemu, choć jak puszczony jest na bieganie to na trawkę niekoniecznie musi zrobić, a jak wraca korytarzem już do boksu to robi ścieżkę :oops: a w boksie bez wyjścia na zewnątrz, praktycznie codziennie jest ... Piszę to absolutnie nie na szkodę Grubiątka, tylko żeby jakiś domek, jakby sie trafił nie zwrócił kiedyć Psiaka, bo nabrudził :roll:
Grubcio nie potrzebuje wiele, nie jest absorbującym Psem, miejsce do spania, MISKA Z ŻARCIEM:evil_lol:, kilka razy dziennie głaskanie, drapanie po łepku i jest szczęśliwy :lol: Przesypia dużą część dnia, nie szczeka, wychodząc na bieganie, chodzi za człowiekiem, ale nie domaga się, nie jest nachalny, wie że po bieganiu jedzonko :diabloti:

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Myślę że ważne jest, aby komuś pytającemu o Grubcia zaznaczyć, że może się załatwić w domu :oops: On tak jakby mu to było troszkę obojetne, gdzie zrobi :roll: Mieszkając z boksem zewnętrznym nigdy nie ma problemu, choć jak puszczony jest na bieganie to na trawkę niekoniecznie musi zrobić, a jak wraca korytarzem już do boksu to robi ścieżkę :oops: a w boksie bez wyjścia na zewnątrz, praktycznie codziennie jest ... Piszę to absolutnie nie na szkodę Grubiątka, tylko żeby jakiś domek, jakby sie trafił nie zwrócił kiedyć Psiaka, bo nabrudził :roll:
Grubcio nie potrzebuje wiele, nie jest absorbującym Psem, miejsce do spania, MISKA Z ŻARCIEM:evil_lol:, kilka razy dziennie głaskanie, drapanie po łepku i jest szczęśliwy :lol: Przesypia dużą część dnia, nie szczeka, wychodząc na bieganie, chodzi za człowiekiem, ale nie domaga się, nie jest nachalny, wie że po bieganiu jedzonko :diabloti:

Tak trzmać Grubciu!
Ja też myślę, że jedzenie i spanie jest ważne! :) :) :)

• 2 weeks later...
Posted

Grubcio potrzebuje kilku rzeczy: Metacamu w zawiesinie i obroży Kiltix. U mojego weterynarza kosztuje to odpowiednio 125 zł i 60 zł.

Jeśli nikt nie ma dostępu do tańszego Metacamu i Kiltixa, to jutro kupię to wszystko i prześlę do pani Asi.

Przesłałam też zdjęcia Grubcia i tekst do ogłoszeń - lada dzień zostaną umieszczone na 74 portalach adopcyjnych i ogłoszeniowych. Kosztowało to 10 zł.

Posted

Byłam u naszego weta i niestety czekała mnie niemiła niespodzianka - metacam podrożał - kosztuje już nie 125 zł, a 176 zł. Dostałam zniżkę, ale i tak wyszło 159 zł.

Posted

Grubciowi ostatnio przy zaglądniu do uszu zobaczyłam że jedno ma mocno brudne i wilgotne, ale od trzech dni mu czyszczę i maść zapuszczam, nie pamiętam nazwy ....
Juz jest ładniej, a Grubciowi można zrobić operację na otwartej czaszce przy jedzeniu, bo na nic wtedy nie reaguje, więc zabiegi z nim sa bezproblemowe ;)

Ranę psikamy, jak pod Alusprayem robi się stryp z ropą do akcji wkracza Doktor Uszatek;) Czyści do czysta, tylko jemu Grubcio daje się polizać :lol: Asia mówi że rana jest juz bardzo mała w porównaniu z tym co było :cool3:

Karma jest na jakieś 5 dni jeszcze to dobrze że przyjdzie :p Codziennie Grubcio dostaje 1 Essentiale. Metacam jak widzimy że z chodzeniem i wstawaniem jest gorzej.
Ogólnie to Grubcio uwielbia leżeć na słoneczku i spać , tylko że teraz 3 dni leje :angryy:

Posted

Grubcio został narazie odizolowany:diabloti:od Uszatka, bo Doktor Uszatek ranę Grubcia uwielbia, jak największy rarytas, czyściłam ranę, spsikałam Alusprayem, zamykałam psiaki, wchodzimy za 5 minut, a tu ani śladu po sprayu, ale z drugiej strony, Uszatek bardzo ładnie ją czyści, bo nieraz pod sprayem robi się warstwa ropy.
Dostał do zamieszkania piękna laskę Zuzkę, ładna, młoda, szalona, czegóż chcieć więcej :cool3:

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Jejku! Ta rana wciąż się daje Grubciowi we znaki! :(

Monika ta rana jest już tylko około 8 cmetrowa :) jest naprawdę lepiej niż było, ale jeszcze nie cała zarosła....