Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze przypomniałam sobie, jak Pani Asia mówiła dziś, że Grubcio jest początkowo trochę nieśmiały wobec innych zwierząt, trochę lękliwy, boi się zmian, że wtula się w swój kocyk, gdy zasypia, że krąży z radością po ogrodzie, że wyjada każde ziarenko z miski - wyobraziłam sobie tego w końcu szczęśliwego Grubaska, troszkę przestraszonego tym, że może znów go gdzieś zabiorą, tego kochanego misia, nareszcie bezpiecznego po 6 latach męki, przypomniałam sobie to jego zbolałe spojrzenie, gdy dyndał na łańcuchu przy budzie i błagał o choć jeden przyjazny gest ...

Wzruszyłam się, bardzo.

Posted

Dada M napisał(a):
Jutro Grubcio jedzie do weterynarza - trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok z naszym staruszkiem.

Trzymam kciuki a ty Grubciu badz dzielny i zdrowy!!!:):):)

Posted

widać, że cały wysiłek wszystkich was nie poszedł na marne i naprawdę jest to wszystko wzruszające. pies wreszcie poczuł że życie ma inny smak. DOBRZE ZE ZDAŻYLIŚMY !!!!

Dado, mam nadzieję że zdążymy pokazać to też Twojej udręczonej MEGI z nowego wątku. śliczna jest ta sunia ale jakżesz przjmujący ma smutek w oczach.

Posted

Mamamuminka - z pewnością na dniach dotrze. Dodałaś w tytule przelewu swój nick ?

Wciąż mamy 95 zł od anonima, kto się przyznaje do wpłaty ?

Grubcio był dziś u weta, pobrano mu krew. Psiak ma ponad 10 lat. Wyniki będą za kilka godzin.

Posted

Magdyska25 - przelej proszę pani Asi 210 zł (150 zł - II rata za hotel, 50 zł - badania krwi, morfologia i biochemia, 10 zł - dojazd do weta). Ze szczepieniem poczekamy, aż będziemy wiedzieć, czy Grubcio wymaga leczenia i jakiego rodzaju.

TERESA - marzę, żeby Megi też poznała smak wolności i ciepła domowego ogniska. W tym przypadku pośpiech też jest wskazany - choć sunia na szczęście na razie czuje się dobrze, ale to żaden wyznacznik w schronisku. Jednego dnia pies czuje się ok, następnego dnia już go nie ma. W ten sposób odeszło już troje moich podopiecznych.

Posted

Szkoda ... bo to oznacza, że nie przyjedziesz tez na Paluch, a tam Paskud za Tobą płacze ;) A poważnie - obcy na grzbiecie Paskuda się rozrasta, nie wiem, czy nie będzie miał kolejnej operacji, wybadam sytuację w sobotę.

Może teraz niech idzie przelew na Tytusa - ja wyciągnę od Norberta tyle, ile się da ;), dołożę resztę i mój piękny owczarek szwajcarski :) będzie już miał opłacony pobyt do 10 lutego.

Posted

Na konto Grubcia przelewam dziś pieniążki z bazarku - całe 128 zł :multi::multi::multi:będzie na nieprzewidziane wydatki :lol:
Dziękuję wszystkim!!! :loveu:

Posted

Są wyniki. Grubcio ma przede wszystkim problemy z trzuską. Pani Asia ma już przygotowane dla niego leki. Zdjęcie wyników prześle mi w ciągu kilku najbliższych dni - zapytam potem mojego weta, jaką karmę kupić (co sądzicie o Trovecie ?)

Posted

O rany, jaki cudny smutny pysiol! U mnie po Świętach krucho z finansami, ale dychę miesięcznie na niego wyskubię, więc proszę mnie dopisać do delkaracji stałych. :) W weekend będę wystawiać moją "makulaturę" na allegro, jeśli Allegrowicze pomogą i wykupią, to mam nadzieję dorzucić jakiś jednorazowy datek na Grubulka.